A doua mea facultate am făcut-o la teatru, la Facultatea de Muzică din Oradea secţia teatru. Desigur, din motive pur obiective condimentat cu puţin mai mult personale a trebuit să renunţ după primul an. Dar recunosc cu mâna pe inimă că m-a ajutat enorm de mult şi dacă aş putea da o lege în învăţământul de azi ar fi să se introducă orele de teatru încă din gimnaziu. Aşadar, am o dragoste aparte pentru piesele de teatru. Nu-mi plac cele mari puse pe scenă pentru un public larg. Îmi plac în schimb piesele mai “intime”, dacă pot spune aşa, în locuri mai neconvenţionale pentru un public de maxim 20-30 de persoane. Aşa se vede mult mai bine expresia feţei şi pot să intru mult mai bine în atmofera pe care actorii doresc să mi-o prezinte.
Aşadar, am o idee pentru Teatru din Cluj-Napoca. Până acum le-am văzut promovarea în nişte reviste de timp liber şi nişte outdoor-uri în faţa teatrului. Well…trăim într-o lume digitală dragii mei actori/regizori/producători şi trebuie să vă folosiţi de instrumentele din jurul vostru pentru a atrage oamenii. Iar un instrument care ar merge foarte bine pentru voi ar fi comunicarea prin Instagram – care se poate lega frumos cu pagina voastră de Facebook (asta dacă aveţi, desigur).
Ce aţi putea face dacă aţi comunica prin Instagram?
1. Aţi putea prezenta săptămânal câte-un actor
Fiecare dintre voi are o anumită carismă care trebuie arătată şi oamenilor. Pentru că voi sunteţi actorii care jucaţi pe scenă trebuie să le arătaţi şi oamenilor că sunteţi oameni normali, simpli, care staţi la roşu la semafor şi îi mulţumiţi spectatorului atunci când vă felicită pentru prestaţia voastră. Ce video frumos aţi putea face dacă la finalul spectacolului aţi mulţumiţi publicului care venit la spectacolul vostru iar acest film să fie urcat pe Instagram şi Facebook. Asta înseamnă social media, trust me! Vreau să-l văd pe actorul X sau Y care mă invită la teatru pentru că..
2. Aţi putea prezenta scene din piese
Nu vreau scene direct puse pe scenă cu decor şi toate cele. Vreau să văd video în care repetaţi cu foile în faţă şi vă încurcaţi în replici. Vreau să văd că în spatele piesei jucate pe scenă există multă muncă şi multă pasiune. Degeaba îmi spuneţi în interviuri că un actor munceşte foarte mult, vreau să văd asta în timp real.
3. Piesele jucate în timp real
Chiar dacă sunt acasă sau pe drum de la locul de muncă vreau să văd în feed-ul meu o frântură din piesa de teatru care se joacă atunci, în real time, pe scena Teatrului din Cluj Napoca. Ce frumos mi-aţi putea face feed-ul dacă aţi face aşa ceva?
Desigur, astea trei idei sunt scrise până am aşteptat să mi se salveze un document gigant din Corel Draw. Dar ideea generală sper că s-a înţeles şi poate dacă va ajunge la urechile (sau în faţa ochilor) celor de la Teatru pot liniştit să mă contacteze şi cu cea mai mare bucurie îi voi ajuta.
În altă ordine de idei, orice teatru poate face aşa ceva.