Video vertical? Idei de a atrage atenția urmăritorilor!

Video vertical? Idei de a atrage atenția urmăritorilor!



Se știe deja că majoritatea utilizatorilor de Internet îl consumă de pe dispozitive mobile, iar asta a înlesnit crearea și folosirea videourilor în format vertical.

Snapchat au fost pionierii videoului în format vertical, urmați de Instagram Stories și mai apoi Facebook Stories. Instagram a ajuns să depășească 300000 de useri care folosesc Stories în viața de zi cu zi. Fie că vorbim despre useri normali sau creatori de conținut pentru branduri.

Chiar dacă până acum ne-am obișnuit cu formatul orizontal al videourilor, cel vertical prinde din ce în ce mai mult elan. Posibilități de a te promova sau de a promova businessul pentru care lucrezi sunt nelimitate când vine vorba de Stories. Fie că vorbim aici de videouri în care îți descrii echipa, lucrările sau în care descrii un proces, sau despre adurile care trebuie să capteze privirile celor care le văd și să îi facă să vrea să știe mai multe despre produsul tău.

Instagram a pornit o serie de articole despre cum să faci Storyurile tale să stand-out, alături de creatori de conținut din lumea întreagă. Primul rezultat al campaniei este deja online și ne dă următoarele sfaturi:

  1. Direcționează privirea userului.

Suntem obișnuiți să ne uităm zilnic la lucruri pe orizontală. Dat fiind formatul veritcal al videourilor, ieși din tipare și fă privitorul să se uite pe verticală. Trendul va fi din ce în ce mai adoptat, dat fiind faptul că mulți utilizatori ai Instagram au un smartphone de pe care accesează rețeaua.

Poate ideile lui Kris Merc te inspiră. Le poți vedea mai jos.

2. Animează-ți ideile

Poate că animația nu este la îndemâna tuturor, însă sunt tooluri de stop-motion care te pot ajuta să îți animezi ideile. Desigur, dacă nu faci asta în mod constant, poate dura ceva mai mult timp, însă rezultatul va fi unul care va atrage cu siguranță atenția asupra contentului tău. Animațiile au ajuns aproape întotdeauna la sufletul privitorilor, poate pentru că le amintesc de copilărie. Fie că vorbim de un content care poate fi creat pe verticală sau pe orizontală, vei deschide noi orizonturi celor care vor vedea Storyul tău.

Vezi aici ce a ieșit din mâna Monicăi Kim, ilustrator și creator de animații. Din nou, și în acest caz putem vedea că formatul vertical este cel adoptat.

3. Împarte ecranul

Poate părea ciudat acest sfat, însă, respectând anumite proporții și venind cu un content care să iasă în evidență, a împărți ecranul telefonului în 2 sau chiar 3 părți nu mai sună a fi o idee chiar atât de rea. Pe lângă faptul că astfel vei putea, din nou, să direcționezi privirea userilor spre partea pe care o consideri a fi mai importantă.

4. Joacă-te cu designul și cu tipuri de mesaje pe care vrei să le transmiți

Fie că te joci cu un design pe care l-ai creat tu sau ai un anumit stil pe care îl folosești și în postări, folosește-le și când vine vorba de videourile verticale. Joacă-te cu texturi, cu suprapuneri, sau cu orice te provoacă să îți pui imaginația la muncă. Și talentul.

Tu cum folosești videoul vertical în campanii?