TikTok sărăbtorește Pride month și comunitatea LGBTQ+ în stil propriu

TikTok sărăbtorește Pride month și comunitatea LGBTQ+ în stil propriu



Iunie este luna mândriei (Pride din eng.). Este luna în care comunitățile LGBT din lume se reunesc și sărbătoresc libertatea de a fi ele însele. Având ca fundal o pandemie globală, comunitățile LGBTQ + din întreaga lume se confruntă cu o lună diferită de restul pe care le-au avut până acum. Au dispărut evenimentele, paradele și petrecerile tradiționale cu tematica curcubeu. Cu toate acestea, incapacitatea de a sărbători personal, a oferit comunității timp pentru a reflecta cât de departe a ajuns și cât drum mai are de parcurs.

TikTok, rețeaua socială care are peste un miliard de utlizatori, a anunțat o serie de inițiative și instrumente pentru a-și ajuta utlizatorii să sărbătorească Pride month.

Aflată sub hashtagul #ForYourPride, luna Pride este un moment ideal pentru conversații despre diversitate și facilitează o mai bună înțelegere a stilurilor de viață alternative. 

Așa cum a anunțat chiar TikTok, această sărbătoare înseamnă că:

„Ești liber să fii tu în toate spațiile, liber să evoluezi în persoana care ar trebui să fii, liber să creezi conținut fără judecată, liber să-ți faci timp să înțelegi experiențele altora – libere să trăiască în mod autentic pentru tine. În această lună a mândriei, vrem să vă simțiți împuterniciți și liberi să fiți voi, #ForYourPride. ” 

Sărbătoarea de o lună va include muzică live, evenimente de streaming, programe noi, efecte noi, filtre și multe altele. Aceasta include inclusiv TikTok Pride March, un eveniment internațional de strângere de fonduri de 12 ore, stabilit pentru 24 iunie.

Promovarea unei experiențe primitoare și de susținere pentru toată lumea

Misiunea TikTok este de creare a unui spațiu sigur și de susținere, astfel încât toată lumea din comunitate să se simtă liberă și autentică. Mai mult, în demersul său de a elimina ura din aplicație, utilizatorii au acum dreptul să raporteze și să blocheze comentariile în bloc. De asemenea, utilizatorii sunt rugați să reformuleze un comentariu dacă conține un limbaj potențial neplăcut.

Ne-am angajat să ascultăm comunitatea și experții noștri. Ne propunem să dezvoltăm politici echitabile care să fie aplicate în mod constant. Scopul nostru este ca LGBTQ + creators  să se simtă împuterniciți să fie ei înșiși pe platforma noastră și în afara ei. 

 

Noi instrumente creative pentru PRIDE month

Ca de obicei, echipa internă TikTok a fost inspirată să creeze efecte pentru sărbătorirea comunității LGBTQ +. Nouă noi efecte creative se vor lansa pe tot parcursul lunii iunie pentru a ajuta creatorii să sărbătorească și să împărtășească poveștile comunității LGBTQ +.

Așadar, vor exista o mulțime de curcubee în fluxul tău TikTok în următoarea perioadă. 

Sprijinirea comunității LGBTQ +

Comunitatea nu ar fi ceea ce este fără munca organizațiilor non-profit din toată lumea care s-au angajat să  promoveze cauzele LGBTQ.  Iar TikTok le susține. Rețeaua socială donează 500.000 de dolari organizațiilor care susțin comunitatea LGTBQ.

Suntem mândri că TikTok creează oportunități pentru oameni de a crea și partaja conținut care rezonează cu ceilalți și îi ajută să construiască o comunitate mai puternică.

Ce alte astfel de inițiative de suport cunoști?