De azi putem da tag şi pe Instagram – Photos Of You

De azi putem da tag şi pe Instagram – Photos Of YouA trecut ceva timp de când Instagram nu a mai făcut nici un update. Chiar mă gândeam care va fi următorul lor pas. Îmi era oarecum frică pentru că îi văd cum dansează pe un fir atât de subţire. De ce? Pentru că riscă să cadă în The Big Blue Hole. Dar în acelaşi timp le dau dreptate şi Kevin trebuie să găsească o modalitate bună ca să poată să monetizeze această aplicaţie. Poate o va face prin aplicaţii a la facebook (this should be interesting) sau insta ads sau promoted photo. Cine ştie, poate va veni cu o altă cale de monetizare care nici măcar Mark nu s-ar fi gândit.

Dar până una alta, azi am avut plăcerea să văd the next step în update-ul de pe Instagram – “Photos Of You”.

Începând de azi (dar mai oficial va fi din 16 mai) veţi putea da tag (acel sistem deja arhicunoscut de pe facebook) la persoanele care apar în fotografiile voastre. Bine, în prezentarea lor video totul arată atât de frumos şi de artistic (dăăă…it’s facebook style) încât îţi vine să-ţi aduni toţi prietenii instagramişti, să vă urcaţi pe un bloc şi să vă apucaţi de făcut poze (hmmm…parcă sună bine, nu?).

Desigur, veţi avea oportunitatea să daţi accept ori să respingeţi pozele în care nu vreţi să vă vedeţi (alea în care aveţi ochii întredeschişi – zombie style, alea în care vă iese shaorma din gură, alea în care nu vreţi să te vadă părinţii unde aţi fost azi noapte etc).

Partea interesantă, dincolo de regular users, e pentru social media managerii care folosesc instagram. Va fi o provocare pentru ei ca să-i facă pe fanii brandului să pună brandul lor pe profile-ul lor. Aici s-ar putea dezvolta nişte concursuri destul de interesante. Sper doar că nu de genul “dă like/share/tag şi intri în concursul nostru etc” că deja Facebook-ul a cam pierdut controlul acestor concursuri – dar cert e că sunt de succes (şi succesul acesta mă duce cu gândul la toate conferinţele de social media în care se proclamă război împotriva celor care fac astfel de concursuri). În fine.

Mai multe despre acest update puteţi găsi pe blogul oficial Instagram şi pe Help Center-ul lor!

P.S. Deci Cristi sper că vă veţi folosi şi de acest update atunci când mergeţi în Thassos?