Instagrammerul săptămânii – Dragoş Bardac

Instagrammerul săptămânii – Dragoş BardacCu Dragoş nu am avut prea multe tangenţe la început, deşi ne urmăream reciproc pe Instagram şi comunicam cam ciudat prin like-urile pe care le dădeam fotografiilor – dar cam atât. Apoi am decis să-l urmăresc şi dincolo de fotografiile de pe Instagram şi am descoperit că e un tip ce lucrează împreună cu alţi prieteni de-ai lui la un proiect personal – Lifebox.

Dragoş e unul dintre instagrammerii români pe care trebuie să-l urmăreşti pe Instagram şi să-l “forţezi” să posteze mai des pe Instagram că prea bine le face!

Cont Oficial instagram.com/dragosbardac/

Și ca să-l cunoşti pe Dragoş mai mult decât prin cuvintele mele, îţi recomand să citeşti interviul de mai jos:

1. De când te-ai apucat de Instagram şi de ce?

Începem ca la asociațiile anonime. Mă numesc Dragoș Bardac și mărturisesc că am început să folosesc Instagram din decembrie 2011. Pasionat de artele vizuale de când eram mic, fotografia și-a făcut loc printre prioritățile mele. Fotografia cu telefonul mobil a început dintr-o provocare că îți trebuie un aparat profesionist ca să faci ceva demn să fie numit o “fotografie”. Am experimentat cu mai multe aplicații foto și Instagram a fost una dintre acestea. Inițial, am folosit aplicația doar pentru a edita imaginile: îmi opream net-ul, editam fotografia fără a o posta efectiv în feed-ul meu și ca să vezi, în mod ironic, aceasta ajungea pe o altă rețea de socializare – de cele mai multe ori, pe Facebook.

8 luni de zile mai târziu și câteva articole despre aplicație și comunitatea nou formată m-au convins că nu foloseam aplicația la potențialul ei maxim. Astfel, prima imagine am postat-o public acum 29 luni :)) În tot acest timp am reușit să descopăr ce înseamnă cu adevărat Instagram: momente, frumos, prieteni. Cred foarte tare în fotografia cu telefonul mobil și cred că acesta platformă este un mediu foarte bun de a o propaga public. Consider că o imagine reușită poate fi realizată cu orice aparat foto, chiar cu camera foto a unui telefon mobil. Eu văd Instagram-ul ca și impactul pe care l-au avut Kodak cu aparatul foto Brownie acum aproape 100 ani, popularizând fotografia către publicul larg. Pe de altă parte, nu sunt adeptul în a publica imagini realizate cu aparatul foto pe o paltformă dedicată celor realizate cu telefonul mobil.

Sunt mai mult decât bucuros să spun ca fac parte dintr-o comunitate dinamică cu oameni diverși și fascinanți.

2. Fotografiezi ceva anume sau orice ţi se pare interesant?

Îmi place să fotografiez monente, oameni, locuri. Încerc să surprind tot ceea ce mă intrigă, ceea ce mă provoacă și totodată ceea ce mă relaxează. De fiecare data când fac o fotografie plec de la conceptul de a spune o poveste într-o imagine. Știi ce e fain? Cred că Instagram mi-a oferit șansa să trec prin toate temele de fotografie: fotografii de stradă, jurnal de călătorii, portrete, tot ceea ce ce mă inspiră și îmi trezește curiozitatea. Consider că feed-ul e practic oglindă asupra ideilor, societății și a personajelor din jurul meu.

3. Care sunt aplicaţiile pe care le foloseşti pentru editarea fotografiilor înainte să le uploadezi pe Instagram?

În principal, editez fotografiile în VSCO. Așa că, dacă am nevoie de ceva special cum ar fi o corecție de perspectivă folosesc SKRWT, pentru retușuri folosesc Retouch, pentru corecții locale și editări mai speciale folosesc Snapseed. O aplicație cu care vreau să experimentez este Dubble cu care poți să faci expuneri multiple, așa cum se făcea pe film cândva.

Dar fotografiile mele practic trăiesc în VSCO, am câteva sute care stau în așteptare, pentru a fi postate. Timp să am.

4. Cine sunt Instagrammerii tăi preferaţi şi de ce?

Sunt mulți, sunt de peste tot și pe unii am avut noroc să îi cunosc în persoană și am legat prietenii dincolo de online, fapt pentru care această aplicație mi se pare că e cea mai tare pe partea de social. Îmi este greu să enumăr fiindcă fiecare persoană pe care o urmăresc are ceva aparte care mă inspiră. Personal, dincolo de legăturile de prietenie pe care le-am format, am adunat multe amintiri și momente frumoase în excursiile pe care le-am organizat cu acești oameni, ultizatori ai aplicației de Instagram. Ce mi se pare cel mai interesant este că oamenii sunt din ce în ce mai implicați și această comunitate crește frumos. Sunt tare curios ce ne rezervă viitorul și d-abia aștept să văd ce vor poștă Instagrammerii azi  😀

“If you’re going through hell, keep going.” – Winston Churchill

A photo posted by Dragos Bardac (@dragosbardac) on

 

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” Albert Einstein

A photo posted by Dragos Bardac (@dragosbardac) on

 

 

“Others have seen what is and asked why? I have seen what could be and asked why not?” – Pablo Picasso

A photo posted by Dragos Bardac (@dragosbardac) on