Lorant Pandea le-a facut o vizita celor de la Instagram in San Francisco

Lorant Pandea le-a facut o vizita celor de la Instagram in San FranciscoLorant Pandea

Guest post by Lorant Pandea:

“Vizita mea la sediul celor de la Facebook si implicit Instagram, a survenit in urma calatoriei pe care am facut-o in luna Octombrie in Statele Unite, la San Francisco.

Eu fiind un utilizator si un fan al platformei Instagram, stiam de faptul ca sediul Instagram se poate vizita si mi-am amintit cu cateva saptamani inainte de a pleca, ca sediul lor central se afla in apropiere de San Francisco. Luasem legatura cu Hannah Waldram, cea care este community team manager-ul pe Europa de la IG si care mi-a publicat in urma cu cateva luni, mie si altor instagrammeri romani, cateva poze referitor la un spotlight despre Romania si i-am cerut cateva detalii despre o eventuala vizita.

Ea la urma urmei, m-a pus in legatura cu Jeffrey Gerson (@jeffreydgerson), anuntandu-l de faptul ca imi doresc sa vizitez sediul, iar de-aici am tinut legatura cu el.

Jeffrey Gerson

Jeffrey Gerson este unul dintre cei mai importanti community team manager al lor, acesta ocupandu-se de comunitatea din Nordul Americii. Totodata, el se ocupa si de acel proiect/concurs de la sfarsitul fiecarei saptamani numit Weekend Hashtag Project, in care instagrammerii din intreaga lume sunt indemnati participe si sa fotografieze pe o anumita tema, urmand ca mai apoi un numar restrans de fotografii sa fie publicate pe contul si blog-ul oficial Instagram.

Vreau sa precizez ca Jeffrey s-a aratat foarte deschis si de la bun inceput m-a ajutat pana la cel mai mic detaliu ca vizita sa aibe loc.

Sediul celor de la Instagram se afla in acelasi campus cu sediul celor de la Facebook, cei de la IG mutandu-se acolo imediat dupa achizitionarea de catre Facebook.

Campusul se afla la aproximativ doua ore de San Francisco, la marginea unui orasel numit Menlo Park, iar in ziua vizitei eu am ajuns acolo luand un tren care leaga San Francisco de Sillicon Valley, iar mai apoi un taxi pana la campus. Inca mi-a ramas foarte bine intiparita in minte fraza si tonul pe care soferul acelui taxi mi le-a spus dupa ce ii aratasem adresa destinatiei – “So, you are going to Facebook…

Instagram HQ San Francisco 6

Parea putin de necrezut pentru mine faptul ca urmeaza sa vizitez sediul celor de la Instagram, locul in care se lucreaza la o aplicatie mobila extrem de cunoscuta si prin ajutorul careia am cunoscut foarte multe persoane numai anul acesta si am reusit sa ne intalnim in diferite locuri, devenind in cele din urma prieteni apropiati unii dintre noi.

Campusul unde se afla sediul celor de la Instagram este imens, cand am ajuns in apropiere cu taxi-ul, pret de cateva minute tot ceea ce vedeam din masina erau niste parcari foarte mari ocupate de masini, abia apoi zarisem diferite indicatore care aratau spre anumite cladiri; deloc putine si acestea. Din cate imi amintesc pot spune ca sunt cel putin 19 cladiri iar sediul IG se afla in cladirea cu numarul 14.

Ajuns in incapere, la receptie, a trebuit sa ma inregistrez in baza lor de date folosind o aplicatie speciala de pe iPad-urile lor, avand un design asemanator cu cel al Facebook, iar apoi mi s-a emis badge-ul de vizitator si a fost chemata persoana de contact – Jeffrey Gerson.

Mai departe, inainte ca turul prin sediul lor sa inceapa, Jeffrey mi-a sugerat ca pot face cate poze doresc cu exceptia faptului de a nu poza display-urile monitoarelor. Apoi a inceput prin a-mi prezenta diferite lucruri foarte cunoscute de majoritatea instagrammerilor, precum mobilierul cu rafturile pe care erau asezate aparate foto foarte vechi, dupa care s-au inspirat la crearea logo-ului, camera(incaperea) care “sfideaza legile gravitatiei” si am reusit sa vad si panoul cu fotografiile alese ale unor instagrammeri de la prima expozitie publica Instagram care avut loc la New York, Photoville; o expozitie foto care are loc anual si sper ca vreodata sa reusesc sa pun Romania acolo, pe panoul ala.

Instagram HQ San Francisco Lorant

De asemenea, am observat ca foarte multe dintre persoanele care lucrau la desk-urile lor proprii lucrau in picioare! Turul prin sediu a continuat iar la un moment dat ne-am intersectat si am reusit sa schimb cateva vorbe si cu alti membri foarte importanti si cunoscuti de la ei si anume designer-ul lor, Chris Connolly (@chrisconnolly) si Dan Toffey, acesta din urma ocupandu-se la fel de comunitate.

Instagram HQ San Francisco

In timpul turului, am mai povestit si despre comunitatea din Romania si am ramas placut surprins sa aflu ca era la curent cu calatoria care am realizat-o cativa dintre instagrammerii din comunitatea romaneasca alaturi de alti doi instagrammeri din Moldova , timp de o saptamana, urmarind pozele de pe hashtag-ul #takemetoromania. Mai pot spune ca m-a impresionat enorm simplitatea acestor persoane cu care am purtat cateva discutii acolo si faptul ca s-au purtat cu mine ca si cand ne-am mai fi intalnit in trecut.

In final, totul a fost o experienta grozava cu care te intalnesti odata in viata si sper ca si alti instagrammeri sa ajunga acolo.”

 Instagram HQ San Francisco Camera

Instagram HQ San Francisco 2

Instagram HQ San Francisco 1

Instagram HQ San Francisco 5

Instagram HQ San Francisco 3

Instagram HQ San Francisco 4