Demontarea celor mai frecvente 7 mituri despre TikTok

Demontarea celor mai frecvente 7 mituri despre TikTokTikTok este una dintre cele mai interactive platforme de la începutul pandemiei de COVID-19. Videoclipurile scurte produc tot mai mult engagement în rândul utilizatorilor. Asta deși există o mulțime de mituri despre TikTok despre care ar trebui să știi atunci când te decizi dacă folosești sau nu această platformă.

Hai să vedem care sunt cele mai frecvente mituri despre TikTok, cât este adevăr și cât este minciună.

1. TikTok este pentru adolescenți

Fals. Ai auzit și tu cel puțin o dată afirmația că TikTok este popular în rândul tinerilor și adolescenților. Dar nu e chiar așa. Platforma este utilizată de persoane de toate vârstele. Ba chiar există și conturi care aparțin persoanelor în vârstă. 

Într-adevăr, TikTok a explodat în timpul pandemiei timpurii datorită Generației Z, deoarece lumea a fost pusă în carantină acasă. Cu toate acestea, popularitatea platformei crește în rândul Millenials și Gen X. Conform statisticilor, 38.9% dintre utilizatori au între 18-24 ani, urmați fiind de categoria 25-34 ani în procent de 32.4%. 

2. Brandurile „serioase” n-au ce căuta aici

Fals. TikTok are reputația de a fi ciudat și diferit, dar amuzant în același timp. Dacă brandul tău este unul serios, despre securitate cibernetică, de exemplu, nu te speria. În schimb, încearcă să găsești noi modalități de a-ți aborda brandul dintr-un unghi diferit. 

Există mult interes pentru conținutul educațional. Profită de el.

3. Este doar o platformă de divertisment fără valoare

Multe persoane consideră că TikTok este o platformă de divertisment fără valoare. În realitate, aplicația este o sursă excelentă de informație și educație. Pe platformă, poți găsi tutoriale și sfaturi utile pentru diferite domenii, precum modă, frumusețe, gătit sau chiar dezvoltare personală. 

În plus, TikTok este o platformă puternică pentru activism social, unde utilizatorii își pot exprima opiniile și pot ridica probleme sociale importante.

4. Ai nevoie de mulți urmăritori pentru a deveni viral

Fals. De fapt, ușurința cu care cineva poate să devină viral este și una dintre motivele pentru care aplicația a devenit atât de populară. Indiferent de câți urmăritori ai, un videoclip foarte bun poate obține în continuare milioane de vizionări. Cum așa? Natura sa virală este un rezultat direct al algoritmului TikTok. 

La fel ca Instagram sau Facebook, algoritmul funcționează similar. Acesta identifică utilizatorii care s-ar putea bucura de un anumit conținut pe baza istoricului căutărilor, a căutărilor de hashtag și a locației curente. Apoi, algoritmul va împinge videoclipul în feedul tău sau „Pentru pagina ta”. 

Ceea ce este și mai unic la TikTok este că, dacă există o mulțime de interacțiuni și distribuiri, algoritmul va pune videoclipul în fluxul mai multor utilizatori. Deci, în acest sens, rata de engagement pe TikTok este excelentă pentru toți utilizatorii, indiferent de numărul de urmăritori pe care îi are un cont.

5. TikTok îți fură datele personale

Există multe preocupări cu privire la securitatea datelor pe TikTok. Ca și în cazul altor rețele sociale, TikTok colectează anumite informații despre utilizatori, dar asta nu înseamnă că îți fură datele personale. TikTok respectă standardele de securitate și protecție a datelor, iar în 2023, au fost luate măsuri suplimentare pentru a-și proteja utilizatorii.

6. Este periculos pentru copii

Un alt mit despre TikTok este că platforma este periculoasă pentru copii. Deși există riscuri asociate cu utilizarea oricărei rețele sociale, TikTok are în vedere siguranța utilizatorilor săi și a pus în aplicare măsuri stricte de securitate. 

De exemplu, există o funcție de control parental care le permite părinților să monitorizeze activitatea copiilor lor pe platformă. În plus, TikTok a înființat un departament de securitate cibernetică care monitorizează activitatea pe platformă și intervine dacă apar probleme.

7. Este doar o pierdere de timp

Este adevărat că te poți „pierde” printre clipurile de pe platformă. Însă, acest lucru nu trebuie să fie neapărat o pierdere de timp. De fapt, există multe conturi TikTok care oferă conținut informativ, educativ sau motivațional. Poți găsi o mulțime de sfaturi de la specialiști, de la nutriționiști și antrenori de fitness, la psihologi și antreprenori de succes.

În concluzie, există multe mituri despre TikTok care sunt neadevărate. TikTok este o platformă de socializare și divertisment care este accesibilă și relevantă pentru toate vârstele. 

Este important să nu cazi în capcana miturilor și să verifici întotdeauna faptele reale. TikTok este o sursă valoroasă de informație și divertisment și poate fi o unealtă puternică pentru a te conecta cu oameni din întreaga lume. Cu măsurile stricte de securitate și politici clare de confidențialitate, TikTok este o platformă sigură și de încredere pentru utilizatori. Deci, dacă ești interesat să te alături comunității TikTok, asigură-te că îți verifici sursele și să profiți de tot ceea ce platforma are de oferit!


_____
Sursă poză de copertă: YusufSangdes, Freepik.com