Time management-ul și productivitatea pentru creatorii de conținut

Time management-ul și productivitatea pentru creatorii de conținutUna dintre cele mai importante resurse, dar și provocări în același timp, în rândul creatorilor de conținut este time management-ul. De aceea, este important să-ți gestionezi timpul în mod eficient pentru a fi mai productiv și pentru a crea mai mult conținut de calitate.

În calitate de creator de conținut cu normă întreagă, cu siguranță ai realizat că ai putea munci 24/7. Ca blogger, ai putea scrie articole de blog sau scripturi de podcasturi. Ca influencer, ai putea să-ți petreci întreaga zi filmând campanii, editând și postând pe rețelele sociale.

Însă, dacă vrei ca eforturile tale să fie susținute pe termen lung, este important să lucrezi mai inteligent. Mai departe, vei descoperi câteva sfaturi utile despre cum să-ți îmbunătățești time management-ul și să fii mai productiv.

1. Fă-ți o rutină de lucru

Acest lucru te va ajuta în organizarea timpului, dar și în stabilirea priorităților. Fă-ți un program de lucru care să-ți permită să ai suficient timp pentru creare de conținut de calitate, dar și timp de odihnă.

2. Time management-ul în blocuri/task-uri

Organizarea timpului în blocuri/pe task-uri te ajută să-ți menții concentrarea asupra unei singure sarcini și să îți maximizezi productivitatea. Dacă vrei, impune-ți un timp limită pentru fiecare bloc, astfel încât să nu pierzi prea mult timp pe o singură sarcină.

3. Stabilește obiective realiste

În loc să încerci să finalizezi totul într-o singură zi, împarte-ți sarcinile pe mai multe zile și stabilește-ți obiective pe termen scurt și pe termen lung. Acest lucru te va ajuta să te concentrezi pe sarcinile importante și să le finalizezi în timp util.

De exemplu, într-o zi poți filma cadrele de care ai nevoie. În altă zi poți selecta și edita materialul raw, iar în a treia zi te poți ocupa de programarea și postarea lor.

4. Folosește tehnologia pentru a-ți gestiona timpul

Există o mulțime de aplicații și programe care te pot ajuta să îți organizezi timpul și să fii mai productiv. Unele dintre cele mai populare aplicații includ Trello, Asana și Todoist. Încearcă să găsești aplicația care funcționează cel mai bine pentru tine și care îți permite să îți organizezi sarcinile într-un mod eficient.

5. Descoperă când ai cea mai mare productivitate din zi

Este important să-ți structurezi ziua în jurul perioadei în care simți cea mai mare energie. Ca să descoperi care este cea mai bună perioadă de productivitate pentru tine, răspunde la următoarele întrebări:

 1. Când simți că ești odihnit/ă?
 2. În ce parte a zile simți cel mai ridicat nivel de energie?
 3. Când te simți fără niciun chef?
 4. Cum și când îți iei pauzele?

6. Prioritizează sarcinile importante 

Sarcinile importante necesită de obicei mai multă energie și efort. În același timp, ele sunt și sarcini care te aduc mai aproape de îndeplinirea obiectivelor tale ca și creator de conținut și îți pot influența comunitatea.

În funcție de nișa ta, sarcinile importante pot arăta cam așa:

 • Filmarea unui vlog pentru YouTube, Reels pentru Instagram;
 • Editarea unui videoclip;
 • Scrierea unei postări de blog;
 • Editarea unui episod de podcast pentru emisiunea ta;
 • Participarea la un meeting cu un potențial partener pentru a discuta detaliile unei campanii.

Sarcinile mai puțin importante arată ca unele activități care nu necesită mult efort și energie, însă nu e chiar așa.

Iată cum pot arăta câteva astfel de sarcini:

 • Răspuns la e-mailuri;
 • Răspuns la comentarii pe rețelele sociale;
 • Scroll pe TikTok pentru inspirație;

Ca și recomandare, îți sugerăm să faci activitățile cu importanță redusă în partea din zi în care ai nivelul de energie mai scăzut.

7. Content batching

Unul dintre cele mai valoroase sfaturi de gestionare a timpului pentru creatorii de conținut este să grupeze conținut pentru canalele de social media.

Crearea, planificarea și publicarea conținutului sunt toți pași ai procesului de creare a conținutului care necesită mult timp. Dacă poți să înregistrezi în loturi (batch) mai multe ținute și videoclipuri sau să scrii 3-5 subtitrări înainte, poți să te pregătești pentru succes. Aici poți citi mai multe despre content batching.

În final, amintește-ți că timpul este cea mai importantă resursă pe care o ai. Gestionează-l cu grijă și încearcă să fii cât mai productiv. Acest lucru îți permite să produci conținut de calitate și să îți dezvolți abilitățile de creator de conținut.

Tu cum îți gestionezi timpul? Ce sfaturi aplici ca să-ți păstrezi productivitatea?

_____
Sursă poză de copertă: Wayhomestudio, Freepik