Videouri creative și conținut de impact în 2023

Videouri creative și conținut de impact în 2023În era digitală, conținutul este rege, iar lupta pentru a atrage atenția publicului este din ce în ce mai mare. În acest context, Alex Boldișor, un creator de conținut cu experiență în social media management și producția video, ne împărtășește câteva trucuri despre cum putem crea conținut fain și interesant care să capteze atenția din primele secunde. 

Află cum poți să folosești diferite tehnici de editare, efecte și tranziții pentru a crea un material interactiv și cum poți să te pregătești pentru o filmare de succes, astfel încât să-ți maximizezi impactul și să-ți crești audiența. 

Cum captăm atenția prin videouri creative?

  • Folosești diferite tehnici de editare, efecte, tranziții
  • Pentru un material interactiv, e important să schimbi și imaginile la fiecare 2 secunde 
  • Modalitatea de editare video a început să conteze tot mai mult. Adaptează conținutul în funcție branduri și domenii de activitate. De exemplu, la fashion, poți crea un video în care să arăți 10 ținute în 10 secunde. 

Cum te pregătești pentru o filmare:

  1. Caută o referință de videouri creative (sursă de inspirație pentru ideile tale): la influenceri, creatori de conținut, în cronologie;
  2. Studierea videoclipului de referință: îți faci o idee dacă îl poți realiza și tu. Trendurile au la bază aceeași idee, deci poți să te inspiri mai mult din ele. Însă, dacă nu vrei să faci doar trenduri, te poți inspira din alt domeniu pe care să-l transpui apoi în domeniul tău de activitate. 
  3. Îți pregătești un scenariu/strategie de filmare care să conțintă toți pașii. Astfel, te asiguri că vei fi pregătit când filmezi și nu vei pierde timp degeaba.
  4. Alegerea melodiei pentru materialul tău: poți alege melodia din videoclipul de referință sau oricare alta.
  5. Cunoaște recuzita, locația și alte detalii importante

Este important să alegi melodia înainte de filmare, ca să adaptezi conținutul, mișcările și tranzițiile după beat. 

În concluzie, pentru a avea un conținut video de impact, trebuie să ținem cont de faptul că atenția publicului este prețioasă și se luptă cu mulți alți stimuli din mediul online. Prin urmare, este important să folosim diferite tehnici de editare și efecte, dar și să ne pregătim înainte de filmare pentru a avea un material de calitate.

Cu o planificare adecvată și o strategie bine pusă la punct, poți crea videouri creative și interesante care să atragă audiența și să te facă remarcat în mediul online. Așadar, dacă vrei să te diferențiezi de mulțime și să creezi conținut de calitate, folosește aceste trucuri și asigură-te că alegi melodia potrivită pentru a adăuga un plus de impact videoclipului tău.

Toate informațiile au fost oferite în cadrul evenimentului World of Digital Spring Edition 2023.