ChatGPT și crearea de conținut în social media

ChatGPT și crearea de conținut în social mediaÎn era digitală, social media a devenit o unealtă indispensabilă pentru promovarea afacerilor și a brandurilor. Însă, crearea de conținut de calitate și interesant pentru publicul țintă poate fi o provocare pentru mulți administratori de conturi de social media. Inteligența artificială a evoluat considerabil și a început să ofere soluții la aceste probleme. 

Un exemplu este ChatGPT, o tehnologie bazată pe procesarea limbajului natural care poate fi folosită pentru a genera conținut relevant și atractiv pentru social media. 

În continuare, Alexandru Negrea, consultant social media, îți va arăta cum poți utiliza ChatGPT pentru a crea conținut de calitate în social media. 

ChatGPT este un partener incredibil de brainstorming care e mereu binedispus. 

ChatGPT și crearea de conținut în social media: recomandări 

  • Folosește AI ca partener de brainstorming pentru orice ai vrea să faci;
  • Dacă vrei rezultate „wow” în social media, ai nevoie de campanii „wow” și proiecte care să fie peste medie;
  • Nu fă crop-uri anapoda, ci gândește conținut nativ pentru fiecare platformă în parte. Mindset-ul ar trebui să fie acela prin care să creezi conținut în formă lungă și super quality și să ai în vedere că trebuie să faci Reels, TikToks, stories etc. Adică, atunci când te pregătești să filmezi un episod de podcast, să ai în vedere faptul că va trebui să gândești un moment care să se potrivească pentru un story, Shorts sau TikTok. 
  • Folosește stories și Guides;
  • Live-audio event care e disponibil doar pe profilul personal pe Linkedin (nu și pe pagini) este un tip de eveniment care nu necesită resurse mari, dar poate fi un instrument deosebit de valoros.

Ca să folosești AI în mod corect, este important să inveți prompturi. Adică, învață să ceri de la Inteligența Artificială ce vrei să facă pentru tine.

Este vizibil faptul că mulți clienți își creează conținut în studiouri dedicate. Așadar, standardele în ceea ce privește crearea de conținut vor fi tot mai ridicate.

Inteligența Artificială și social media

Iată doar câteva exemple despre cum poate ChatGPT să-ți facă viața mai ușoară:

  1. Pentru generarea de idei de conținut. Poți introduce subiectele de care ești interesat sau cuvinte-cheie în ChatGPT, iar sistemul va sugera idei de conținut relevante. De exemplu, dacă administrezi un cont de social media pentru o companie de produse alimentare, poți utiliza ChatGPT pentru a genera idei de rețete sau idei pentru postări despre ingrediente sănătoase.
  2. Pentru crearea de postări și conținut social media, texte scurte, descrieri pentru imagini, titluri sau postări întregi. De exemplu, dacă administrezi un cont de social media pentru o companie de călătorii, poți utiliza ChatGPT pentru a genera descrieri atrăgătoare pentru destinațiile turistice sau postări despre experiențele de călătorie.
  3. Folosirea AI pentru serviciul clienți ajută la reducerea timpului de așteptare pentru răspunsuri și poate furniza răspunsuri automatizate pentru întrebări frecvente. De exemplu, dacă administrezi un cont de social media pentru o companie de mobilier, poți utiliza ChatGPT pentru a furniza informații despre produse sau pentru a ajuta clienții să găsească produsele potrivite pentru nevoile lor.

În concluzie, este important să nu te sperie gândul că inteligența artificială e tot mai prezentă în viețile noastre. Ține cont de faptul că ChatGPT nu este perfect și că există limite la ceea ce poate face. Este important să monitorizezi cu atenție răspunsurile generate de sistem și să te asiguri că sunt adecvate și nu oferă informații eronate sau dezinformare.

Toate informațiile au fost oferite în cadrul evenimentului World of Digital Spring Edition 2023.