Instagram devine tot mai asemănător cu TikTok în bătălia pentru conținutul video

Instagram devine tot mai asemănător cu TikTok în bătălia pentru conținutul videoDin moment ce attention span-ul nostru se tot reduce, conținutul video câștigă tot mai mult teren. Dar asta nu mai este o noutate pentru nimeni. Nici măcar pentru rețelele sociale care par să treacă ușor spre prioritizarea conținutului video de scurtă durată.

Adam Mosseri – Head of Instagram, a anunțat zilele trecute pe Twitter obiectivul de a prioritiza în newsfeed-ul utilizatorilor Instagram videoclipurile pe tot ecranul 9:16.

 

Declarații oficiale despre conținutul video

„Vom experimenta, de asemenea, modul în care adoptăm videoclipul într-un mod mai larg – ecran complet, captivant, și distractiv.”, a spus Mosseri. „Ne veți vedea făcând o serie de lucruri sau experimentând mai multe lucruri în acest spațiu în lunile următoare.”

Accentul pe conținutul video vine pe măsură ce TikTok este considerat ca un rival semnificativ pentru Facebook și Youtube. Apropo, TikTok a devenit sponsorul principal al VidCon 2021, preluând locul 1 de la YouTube, care a fost susținătorul principal al evenimentului încă din 2013. Dacă vrei să creezi videoclipuri de calitate, îți recomandăm să apelezi la editoare gratuite de videoclipuri

La fel ca TikTok, pe Instagram este posibil să ai un control mai mic asupra a ceea ce vezi în feed. O mulțime de videoclipuri care vor fi difuzate vor proveni din conturi pe care nu le urmărești. Instagram a adăugat mai mult conținut video odată cu lansarea IGTV și a funcției sale Reels care seamănă cu TikTok. Însă, în cea mai mare parte a accentuat fotografiile în formă pătrată.

„Nu mai suntem o aplicație de partajare a fotografiilor sau o aplicație pătrată de partajare a fotografiilor”, a spus Mosseri. „Să fim sinceri, există o concurență foarte serioasă chiar acum. TikTok este uriaș. YouTube este și mai mare. ”

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a vorbit de ani de zile despre transformarea companiei într-o platformă video-centrică. El a spus în 2016 că nu ar fi surprins dacă cea mai mare parte a conținutului pe care oamenii îl văd pe Facebook ar fi format din videoclipuri în următorii cinci ani, a raportat BuzzFeed News. Iar impulsul video al lui Instagram este un alt semn că o astfel de speculație devine realitate.

Interesul din spatele transformării

În ceea ce privește Instagram, Mosseri a spus că mișcarea de a extinde formatele video pe platformă se datorează faptului că nu mai privea Instagram ca o aplicație pătrată de partajare a fotografiilor. 

Pentru milioanele de utilizatori de Instagram și TikTok, videoclipurile mai lungi și mai frecvente înseamnă mai mult timp pentru vizionare. Dar, de asemenea, înseamnă mai multe reclame și conținut sponsorizat prin care, cel mai probabil, nu vrei să scrollezi.  

Conținutul video, indiferent că este pentru Instagram sau TikTok, va fi unul dintre subiectele de discuție din cadrul evenimentului World of Digital Summer 2021 din 12 – 13 iulie. Te invităm alături de noi să afli care sunt tendințele video și cum să creezi conținut video de calitate.