Top aplicații de editare video pentru mobil [2021]

Top aplicații de editare video pentru mobil [2021]Folosirea unei aplicații de editare video este esențială în crearea unei strategii de video marketing video. Însă, dacă citești acest articol, probabil că știi deja asta. Știi cât este de important să încorporezi conținutul video în strategia de marketing.

Cu toate că, la o primă vedere, crearea de conținut poate să sune time consuming, avem o veste bună pentru tine. Există o mulțime de aplicații de editare video gratuite pentru mobil care îți vor face viața mai ușoară. Și nu doar că sunt gratuite, însă se folosesc foarte ușor. Chiar și dacă ești începător.

Pentru început, trebuie să știi că fiecare aplicație este diferită. Indiferent de aplicația pe care decizi s-o folosești, asigură-te că aceasta îndeplinește câteva funcții de bază:

  • Că poți importa video-uri din galeria talefonului.
  • Ai posibilitatea de a adăuga muzică în fundal.
  • Exportarea videoclipurilor editate se face cu o calitate de cel puțin 480p.
  • Poți adăuga text.
  • Te poți juca cu viteza cadrelor.

Cu ajutorul acestor funcții principale vei reuși să creezi un videoclip pentru orice rețea de social media, fie că este vorba de o postare fixă sau de un story. 

Pentru acele momente în care ai nevoie de remedieri rapide, modificări ușoare și editări din mers, am adunat 8 dintre cele cele mai bune aplicații de editare video pentru mobil. 

Aplicații de editare video disponibile atât pentru iOS, cât și pentru Android

# 1: InShot

Începem cu InShot pentru că este una dintre acele aplicații pe care ți-ai dori să o fi descoperit mai devreme! Este o aplicație super simplu de folosit și-ți permite să creezi videoclipuri de diferite dimensiuni, în funcție de rețeaua socială pe care vrei să le postezi, 9:16 sau pătrate.

Pe lângă efecte și opțiunea de text, are bibliotecă muzicală încorporată cu opțiuni fără drepturi de autor.

Sursă foto: Tarathueson.com/

# 2: TikTok

Te așteptai la acestă nominalizare? Toată lumea știe despre conținutul captivant pentru GenZ al TikTok – dar știai că editorul video TikTok este perfect pentru Instagram Stories? Vezi exact cum poți să faci asta.

TikTok este dotat cu funcții și efecte de editare video interesante, care îl fac unul dintre cei mai versatili și ușor de utilizat aplicații de editare video pentru mobil. 

# 3: Quik de la GoPro

Aplicația Quik te ajută să creezi conținut video ideal pentru feed-ul tău de Instagram. Poți folosi atât filmările găsite în galeria telefonului tău, cât și clipurile filmate cu ajutorului GoPro. 

Poți să adaugi muzică în fundal, texte și subtitrări.

Sursă foto: Dpreview.com/

# 4: VivaVideo 

Este aplicația de editare care face trecerea către un nivel profesional. Într-un timp scurt, îți permite să tai, să îmbini, să accelerezi cadrele. Totodată, ai acces la biblioteca muzicală extinsă cu sute de clipuri din care să alegi.

Din păcate, aplicația îți permite să creezi doar videoclipuri de 5 minute.  

# 4: Wondershare Filmora  

Filmora este un editor video ușor de utilizat, în special pentru cei care se află la început de drum în acest domeniu. Cu ajutorul aplicației poți crea conținut video atât pentru Instagram cât și pentru alte platforme sociale.

Apropo, știai că YouTube are cel mai bun ROI pentru conținut video? Învață să-ți optimizezi videoclipurile pe YouTube astfel încât ele să ajungă să fie vizualizate de cât mai multă lume. 

Versiunea mobilă a aplicației include efecte, autocolante, sunete și filtre ușor de utilizat. Versiunea gratuită va include watermark pe videoclipuri. Acesta poate fi eliminat doar prin actualizarea la planul plătit. 

# 6: PowerDirector

Acest editor video robust are o suită de instrumente de design creativ doar pentru utilizatorii de Android. Aplicația te poate ajuta să creezi videoclipuri de calitate 4K din imagini realizate cu numeroase dispozitive.

Funcțiile speciale ale aplicației includ:

  • urmărirea mișcării, care te ajută să te concentrezi pe subiecte specifice din fiecare cadru;
  • colaje video, care te ajută să compui numeroase fotografii într-un videoclip;
  • stabilizare video, care îți permite să elimini momentele de „cameră tremurată” din filmările tale;

O altă veste bună este că aplicația adaugă în mod constant șabloane și grafice noi. 

# 7: Adobe Premiere Rush

Aplicația Premiere Rush îți permite să creezi și să editezi cu ușurință conținut de înaltă calitate pentru platformele de socializare.

Poți utiliza aplicația pentru a filma direct din ea sau doar pentru editare. Poți să editezi grafica, să aduagi piese audio, efecte vizuale și să redimensionezi. 

Ceva special, doar pentru utilizatorii de iOS 

# 8: iMovie 

Pentru utilizatorii iOS, aplicația iMovie poate fi cea mai la îndemână soluție când vine vorba de creare de conținut video. Așadar, dacă ești un începător și deții un iPhone, iPad sau Mac, ai iMovie inclus automat, folosește-l cu curaj.

Importanța conținutului video nu trebuie neglijată. Cu ajutorul acestor aplicații de editare video este mult mai simplu să obții conținut video profesional. Prin intermediul lor, cu siguranță vei crea un videoclip care atrage și care convertește.

Ai început să integrezi conținut video în strategia ta de marketing? Dacă da, ce aplicații de editare video folosești? 

_____
Sursă foto copertă: Jakob Owens,  Unsplash