ȘTIRI DIN ONLINE | MAI: printre statistici și cyberbullying

ȘTIRI DIN ONLINE | MAI: printre statistici și cyberbullyingSă fii la curent cu noutățile din social media face parte din activitatea de zi cu zi a oricărui om de marketing. Dacă în luna aprilie Pinterest începea lupta pentru sănătatea mintală, în luna mai, se pare că și TikTok face un pas important în combaterea bullying-ului.

Vrei să ții pasul cu noutățile din social media pentru luna mai 2021? Iată care sunt modificările aduse de noul val de schimbări și cum îți poți alinia strategia de marketing cu ele.

Instagram adaugă noi statistici de engagement pentru Reels și Live 

Instagram vine în sprijinul creatorilor de conținut pentru a-i ajuta pe aceștia să profite de oportunitățile lor. Pentru aceasta, oferă noi date statistice pentru funcția de Reels și live-urile din cadrul aplicației. 

După cum explică Instagram:

„Pe baza feedbackului creatorilor și al companiilor, lansăm astăzi informații pentru Reels și Live. Am fost inspirați de modurile în care comunitatea noastră a îmbrățișat aceste formate de conținut. Dorim să ne asigurăm că și creatorii și companiile pot înțelege performanța conținutului lor. “

Extinderea datelor statistice va oferi o mulțime de informații noi pentru creatorii de conținut și pentru afacerile prezente pe Instagram. Acest lucru poate să aducă abordări complet noi și îmbunătățiri în strategia de comunicare a acestora. 

Află care sunt tendințele Instagram pentru 2021. Vezi ce tactici și abordări ar trebui să adopți în strategia ta de marketing. Și nu uita: o strategie bine făcută te poate ajuta să creezi conținut viral, așa cum a fost și cazul Lorenei.

Noutățile din social media aduc subtitrări automate pentru Instagram story

Instagram lansează, într-un mod specific, noua funcție: subtitrări în Stories. Aceasta vine sub forma unui sticker și oferă șansa celor care nu doresc că asculte Stories, să le citească. 

De asemenea, aplicația le permite utilizatorilor să-și personalizeze fontul și stilul subtitrărilor. 

Facebook a anunțat noul program de granturi pentru comunități

Facebook a anunțat următoarea fază a programului său de accelerare a comunității. Acesta este conceput pentru a ajuta administratorii grupurilor Facebook sau organizațiile cu prezență în grupurile Facebook să-și dezvolte abilitățile de conducere și să utilizeze mai bine instrumentele Facebook pentru a maximiza impactul comunității.

Programul oferă finanțare, instruire participanților selectați și mijloace de extindere a prezenței acestora.

Programul se adresează celor care locuiesc în următoarele țări: Argentina, Columbia, Chile, Peru, Mexic, Brazilia, Statele Unite, Filipine, Indonezia, Thailanda, Singapore, Malaezia, Regatul Unit, Germania, Elveția, Austria, Africa de Sud, Kenya, Nigeria, Egipt, Maroc și India. Comunitățile trebuie să existe de peste un an și trebuie să aibă o dimensiune minimă de 1.000 de membri.

TikTok lupă în combaterea bullying-ului

Pentru a promova o comunitate amabilă și primitoare, TikTok lansează posibilitatea de a șterge mai multe comentarii simultan sau de a le raporta pentru că ar putea încălca Regulile comunității. Astfel, conturile care postează agresiuni sau alte comentarii negative pot fi acum blocate și în bloc. 

Sursă foto: Dexerto.com

Pentru a gestiona interacțiunile poți apăsa lung un comentariu sau pot atinge pictograma creion din colțul din stânga sus pentru a deschide o fereastră de opțiuni. De acolo, poți selecta până la 100 de comentarii sau conturi. Este mai simplu decât să selectezi unul câte unul. Astfel, ștergerea sau raportarea mai multor comentarii sau blocarea utilizatorilor în bloc se face mai rapid.

Un milion de utilizatori noi pe Clubhouse

La doar două săptămâni de la lansarea aplicației pe Android, platforma audio a anunțat că peste un milion de utilizatori noi de Android s-au înscris acum pe platformă.

Care dintre noutățile din social media din luna mai te-au surprins? Ține cont de ele și adaptează-ți strategia de marketing în funcție de ele.

_____
Sursă foto cover: Cristian DinaPexels