5 pași să creezi un lead magnet imposibil de ignorat

5 pași să creezi un lead magnet imposibil de ignoratÎți dorești să-ți crești lista de contacte și să aduni cât mai mulți potențiali clienți pentru afacerea ta? Atunci e timpul să-ți creezi propriul lead magnet. El este o ofertă specială, un cadou valoros pe care îl oferi vizitatorilor tăi în schimbul informațiilor lor de contact, precum adresa de email.

Deși poate părea simplu, lucrurile sunt puțin mai complicate în realitate. Asta în principal pentru că suntem bombardați cu mii de mesaje în fiecare zi, iar lead magnetul tău s-ar putea pierde printre ele. Pe de altă parte, magnetul trebuie să fie ceva ce vizitatorii tăi vor dori cu adevărat să obțină și să utilizeze, astfel încât să fie dispuși să-ți ofere, la schimb, datele lor personale.

În acest articol vei descoperi câteva sfaturi despre cum să creezi un „magnet” ce nu poate fi ignorat. 

1. Identifică-ți publicul țintă 

Ai nevoie să știi EXACT cine îți este publicul țintă pentru a crea un lead magnet care să-i atragă atenția și să le rezolve o problemă sau o nevoie. Începe prin a-ți întreba clienții actuali sau potențiali despre ce probleme sau nevoi au și ce anume i-ar ajuta să le rezolve.

2. Găsește o soluție unică 

Pasul doi, după ce ai identificat nevoia publicului tău țintă, gândește-te la o soluție unică și valoroasă pe care o poți oferi pentru a le rezolva acea problemă. Poate fi un ebook, un webinar, un ghid, un checklist sau orice altceva care să fie util și ușor de consumat.

3. Asigură-te că este ușor de accesat 

Un lead magnet eficient trebuie să fie ușor de accesat și de descărcat. Asigură-te că ai o pagină de destinație dedicată pentru lead magnet și că procesul de descărcare este simplu și rapid.

4. Promovează-l bine 

Nu contează cât de valoros este lead magnet-ul tău, dacă nu îl promovezi bine, nimeni nu îl va descoperi. Așadar, distribuie link-ul către lead magnet-ul tău pe rețelele sociale, în newslettere, în semnăturile de email și în alte locuri relevante pentru publicul tău țintă.

5. Actualizează-l periodic 

Un lead magnet eficient este unul care își menține valoarea pe termen lung, apropo că tot vorbeam despre conținutul evergreen.

Asigură-te că îți actualizezi periodic materialul oferit cu informații noi și utile pentru a continua să aduci valoare publicului tău țintă.

Sfaturi pentru un magnet de neignorat

Dacă nu știi de unde să începi, iată câteva idei pentru a crea un lead magnet de neignorat:

  1. E-book-uri: sunt unul dintre cele mai populare pentru că sunt utile și ușor de consumat.
  2. Webinarii: În acest caz, poți oferi publicului tău țintă informații valoroase prin intermediul unei prezentări video live sau înregistrate. 
  3. Ghiduri sau checklist-uri: ajută publicul tău țintă să rezolve probleme specifice. Poți crea un ghid pas cu pas pentru a-i ajuta să realizeze o sarcină anume.
  4. Cursuri video: sunt un lead magnet mai complex, dar cu potențial de creștere a numărului de leads foarte mare. Poți crea un curs video care să ofere informații detaliate și utile publicului tău țintă pe un subiect relevant pentru afacerea ta. 
  5. Mostre gratuite: Dacă ai un produs sau un serviciu pe care vrei să îl promovezi, o idee bună ar fi să oferi mostre gratuite ca lead magnet. Poți oferi o probă gratuită a unui produs sau o sesiune gratuită de consultanță, în funcție de ceea ce oferi.

După cum poți observa, crearea unui lead magnet eficient necesită puțin timp și efort. Însă, poate fi o modalitate extrem de eficientă de a crește lista ta de contacte și de a atrage potențiali clienți pentru afacerea ta. Pune în aplicare sfaturile de mai sus și vei fi surprins de cât de multe beneficii vei avea,