Ce este conținutul evergreen și cum să-l creezi

Ce este conținutul evergreen și cum să-l creeziVrei să-ți crești traficul pe site și să-ți optimizezi SEO-ul? Atunci conținutul evergreen este unul dintre cele mai bune instrumente aflate la dispoziția ta.

În acest articol vei afla ce este acest timp de conținut, ce beneficii are și cum poți să-l creezi. Dar până atunci, hai să începem cu începutul.

Ce este conținutul evergreen

Conținutul evergreen este conținut care este optimizat pentru a rămâne relevant și pentru a genera trafic luni sau chiar ani. Este atemporal și nu are dată de expirare. Este centrat în jurul unui subiect de care oamenii vor fi interesați și în viitor.

Conținutul evergreen este acel conținut care rămâne relevant și util în timp, spre deosebire de conținutul efemer, care are o valoare temporară și se poate devaloriza în timp.

De exemplu, dacă scrii un articol dedicat trendurilor în fashion pentru 2023, acesta va fi valabil doar pentru o perioadă limitată de timp: anul 2023. În schimb, dacă pregătești un articol despre cum să-ți organizezi garderoba în mod eficient, acesta va fi util și relevant pentru cititorii tăi o perioadă lungă de timp.

De ce este important conținutul etern

Câteva dintre motivele pentru care acest tip de conținut este important sunt:

1.   Generează trafic pe termen lung

Dacă scrii un articol evergreen de calitate, el poate genera trafic organic în mod constant.

2.   Îmbunătățește SEO-ul

Datorită faptului că oferă informații relevante și utile, conținutul evergreen ajută la îmbunătățirea poziționării site-ului tău în motoarele de căutare.

3.   Poate fi distribuit pe mai multe canale

Pentru că este o bucată de conținut cu relevanță permanentă, poate fi distribuit pe diverse canale de email, social media, website etc. Legat de asta, citește și articolul despre content batching.

4.   Vei fi asociat ca autoritate în nișa ta

Nu totul se rezumă la trafic și la cifre. Când creezi conținut care nu se demodează niciodată, devii relevant pentru cititori iar aceștia te vor percepe ca autoritate în nișa ta. Mai mult decât atât, conținutul relevant înseamnă rate de respingere mai mici deoarece urmăritorii tăi petrec mai mult timp pe pagina ta.

Cum creezi conținut evergreen chiar dacă ești la început

La o primă impresie, poate părea complicat să gândești și să creezi aceste bucăți de conținut care nu mor niciodată. Însă, cu ajutorul sfaturilor de mai jos, procesul creativ îți va fi ușurat:

1. Alege subiecte relevante pe termen lung care oferă valoare cititorilor/urmăritorilor tăi;

2. Folosește cuvinte cheie adecvate ca să te asiguri că apari în rezultatele căutării;

De exemplu, să presupunem că-ți dorești să creezi conținut despre „content marketing”. Când cauți pe Google „content marketing”, unul dintre rezultatele căutării este o postare de la Hubspot.com. Aici vei observa că în primele paragrafe se folosesc expresii cheie conexe, inclusiv „valuable content”. De asemenea, subtitlurile sunt optimizate în jurul cuvintelor cheie cum ar fi „types of content marketing” sau  „content marketing examples”

3. Fii detaliat și specific;

4. Oferă soluții concrete la problemele pe care comunitatea ta le are;

5. Actualizează-ți conținutul în mod constant pentru a menține informațiile relevante și actualizate;

6. Evită folosirea anumitor evenimente și date concrete; De exemplu, oamenii nu mai caută informații despre „Covid-19”.

7. Creează studii de caz pentru că acestea te vor ajuta sa capeți credibilitate și să oferi valoare cititorilor.

În concluzie, conținutul evergreen este un tip de conținut care rămâne relevant și util pentru cititorii tăi în timp. Pentru a crea un conținut evergreen de calitate, îți recomandăm să alegi subiecte relevante pe termen lung, să fii detaliat și specific, să furnizezi soluții concrete, să actualizezi periodic și să folosești un ton conversațional și prietenos. Dacă vei urma aceste sfaturi, vei fi în măsură să creezi conținut care să ofere valoare cititorilor tăi pentru mulți ani de acum încolo.

 

_____
Sursă poză de copertă: Cookie_studio, Freepik.com