Secretele influencer marketing-ului dezvăluite: perspectiva unei agenții și a unui cuplu de influenceri

Secretele influencer marketing-ului dezvăluite: perspectiva unei agenții și a unui cuplu de influenceriInfluencer marketing-ul a devenit un instrument puternic pentru promovarea brandurilor și a produselor. Dar cum poți alege un influencer potrivit și cum poți crea un parteneriat de succes? În acest articol, vom explora secretele influencer marketing-ului din perspectiva unei agenții și a unui cuplu de influenceri, Renata Bota și Christian Balazs. 

Vom dezvălui criteriile pe care o agenție le are în vedere când caută un influencer potrivit, importanța parteneriatelor pe termen lung și vom oferi sfaturi practice pentru cei care doresc să înceapă un daily vlog. De asemenea, vom analiza echipamentul necesar pentru a crea conținut de calitate și pentru a reuși să impresionezi audiența. 

Hai să descoperim împreună secretele influencer marketing-ului și să învățăm cum să ne dezvoltăm propria prezență online într-un mod autentic și de succes, alături de Renata Bota, Christian Balazs, și Geanina Rădulescu (influential marketing director la Squad.influencers). 

Ce caută o agenție de influenceri la un influencer

În primul rând, trebuie să înțelegi că o agenție de influenceri caută calitate în comunitatea pe care o are influencerul, nu doar numărul de urmăritori. Este important ca modul în care acesta comunică să fie coerent și autentic, iar postările să fie relevante pentru audiența sa. În plus, trebuie să aibă un engagement bun cu urmăritorii săi, pentru a putea convinge brandurile că poate avea un impact pozitiv asupra lor.

LeSquad are câteva etape înainte de a semna un contract cu un anumit influencer: programează un interviu în cadrul căruia agenția testează chimia dintre ea și influencer. Astfel, se asigură că parteneriatul va fi unul eficient pentru ambele părți. Abia apoi se trece la semnarea efectivă a contractului.

Când vine vorba despre parteneriatele pe termen lung, acestea sunt mai valoroase decât cele punctuale. Ca influencer, trebuie să ai în vedere construirea unor relații pe termen lung cu brandurile cu care colaborezi, deoarece acest lucru va consolida credibilitatea ta și a brandurilor respective.

Recomandări pentru daily vlog

Daily vlog-urile sunt o formă populară de conținut video. În cadrul lor, influencerul documentează evenimentele și activitățile din viața sa de zi cu zi și le împărtășește cu publicul său. Această formă de conținut video este deosebit de atractivă pentru publicul tânăr și modern, care caută să se conecteze cu influencerii preferați și să afle mai multe despre viața lor dincolo de ceea ce văd pe rețelele sociale. 

Așa cum spun Renata și Christian, crearea unui daily vlog poate fi o provocare. Crearea lui necesită mult timp și efort, dar beneficiile sunt deosebit de mari, cum ar fi creșterea angajamentului și a loialității audienței și consolidarea unei relații autentice și personale cu publicul tău.

Iată 9 sfaturi concrete dacă vrei să începi un daily vlog:

  1. Începe chiar acum și filmează în fiecare zi.
  2. Planifică-ți zilnic activitățile și gândește-te la subiectele pe care le poți documenta și împărtăși cu publicul tău. Este important să fii creativ și să găsești modalități interesante de a-ți prezenta viața de zi cu zi.
  3. Investește într-un echipament de calitate, cum ar fi o cameră bună, un trepied, un microfon și lumini, pentru a obține un conținut video clar și coerent.
  4. Editează-ți videoclipurile cu grijă și atenție la detalii, pentru a le face mai atractive și mai profesionale. Însă, e mai important să fii atent la intuiție. Dacă simți că vrei să postezi un material raw (selfie, fotografie sau orice altceva), fă-o pentru că oamenii îți vor aprecia autenticitatea.
  5. Implică-ți audiența și răspunde-le la comentarii și întrebări. Acest lucru îți va ajuta să creezi o relație puternică și autentică cu publicul tău.
  6. Nu te descuraja de comentariile negative sau de hate-ul de pe rețelele sociale, în special cel de pe TikTok. Fii încrezător și autentic și păstrează-ți propriul stil și personalitate în videoclipurile tale.
  7. Nu renunța dacă nu vezi imediat rezultatele pe care le dorești, ci continuă să lucrezi din greu și să îți dezvolți abilitățile și prezența online în mod constant.
  8. Deși efortul poate fi mare, feedback-urile și rezultatele vor fi cu siguranță o sursă de energie pentru tine. 
  9. Trebuie să înțelegi că hate-ul poate exista pe orice platformă. Așadar, nu-ți fie frică să te lansezi și pe TikTok, deoarece acesta poate crește reach-ul tău.

În concluzie, trebuie să fii autentic și să comunici coerent cu urmăritorii tăi, să construiești relații pe termen lung cu brandurile și să fii pregătit să faci eforturi mari pentru a crea conținut de calitate. Sper că aceste informații îți vor fi de ajutor și-ți dorim mult succes în cariera ta de influencer!

Toate informațiile au fost oferite în cadrul evenimentului World of Digital Spring Edition 2023.