Un blogger şi un vlogger organizează Marea Unire a Instagrammerilor la Alba Iulia

Un blogger şi un vlogger organizează Marea Unire a Instagrammerilor la Alba Iulia



Cu siguranţă aţi citit pe blogul lui Andrei Dobra despre Marea Unire a Instagrammerilor de la Alba Iulia. Iar instagrammerii participanţi deja au dezvăluit evenimentul pe contul lor de Instagram.

Aşa că am încercat să îi iau la o discuţie virtuală pe Anne-Marie şi Andrei despre Marea Unire a Instagrammerilor. Sper ca discuţia noastră să vă facă să-i urmăriţi pe instagrammerii care vor participa la eveniment şi mai apoi să vă nască o poftă incredibilă de a vizita Cetatea din Alba Iulia!

Blogger + Vlogger organzează un eveniment cu Instagrammeri. Numai mie mi se pare ciudat?

E un melange misto. Practic adunam cele mai cool platforme la ora asta. Bine, noi suntem la a treia idee de proiect pe care incercam sa o facem impreuna. Mi-am dat seama ca instagramerii sunt mult mai usor de adunat si mai deschisi catre excursii si deplasari fata de bloggeri, de exemplu. Poate si pentru ca Insta e pe val acum, poate asa erau si bloggerii prin 2012, sa zicem dar mi se pare ca acum, puterea comunitatii, in adevaratul sens al cuvantului, se vede pe Instagram. Si am multe exemple. Deci da, cuplu de blogger cu vlogger e atras de Instagram.

De multe ori şi mie mi s-a părut că evenimentele cu bloggerii au fost prea forţate. Desigur, combinaţia trebuie să fie (prieten+prieten+trafic+livrabilitate) Şi toate astea după o perioadă în care s-au organizat diferite evenimente. Poate pentru unele branduri, faptul că un blogger a scris despre ele le-a ajutat. Dar dacă ne uităm la instagrammeri, ei nu fac altceva decât să fotografieze şi să pună pe contul lor de Instagram. Unii s-au cramponat de chestia asta. La voi de ce a fost mai uşor?:)

Poate pentru ca e Cetatea ochioasa, camera friendly, ca sa zic asa. Poate pentru ca suntem noi simpatici, poate pentru ca nu am implicat branduri si nu am vrut sa ne focusam decat pe un singur punct de atractie: CETATEA ALBA IULIA. Poate pentru ca am fost super informali si deschisi in abordare. Si poate toate astea la un loc. Eu am fost uimita de raspunsuri si reactii, instagrammerii mi s-au parut mult mai entuziasti de data asta, iar faptul ca din 14 invitati am 12 necunoscuti e o confirmare ca ceva, ceva o fi bine.

Cu ce se va diferenţia ultimul instawalkab cu cel de săptămâna viitoare?:D Că doar şi voi aţi participat la el. Cert e că sunt alţi instagrammeri şi cu siguranţă vor aborda altfel Cetatea dar vreau să ştiu care e punctul forte 😀

Eu am perceput InstaWalkAB ca fiind o intalnire locala intre pasionatii de fotografie si de Instagram. Marea Unire a Instagrammerilor o vad ca fiind o ocazie de a aduna instagrammeri din toata tara si de a le oferi sansa sa se cunoasca intre ei, sa socializeze, sa creeze continut misto pentru conturile lor intr-un cadru cat se poate de bine pus la punct. Cred ca difera chiar de la titulatura, daca imi permiti: e walk si meet. Plus ca vom avea si o finalitate surpriza a proiectului, to be revealed!

Am reusit, cu sprijinul Primariei Alba Iulia, sa aducem în Cetate instagrammeri din București, Cluj Napoca si Sibiu, care nu se cunosc intre ei. Asta mi se pare un element de noutate pe care abia astept sa-l… explorez!

InstaWalk difera de Marea Unire prin faptul ca noi vrem sa promovam cetatea catre publicul strain, adica postarile doar in engleza si vreau sa folosim mult hashtag-ul #CetateaAlbaIulia si #AlbaIuliaCitadel pentru ca toti invitatii au reach global si asta ajuta turismul din AB.

Eu personal de multe ori m-am cramponat în ideea în a-i face pe oameni să-nţeleagă ce este Instagram. Adică au venit cu întrebări de genul “Păi şi de ce nu putem face pe Facebook ce vrei tu să faci pe Instagram?” şi atunci mi se tăia firul. Desigur, prin proiectele pe care le-am făcut am încercat să-i fac să-nţeleagă ce este Instagram şi de ce Instagram. Cât de grea a fost lupta voastră?

Cine intelege rostul si farmecul unei retele sociale, excelent. Cine nu a fost adopter, desi exista Instagram de ceva vreme, inseamna ca nu i se potriveste sau nu ii simte potentialul. Nu incerc sa pitch-uiesc Instagram catre mase, vreau doar ca cei care sunt relevanti si misto pe Instagram sa transmita mesajele cheie catre altii, la fel de relevanti si misto. In cazul nostru, mesajul e Vizitati cea mai mare si mai frumoasa cetatea vauban din Europa Centrala si de est. As simple as that!

Îmi place ideea de instagrammeri diferiţi. Fiecare e diferit în stilul lui aparte şi mai ales în comunicarea lor vizuală. Cum i-aţi ales/selectat? Pe bază a ce?

Ne-a ajutat, sincer, sectiunea de Instagrammerul saptamanii, de pe Instagramology. Apoi, sfanta recomandare! Ce mai urmaream si noi, ce ne-a mai zis Lorant Pandea, iar dupa primele doua confirmari am primit deja sugestii. A mers foarte lin, de aceea intaresc ideea de comunitate. Instagrammerii mi se par ca bloggerii prin 2011, 2012:  super entuziasti, uniti si helpful. Chiar primeam pe mail, o data cu confirmarea, ah, daca mai ai nevoie de oameni misto, eu il urmaresc pe x si y.

Instagrammerii care vor participa la “Marea Unire a Instagrammerilor” sunt

Lavinia Cernau – lavinia_cernau (Cluj-Napoca)
Irina Andreea Popescu – ipiripinapa (Bucuresti)
Oana Rus – oanarus (Bucuresti)
Alexa Sferle – alexasferle (Bucuresti)
Raluca Tamas – raltamas (Bucuresti)
Ioana Covali – ioanaparadis (Bucuresti)
Corina-Maria Scheianu – korinams (Bucuresti)
Katai Robert – katairobi (Cluj-Napoca)
Dragos Bardac – dragosbardac (Bucuresti)
Catalin Georgescu – catalingeorgescu (Bucuresti)
Ioane Bercea – deluxe266 (Bucuresti)
Alex Damian – psihotrop (Bucuresti)
Emanuel Romedea – yesmyfriend (Bucuresti)
Mihai Surdu – mihaisurdu (Sibiu)
Lorant Pandea – lorantpandea (Alba Iulia)
Anne-Marie Chelariu – the_annemarie (Alba Iulia)
Andrei Dobra – makavelis (Alba Iulia)

Marea Unire a Instagrammerilor este un eveniment lejer organizat de Anne-Marie si Makavelis, cu sprijinul Primariei Alba Iulia, Hotel Medieval, Vertical Graphic, Alba Sports Vision si Framm’s.