Ai un cont de Facebook suspendat? Află ce-i de făcut să-l recuperezi!

Ai un cont de Facebook suspendat? Află ce-i de făcut să-l recuperezi!



Dacă ai ajuns să citești acest articol, cel mai probabil ai un cont de Facebook suspendat și nu știi cum ai ajuns în această situație. Nu te îngrijora, vei afla mai jos cum să-ți recuperezi contul.

Zilnic, oamenii utilizează Facebook pentru a-și posta experiențele, pentru a se conecta cu prietenii și pentru a construi comunități. Aplicația oferă un serviciu datorită căruia cele peste două miliarde de utilizatori se pot exprima liber în zeci de limbi. Iar asta indiferent de țara sau cultura de care aparțin. Pentru a menține aceste experiențe într-un spațiu sigur, Facebook ia în considerare conținutul postat de fiecare utilizator, inclusiv de organizații de știri.

Dar ce se întâmplă dacă, peste noapte, te trezești cu o astfel de notificare pe ecran:

Cum îți dai seama dacă ți-a fost dezactivat contul de Facebook?

Dacă ți-a fost dezactivat contul de Facebook, vei vedea un mesaj cu privire la acest lucru când încerci să te conectezi. Dacă nu vezi un astfel de mesaj când încerci să te conectezi, este posibil să ai o problemă de conexiune.

Motivele pentru care Facebook îți poate suspenda contul

Conform informațiilor oficiale, Facebook suspendă conturile nu respectă Condițiile de utilizare Facebook. Iată câteva exemple de cazuri în care aplicația îți poate suspenda contul:

  • Postezi conținut care nu respectă Condițiile de utilizare Facebook.
  • Postările tale au fost marcate ca spam și raportate la Facebook de către alți utilizatori.
  • Folosești un nume fals. Folosirea unui nume ciudat este cel mai des întâlnit motiv pentru care Facebook îți poate dezactiva contul. Numele tău nu poate conține: simboluri, numere, majuscule neobișnuite, caractere repetate sau semne de punctuație, caractere din mai multe limbi, titluri (profesionale sau religioase), orice fel de cuvinte jignitoare sau aluzive. 
  • Dacă trimiți prea multe cereri de prietenie în decursul a 24 de ore.
  • Trimiți același mesaj de prea multe ori
  • Dacă dai prea multe like-uri.
  • Ai dat join în prea multe grupuri
  • Distribui fotografii ofensatoare.
  • Folosești materiale protejate de drepturi de autor și de marcă comercială.
  • Ai trecut o dată de naștere falsă la înscrierea în platformă.
  • Contactezi fără solicitare alte persoane în scopul de a le hărțui, de a le trimite publicitate sau a le face reclamă la un produs sau un alt comportament nepermis.

Cum funcționează AI pentru detectarea dezinformării pe Facebook

Pentru a furniza conținut adecvat utilizatorilor prin text, fotografii și videoclipuri, Facebook folosește Inteligența Artificială. Inteligența artificială este un instrument critic pentru a ajuta la protejarea oamenilor de conținutul dăunător.

Conform datelor oficiale, Facebook a dezactivat mai mult de 1,3 miliarde de conturi false între octombrie și decembrie 2020. Rețeaua socială a spus că a eliminat, de asemenea, peste 12 milioane de bucăți de conținut cu dezinformare despre COVID-19 și vaccinuri  cu ajutorul sistemelor sale de AI.

Facebook a dezvoltat un set de sisteme pentru a prezice când două bucăți de conținut transmit aceeași semnificație, chiar dacă arată foarte diferit. (De exemplu, ar putea avea subtitrări cu un text complet diferit care face aceeași afirmație, cum ar fi „măștile sunt periculoase” și „acoperirea feței nu este sigură”. Sau pot avea imagini diferite care prezintă același subiect.). Folosește diferite tehnologii (precum ObjectDNA sau Laser) pentru a detecta dezinformările de pe platformă. 

Sigur, uneori, AI poate detecta greșit ca un tip de conținut să fie ofensator sau jignitor.

Ce-i de făcut dacă ai un cont de Facebook suspendat

În primul rând, trebuie să știi că există două tipuri de suspendări: temporare și permanente.

Reține! În anumite cazuri, este posibil ca nici măcar să nu primești o avertizare din partea Facebook înainte să-ți dezactiveze contul. 

Angajamentul aplicației față de exprimarea utilizatorilor este primordial și recunoaște faptul că internetul creează oportunități de abuz. Din aceste motive, când aplicația limitează capacitatea de exprimare (a.k.a suspendarea contului), o face pentru a proteja următoarele valori:

  • Autenticitate: Utilizatorii Facebook nu ar trebui să denatureze cine sunt sau ce fac.
  • Siguranță: Exprimarea care amenință persoane are potențialul de a intimida, exclude sau reduce la tăcere alte persoane și nu este permisă pe Facebook.
  • Confidențialitate: Protejează informațiile și confidențialitatea utilizatorilor.
  • Demnitate: Utilizatorii trebuie să respecte demnitatea celorlalți și să nu-i hărțuiască sau umilească.

Consecințele încălcării acestor standarde variază în funcție de severitatea încălcării și de istoricul persoanei pe Facebook. De exemplu, este posibil să primești avertisment dacă ești la prima abatere. Dacă continui să ai un comportament neadecvat, atunci Facebook îți poate șterge profilul sau restricționa posibilitatea de a posta. 

Ce faci dacă ți-a fost dezactivat contul de Facebook?

Crezi că ți-a fost dezactivat contul din greșeală? Folosește acest formular pentru a solicita o revizuire. Va trebui să completezi cu numele tău, adresa de e-mail sau număr de telefon și un act de identitate.

Reține! Facebook iți poate cere oricând o copie după un act de identitate sau o poză reală cu tine pentru verificarea contului.

În cazul conturilor de Facebook dezactivate permanent, din păcate, nu se poate face nimic. 

Ce faci dacă ți-a fost dezactivat contul de Instagram?

În cazul în care contul tău de Instagram a fost dezactivat, vei vedea un mesaj care îți va spune acest lucru atunci când încerci să te conectezi. La fel ca în cazul Facebook, Instagram poate să dezactiveze fără avertisment conturile care nu respectă Regulile comunității sau Condițiile de utilizare

Reține! Este posibil ca aplicația să șteargă definitiv un cont care încalcă în mod repetat Regulile comunității sau Termenii de utilizare.

În cazul în care consideri că ți-a fost dezactivat contul din greșeală, poți contesta decizia. Pentru asta, trebuie să deschizi aplicația, să introduci numele de utilizator și parola și să urmezi instrucțiunile de pe ecran. 

Reține! În cazul în care contul tău a fost șters de tine sau de o persoană care a avut parola ta, nu există nicio modalitate de a-l restabili. Poți să creezi un cont nou cu o adresă de e-mail pe care ai mai folosit-o, dar s-ar putea să nu poți obține același nume de utilizator.

În concluzie, pentru evitarea unui cont de Facebook suspendat, îți recomandăm să folosești aplicația cu prudență. De asemenea, asigură-te că respecți instrucțiunile și regulile Facebook.