Portret de Instagrammer – Alexia Maria Udriște

Portret de Instagrammer – Alexia Maria UdrișteÎmi place ca atunci când mă bucur de noi urmăritori să intru pe conturile lor ca să descopăr cine și ce. De cele mai ulte ori, dacă plac contul și constat că am mai mult de 6, 7 poze la care am dat like, apăs Follow fără milă. Așa s-a întâmplat și în cazul artistei, ilustratoarei și instagrameriței Alexia Udriște.

Ce mi-a plăcut la ea este simplitatea și sinceritatea muncii sale, cât și modul în care iși promovează munca prin toolul acesta, recte insta.

Alexia Maria Udriste

 Bucharest based Illustrator/undercover catwoman. My work is dreamful and process driven.

 

De când te-ai apucat de Instagram şi de ce? Am descoperit instagram acum aproximativ 2 ani, primele pătrate fiind suprinse pe străzile Londrei. Acolo mi-am dat seama de ce-mi poate oferi smartphone-ul și cum pot eu transpune asta în creativitate, așa că am început să mă uit mai atent în jur. Simplu, nu? Dincolo de valul food&selfie, Instagram este o aplicație care te provoacă să observi lucruri. Cert e că înainte de era smartphone eram mereu dezamăgită în fața unei scene interesante, din simplu fapt că aparatul nu-mi stătea mereu de gât. Acum încerc să-mi găsesc echilibrul și doza de inspirație on a daily basis. Petrec foarte mult timp în casă. Aici lucrez, citesc, îmi smotocesc motanii, așa că mediul din interior este cel mai des redat în pătratele mele. Sunt snapshots-uri pe care le culeg zi de zi, bucurându-mă de lucrurile mici care mă înconjoară, așa că pe contul meu de Instagram există atât #instafood cât și #instacat, pentru că deh, îmi place să gătesc și sunt o mândră posesoare de feline. A doua parte din relația mea cu Instagram este legată de procesele prin care trec de mână cu ilustrația, o parte un pic mai personală, în care reușesc să-mi vizualizez progresul, feedback-ul și ce să mai, munca din spatele rezultatului.

Fotografiezi ceva anume sau orice ţi se pare interesant?
După cum am spus, “acasă” joacă un rol important. Dincolo de ce se întamplă între pereții mei albi și pe lângă lavanda de pe masa de lucru, n-am cum să rezist unor legume proaspete ori rațelor de pe lac. E musai să deschidem mai bine ochii și să ne bucurăm mai mult și mai des de ce avem. Mă declar îndragostită de spațiile bine luminate, culorile vii și jocurile de umbre. Înveți mult cand esti atent.

 

 

Care sunt aplicaţiile pe care le foloseşti pentru editarea fotografiilor înainte să le uploadezi pe Instagram?
Am experimentat cu majoritatea filtrelor de Instagram și am colorat și decolorat imagini, dar cu toate astea, pe partea de editare am ajuns în timp la un proces extrem de simplu. VSCO, primul filtru care mi-a ieșit în cale încă de când am instalat aplicația și gata-i treaba. Less is more este principiul dupa care mă străduiesc din răsputeri să-mi duc totul la bun sfârșit.

Cine sunt Instagrammerii tăi preferaţi şi de ce tocmai ei?
Irina și DadaOne pentru compoziții și alte minuni.
Lavinia, pentru colțurile de țară pe care le descoperă
Cătălin, pentru că trebuie să-mi văd pisicii și prin ochii lui, însă de departe, vibe-ul cel mai simpatic mi-l dă ZebrasAllAround

 

Când ți-a venit ideea de a-ți pune munca pe instagram și care sunt ceilalți artiști care te-au inspirat să faci asta.
Treaba asta a început odată cu Facebook, dar Instagram mi-a permis să cuprind un proces de ilustrare într-un alt context, în care reach-ul din domeniu este un pic mai mare. Facebook și Instagram rămân însă rețelele de socializare unde pot fi găsită și pusă la treabă. Am dat de oameni faini cu idei frumoase și mi-am făcut prieteni dintr-un double tap, cum îi la modă acum.