Cum folosește un băiat de 15 ani Instagram pentru a-și demonstra potențialul creativ

Cum folosește un băiat de 15 ani Instagram pentru a-și demonstra potențialul creativCreativitatea este o discuție subiectivă. Fiecare vede creativitatea într-o formă aparte. Unii văd creativitate pe zidurile urbane umplute cu graffiti iar alții văd creativitatea pe scena unui teatru. Mie îmi place creativitatea digitală. Și de multe ori m-am pierdut pe conturi de Instagram care poate pentru prietenii mei însemna un mneah dar pentru mine însemna ceva wow.

Cred că trăim într-o eră în care nu ai nevoie de cineva cu putere, de cineva cu nume mare și fundație puternică ca să descopere pe cineva creativ și apoi să-l promoveze.

Dacă vrei să fii scriitor, te apuci să-ți faci un blog și începi să scrii. Dacă vrei să ai un radio al tău, îți lansezi propria emisiune de podcast. Dacă vrei să fii un fotograf, îți cumperi un telefon bun și începi să uploadezi pe Instagram.

Așa l-am descoperit pe Alex (@alex_progm) prin intermediul Instagram-ului.

Un băiat de 15 ani din Republica Moldova care e pasionat de grafică și căruia îi place să editeze fotografii și clipuri.

A post shared by Alex (@alex_progm) on

Cum mi-am dat seama că Alex e un tip mai diferit decât cei de 15 ani care folosesc Instagram just for fun?

Atunci când intri pe contul lui vei vedea câteva imagini prelucrate de el. De fapt, la întrebarea La ce folosești Instagram? Răspunsul lui a fost la obiect: Pentru a-mi demonstra potențialul.

A post shared by Alex (@alex_progm) on

Alex folosește stilul grime, un tip de design inventat de Dela Deso. El ia fotografiile youtuberilor, le redesenează așa cum crede el și apoi le publică pe Instagram cu tag către youtuberii de unde a luat fotografia.

Ce este arta grime?

Pentru a nu traduce exact cum scrie în acest articol (de asemenea veți avea și un tutorial de cum poți și tu desena așa ceva folosindu-te de SketchBook Pro), vă las definiția care explică ce este acest stil de design:

grime art is, first and foremost, digital art. It’s made by taking an existing photo or video still, importing it into an app, and drawing on top of it. Grime is almost exclusively focused on portraiture. It’s about subverting the original image by depicting the subject with cartoonish, drooping skin. It’s in your face with its grossness.

Primele lucrările ale lui Alex reprezintă youtuberii din România precum Ilie, Vlad Munteanu sau Selly. De ce? Pentru că așa s-a gândit el să înceapă cu ei. Fără nici un motiv anume.

Nu am discutat despre viitor, despre ce planuri are când o să fie de 20 sau 25 de ani.

Până la urmă lasă-l să facă ce-i place, așa cum îi place și își va da el seama cu timpul.

Uite încă un mod în care poți folosi Instagram mai mult decât o fotografie cu apus, cafea sau party selfie (asta dacă vrei mai mult de la Instagram și de la tine, desigur)

A post shared by Alex (@alex_progm) on

Eu tot ce pot spune e că băiatul merită aprecierile noastre și îl putem da ca un exemplu de adolescent care folosește Instagram într-un alt mod decât sunt oamenii obișnuiți.

A post shared by Alex (@alex_progm) on

A post shared by Alex (@alex_progm) on