Instagrammerul săptămânii – Vlad Berte

Instagrammerul săptămânii – Vlad BertePrima oară l-am întâlnit pe Vlad la evenimentul Artvertising. Eram împărţiţi pe grupe iar el era, să zicem aşa, trainerul la grupa BTL. Am stat într-un colţ şi l-am ascultat. Recunosc, la început era reticent de tot ce zicea şi îmi căutam de lucru prin revistele din faţa mea.  Apoi mi-a atras atenţia unul dintre participanţi care era destul de agasant cu întrebările şi “imaginaţia” lui. Vlad tăcea şi-l asculta. Am fost mai atent la reacţia lui Vlad decât la întrebările stupide ale participantului.

A doua zi l-am căutat pe Google:) şi am dat de site-ul lui www.vladberte.com iar lucrarea CMYK mi-a atras atenţia. De atunci am început să ne cunoaştem, să ne like-uim pe Instagram şi să ieşim împreună la instameet-uri.

Vlad este un tip relaxat care ştie ce vrea de la viaţă. Munceşte ce-i place şi îi place ce munceşte. Fiecare întâlnire cu el e ca o oază de relaxare!

Aşa că pentru săptămâna aceasta îl recomand pe Vlad Berte ca instagrammerul ce merită urmărit!


Cont oficial: http://instagram.com/vladberte

Şi ca să continuăm cu tradiţia întrebărilor, era şi normal să-l iau la un mini interogatoriu digital.

1. De când te-ai apucat de Instagram şi de ce?

Din 8 August 2011.

Descoperisem aplicaţia din întâmplare, dar mi-a captat atenţia abia după ce citisem un review pozitiv al unei publicaţii serioase.

Deşi, în 2011, aveam ceva mai mult timp la dispoziţie, până la sfârşitul anului postasem doar 30 de fotografii. Însă limitarea cadrului (square mode) îmi amintea de #Polaroid şi de frumuseţea nuanţelor pastelate de care eram şi sunt îndrăgostit. E, în acel moment lucrurile s-au schimbat şi totul a căpătat altă semnificaţie, devenisem captivat.

Cochetam amatoriceşte cu fotografia, asta fac şi acum, dar în Instagram am văzut de la bun început un jurnal de călătorie iar asta mi-a plăcut enorm. Aşa că am adoptat cu rapiditate aplicaţia, care de atunci e primul icon din partea dreaptă în home screen.

2. Fotografiezi ceva anume sau orice ţi se pare interesant?

             Surprind doar momentele care au o anumită semnificaţie pentru mine sau care în acel moment mi-au creat o stare de… „wow”. Nimic serial sau cu o tematica anume. De cele mai multe ori o fotografie impresionantă, cu adevărat bună, îmi ridică nivelul endorfinei, dar puţine dintre ele devin memorabile. Fiecare fotografie pe care o postez e adânc înrădăcinată într-o amintire sau emoţie de un fel sau altul. Aşa că postările mele sunt un adevăr difuz asupra realităţii, mai mult sau mai puţin interesante, regăsite în jurul meu. Cred cu tărie în postările live sau cu întârziere mică… o fotografie spontană/neregizată are termen de valabilitate, ea „trăieşte” doar atunci. Aceasta e unicul principiu pe care îl respect şi câteodată îl încalc J.

3. Care sunt aplicaţiile pe care le foloseşti pentru editarea fotografiilor înainte să le uploadezi pe Instagram?

             Folosesc doar VSCO. De aici, în mod regulat folosesc doar două filtrele: HB2 şi 09.

Deşi precizam faptul că sunt îndrăgostit de fotografiile realizate cu aparatele Polaroid, cele două filtre nu au nimic în comun cu nuanţele pastelate de care vorbeam. Nu îmi pot dezlipi ochii de ele, dar nu mă caracterizează.

Contrast, linii clare, nuanţe mai reci şi accente relativ puternice de culoare – acestea sunt trăsăturile care încep să contureze o oarecare continuitate în fotografiile care le surprind. Şi aici există o excepţie: apusurile cu adevărat spectaculoase din #Cluj.

4. Cine sunt Instagrammerii tăi preferaţi şi de ce?

             E greu să îţi răspund punctat aici. Apreciez prea mulţi Instagrammeri ca să pot specifica doar câţiva. Există o serie de Instagrammeri pe care îi cunoaştem cu toţii; ei sunt un brand în sinea lor, sunt magnifici şi trebuie trataţi ca atare. Le mulţumesc pentru cum văd, cum gândesc, ce postează şi pentru modul în care, involuntar, ne modelează.

Însă, pot preciza că am un soft spot pentru Instagrammerii din România şi în special pentru cei din Cluj. Ei reuşesc să surprindă tot mai bine ce e frumos aici şi să creeze o comunitate adevărată şi funcţională.


Fotografia aceasta este preferata mea!