#InstaInterview – Ioana Puiu

#InstaInterview – Ioana PuiuDaca dai scroll pe profilul ei, te transpui, realmente, într-o lume de basm. Ioana Puiu a fost speaker la ultima ediție World of Instagram și astăzi stăm de vorbă cu ea despre magia pe care o crează pe Instagram-ul ei 🙂
Woi: Știm că munca ta de pe Instagram este foarte apreciată de multe persoane din online. Cum ți-a venit ideea să faci așa ceva? Să creezi aceste imagini ieșite parcă dintr-un basm?

IP: Sincer? A venit foarte natural. M-am documentat mult înainte să-mi găsesc stilul (am citit, am căutat tutoriale și m-am inspirat de la diverse conturi din afară care fac o treaba extraordinară). Mi-am dorit să fiu diferită și mă bucur că am reușit.

WoI: Ioana, care sunt cele 3 atribute care te definesc si cu care ai vrea sa te asocieze mereu ceilalti?

IP: Hmm…cred că o să mă opresc la: culoare, magie și iubire.

WoI: Au existat momente în care te-ai simțit descurajată și nu ai mai vrut să continui? Cum ai trecut peste ele?

IP: Da..mi se întâmplă foarte des să am momente în care simt că o să cedez și că oricâte eforturi aș depune parcă nu reușesc să evoluez. În acele momente aleg să renunț la social media pentru câteva zile… timp în care iau o pauză de la editare. Petrec mai mult timp cu mine și cu cei dragi. Iar după ce-mi încarc bateriile revin pe Instagram (de fiecare dată mă ajută să mă reinventez).

WoI: Ce reprezintă Instagram-ul pentru tine și de când ai început să îl folosești?

IP: Pentru mine Instagramul este o lume în care pot să mă exprim așa cum nu aș putea să o fac în lumea reală. Reușesc să mă deschid și să arăt celor din comunitate că prin culoare, creativitate și multă dedicare se poate naște un mediu plin de vibe pozitiv

WoI: Cum reușești să îți surprinzi comunitatea de fiecare dată? De unde îți vin ideile?

IP: Sunt mereu în căutarea unor idei care să mă îmbunătățească. Fie că vizionez un film, fie că petrec ore întregi pe aplicația Pinterest. Tot acest research mă ajută să creez postări în fața cărora urmăritorii răspund cu entuziasm.

WoI: Pozele tale sunt foarte complexe. Cât timp îți ia să editezi o poză?

IP: Mulțumesc frumos. Într-adevăr, necesită ore bune de muncă. În medie petrec 5h pentru editarea unei imagini.

WoI: O aplicație de editat poze pe care ar trebui să o dețină orice Instagrammer?

IP: Picsart este pentru mine un photoshop portabil.

WoI: Cum îți planifici postările pe Instagram? De câte ori postezi pe săptămână? Ai un plan bine pus la punct?

În general am pregătite în avans minim 3 postări pe care încerc să le combin astfel încât cromatica să fie una armonioasă, plăcută ochiului. De regulă postez de șase ori pe săptămâna și planific cu foarte mare atenție fiecare fotografie.

WoI: Cum îți alegi hashtagurile? Cât de mult contează ele atunci când postezi ceva?

IP: În ultima lună aproape că nu le-am schimbat deloc. S-a modificat atât de tare algoritmul Instagramului, încât de multe ori tind să cred că hastag-urile nu mai au valoare. Însă rămân fidelă unui număr de 30 de #.

WoI: Am văzut că faci foarte multe story-uri cu tine din mașină. Cât de important este să vorbești cu followerii tăi prin stories?

IP: Haha:)) da da! Sunt des pe drumuri și mi-este comod să vorbesc cu ei din mașină. Este extrem de important să te adresezi comunității și mai ales să răspunzi tuturor celor care îți lasă mesaje în privat sau în rubrica de comentarii. Eu o fac cu mare drag pentru că fără persoanele care mă susțin nu aș fi ceea ce sunt în momentul de față. Le percep că pe niște prieteni și cu multe chiar m-am întâlnit în viață reală.

WoI: 3 sfaturi pe care le-ai oferi unui utilizator nou de Instagram? 😀

IP: Să-și găsească un stil propriu, să nu se lase descurajați și să se pregătească pentru că este multă implicare (atât financiară, cât și fizică)

WoI: Ai fost speaker la World of Instagram 10 – Creating Stories Together. Cum ți s-a părut această experiență?

IP: A fost una dintre cele mai mari provocări de până acum. Am avut niște emoții pe care le-am stăpânit cu greu, însă mă bucur enorm că am reușit să vorbesc în față unui public atât de larg. Este o experiență pe care o recomand și pe care aș repeta-o fără ezitare.

WoI: Ce mesaj ai pentru comunitatea World of Instagram?

IP: “ Visați! Pentru că prin vise reușiți să vă creați propriul univers “!