Instagram – nu doar online ci şi offline

Instagram – nu doar online ci şi offlineIeri l-am întâlnit pentru prima oară pe Nathan Ashker. Un tip care s-a săturat de job-ul lui la o corporaţie gigantică şi care mai apoi s-a hotărât să călătorească din Hong-Kong în America. Dar în călătoria lui nu are voie să folosească avionul (cel puţin aşa şi-a propus el). Conform unei vorbe auzite din poporul american “by the bus, by the train by everything I can but without the plane” Ahhh nu, nu are nici un jurnal la el, nu scrie pe nici un blog şi nu are sponsori. Toate aventura aceasta este plătită de el şi singurul mod în care comunică este prin fotografiile pe Instagram.

După câteva discuţii introductive şi întrebări clişeico-jurnalistice “De ce faci asta? De ce ţi-a venit ideea asta? Da ce te-o apucat să călătoreşti aşa?” am avut un moment de răgaz. Doar câteva secunde de pauză în care nimeni nu a vorbit nimic, nimeni nu a întrebat şi nimeni nu a răspuns. Atunci mi-am dat seama cât de interesant este Instagram. Cum reuşeşte o singură aplicaţie să conecteze oameni din diferite părţi ale lumii. Şi nu doar prin aplicaţie (comentarii, like-uri etc) ci chiar şi offline. Stăteam la masă 4 persoane străine, din oraşe diferite, cu scopuri diferite în viaţă, cu gânduri şi idei diferite dar care împărtăşeau aceeaşi pasiune pentru fotografia cu telefonul mobil.

Nathan ne povestea cum a ajuns să cunoască o grămadă de oameni prin Instagram. De asemenea ne-a vorbit despre primul lui instameet care oarecum a fost o mână de ajutor pentru el ca să cunoască mai uşor oamenii dintr-o ţară străină.

Aşadar, poate pentru unii aplicaţia Instagram e doar o reţea de socializare ca şi toate celelalte sau poate nici măcar atât. Poate e doar un loc unde nişte frustraţi/handicapaţi şi amatori pun nişte fotografii făcute cu telefonul şi trecute prin filtre. Dar dacă e aşa, atunci oare de ce Mercedes-Benz, Nike, Adidas, H&M, Toms, WarbyPaker şi alte branduri internaţionale investesc în această reţea? Cred că dincolo de partea aceasta comercială e ceea ce zicea Nathan, e vorba de a descoperi locuri şi oameni!

Pentru a putea urmări aventura lui Nathan puteţi accesa hashtag-ul #asiatoamerica iar contul lui oficial de Instagram este @nashker


Sursa Photo