Tips & Tricks când participi la un Instameet

Tips & Tricks când participi la un Instameetshutterstock_159248936

Cred că de fiecare dată când trăiesc o nouă experienţă am de învăţat lucruri noi. De fiecare dată când particip la aceeaşi experienţă pot trăi alte şi alte provocări. Desigur, toate astea depind de cât sunt eu de deschis la nou. Şi astea le zic după ce am organizat şi participat la 3 instameet-uri. Fiecare instameet este minunat în felul lui şi nu se va putea compara cu altul.

După ultimul instameet mă gândeam să punctez câteva lucruri importante de luat în calcul atunci când cineva vrea să participe la un #instameet

1. Fii pregătit de socializare

Înainte de ultimul instameet cineva m-a întrebat dacă poate şi el să participe. I-am răspuns prompt că da. Instameet-urile sunt evenimente organizate pentru oamenii pasionaţi de fotografie şi de Instagram. Iar atunci când vrei să vii la un instameet pregăteşte-te de socializare. Vei întâlni oameni noi, oameni diferiţi care împărtăşesc cu tine aceeaşi pasiune. Personal am învăţat pe pielea mea că pot învăţa ceva de la oricine. De când cu instameet-urile am reuşit să văd fotografia dintr-o altă perspectivă.

2. Cercetează zona

Fiecare instameet are un punct de întâlnire. Îţi propun ca înainte de întâlnire să cercetezi puţin locul şi să vezi ce alte puncte importante aveţi prin zonă. Caută locurile interesante de fotografiat iar în ziua evenimentului poţi să le propui alte locuri de fotografiat. Nu studia doar locurile istorice, monumentele importante din oraş. Potenţial poţi să găseşti în orice colţişor, orice zonă urbană. Poate ştii o casă părăsită, un acoperiş de bloc interesant sau un local. Lasă creativitatea să aleagă locul!

3. Telefonul

Fii pregătit cu baterie 100% încărcată şi mai ales cu încărcătorul după tine (cu siguranţă după întâlnire vă veţi opri la o cafea sau bere şi între timp ce mai vorbeşti cu oamenii poţi să-ţi laşi telefonul la încărcat). În acelaşi timp verifică-ţi spaţiul de stocare a fotografiilor. Poate chiar ar fi bine să mai eliberezi din spaţiu pentru că nu ştii niciodată câte fotografii vei face.

4. Nu fotografia toate colţurile străzii

Nu vorbim de cantitate. Vorbim de calitate:)

Taking Photo | Shutterstock