Cum sa-ti verifici brandul pe Instagram

Cum sa-ti verifici brandul pe InstagramA avea un brand și a fi prezent pe rețelele sociale înseamnă mai mult decât o poză de profil. Înseamnă conținut original și să îți diferențiezi brandul de cei care crează profile fake ale brandului tău. Fie că e vorba de o personalitate sau un produs.

În 2014, Instagram a introdus un feature prin care brandurile puteau să obțină un badge care să autentifice originalitatea brandului. De asemenea, acest badge ajuta și la identificarea mai ușoară a brandurilor sau celebrităților pe platformă, ajutându-i pe utilizatori să diferențieze paginile oficiale de cele create de diverși fani.

Din păcate, în 2015, acest feature a fost scos, așa că doar conturile cu comunități formate din zeci de mii de followers mai au posibilitatea să primească acest badge pentru a-și demonstra autenticitatea.

Dar ce faci dacă ai un brand mic, care nu scalează la fel de ușor ca unul care este cunoscut sau endorsat de nume mai mari în industrie?

Întrebați cum se poate obține un astfel de badge, răspunsul Instagram a fost unul negativ, însă au dat alte soluții, printre care și a adăuga un link spre site sau alte profile pe rețele sociale, pentru a crea o legătură între acestea.

Dacă totuși vrei neapărat să ai bulinuța albastră lângă numele brandului tău pe Instagram, o să îți dau niște tips and tricks care ar putea funcționa:

 1. Fă tot posibilul să construieși o comunitate de fani reali – nu îi cumpăra de pe diverse websiteuri, pentru că motoarele Instagram îi vor identifica pe cei falși și vei avea mai mult de pierdut decât de câștigat.
 2. Generează engagement pe pagină – încurajează-i pe urmăritorii tăi să îți dea like, să comenteze la postări și astfel conținutul, împreună cu pagina, va fi privit ca unul original, autentic.
 3. Încearcă să iei legătura cu branduri mai mari care pot să aibă legătură cu al tău și creează conexiuni care pot duce la endorsement din partea lor.
 4. Scrie-le celor de la Instagram și întreabă-i cum anume ai putea să primești acest badge sau ce alte oportunități de a te promova ai. Creează o legătură de prietenie cu ei și poate, într-o zi, îți vor oferi badgeul.
 5. Asigură-te că Instagram nu este singura platformă pe care ai cont. Ideal ar fi să ai și pe Facebook și pe Twitter, astfel poți să faci cross-promotion și șansele să îți demonstrezi autenticitatea pe Instagram cresc.

Cam acestea sunt sfaturile mele pentru tine, administratorul unei pagini de Instagram a unui brand sau personalități în creștere.

Crearea unei comunități solide nu e un proces ușor sau care se întâmplă de pe o zi pe alta, ci unul care se întinde pe o perioadă mai lungă de timp, însă chiar dacă drumul poate părea unul anevoios, rezultatul final va fi priceless.

10 comments on “Cum sa-ti verifici brandul pe Instagram”

 1. Salut Robert,
  Mă bucur ca cineva vorbește despre asta și am câteva intrebari:
  1.”Fa tot posibilul sa construiești o comunitate de fani reali”.Nici nu se pune problema sa îi cumpăr dar cum as putea sa dau eu de fanii ăia reali,adică am 2,32k dar am în jur de 100 like/poza și comentarii 20 dacă fac eu spam cu răspunsuri,2.ce zici,în situația asta cum ar fi considerați fanii mei de către intagram,falși sau reali? (ps:nu uita de prima problema,cum ajung la fanii reali?)
  Acum știu ca nu ai cum sa rezolvi tu problemele astea dar sper la un sfat frățest :)),ps: respectele mele pentru continutul site-ului acesta.
  3.”Legătură cu branduri mari”Am încercat de multe oriscuri, cine m-a băgat in seama?Exista șanse?
  4.Cum minune as putea scrie celor de la instagram ca de scris am tot scris eu dar niciodată nu am primit răspuns decât o fereastra de confirmare după trimiterea mesajului ca nu pot sa răspundă la toata lumea.
  5.E obligatoriu sa fiu conectat cu Facebook?Nu am folosit niciodată,nu am nici un urmăritor, nu urmăresc pe nimeni,nu am poza,nu am postat nimica, intru odată pe an doar cu treaba serioasa de pe Web.
  Eh,măcar Da un răspuns ca ai citit tot,chiar dacă nu raspunzi,măcar știu ca nu postezi aici și părăsești definitiv pagina cu fiecare articol nou.
  O zi faina,Eddie M.(contul meu dacă atingeți numele)

  *sper sa primesc răspuns pe email ca nu știu dacă mai ajung pe aici

 2. Bun acest sfat. Eu am 2700 de urmăritori Si pana acum am făcut cel mai mult 840 de aprecieri la o poza. Nici nu mai zic de vizualizarile poveștii, în jur de 2000 de persoane. bogdanplopeanu_

 3. Buna eu vreau sa imi autentifica fan clubul pe instagram! Contul meu de instagram este @fanmaisiew sunt mare fan Maisie Williams o admir o respect si o iubesc foarte mult postez zilnic poze si videoclipuri cu ea am peste 2mil de urmăririi primesc multe like uri dar și comentarii nu prea multe comentarii dar primesc! Eu vreau sa fac autentic fan clubul meu Maisie Williams pe instagram pt ca vreau ca ea să știe că are un fan club mare și autentic aicea în România am facebook personal ! Imi doresc foarte mult să o cunosc personal pe Maisie sa ma urmărească pe instagram sa imi răspundă la mesaje ea are foarte multe mesaje daca imi autentifica fan clubul pe instagram am mai multe șanse! Multumesc foarte mult

Leave a Reply

Your email address will not be published.