Cum adaugi Poll in Instagram Stories

Cum adaugi Poll in Instagram StoriesÎncă de când Instagram a introdus Stories, nu a existat lună în care să nu introducă features noi, dând posibilitatea atât userilor, cât și businessurilor, să personalizeze experiența utilizării acestui produs.

Recent, au introdus un nou feature in Stories și anume posibilitatea de a adăuga un poll, fie că e pe poze sau pe videouri.

Cum te poți ajuta tu, ca brand, de acest nou feature? Îți spun mai jos.

Dar să începem cu începutul și anume cum adaugi acest poll în story-urile tale. Este foarte simplu: ca pe orice alt sticker.

Faci o poză sau filmezi un video și apoi, din secțiunea de stickere, selectezi Poll. Ce e interesant și de luat în seamă este faptul că poți să personalizezi atât întrebarea, cât și răspunsurile. Așa că nu te limita doar la ”da” și ”nu”, fii creativ când le dai followerșilor posibilitatea de a alege. De asemenea, trebuie să ții cont și de scopul în care publici un story cu un poll și în funcție de asta să personalizezi opțiunile pollului.

De îndată ce publici story-ul, cei care te urmăresc pot să înceapă să voteze și să vadă rezultatele în timp real.

Ca să vezi rezultatele pollului și cine ce a votat trebuie doar să dai swipe up, cum faci când vrei să vezi cine a văzut story-urile și acolo vei vedea procentajele și cine ce a votat.

În funcție de profilul brandului tău, poți folosi acest nou feature să ceri păreri despre un nou produs pe care vrei să îl lansezi, dacă ești un restaurant, despre un nou meniu sau un produs nou pe care vrei să îl adaugi în meniu.

Posibilitățile sunt nelimitate, la fel ca și creativitatea de care poți să dai dovadă atunci când publici un story și te ajuți de toate featureurile pe care ți le oferă.

Nu doar opțiunea de a adăuga un poll story-ului tău este nouă în ultimul update de la Instagram. Mai am pentru tine încă două vești:

  1. Eyedropper-ul pe care l-au introdus recent îți dă posibilitatea să alegi pentru textele sau desenele pe care le pui pe stories o culoare din cele care apar în poză/ video. Cum faci asta? În partea stângă jos vei vedea că apare un buton nou și apăsându-l îți dă posibilitatea să alegi ce culoare vrei tu.

2. Un tool nou de aliniere (disponibil acum doar pe deviceurile care folosesc iOS). Fie că vrei să postezi un sticker sau text,  liniile albastre îți vor arăta unde să le poziționezi pentru a nu fi acoperite atunci când cineva se uită la storyul tău. De asemenea, dacă din greșală ai înclinat fie stickerul, fie textul, aceste linii te vor ajuta să le aduci înapoi în poziția orizontală.

Tu ce zici despre aceste noi featureuri? Le vei folosi de acum înainte când vei posta Instagram Story-uri?

Comments are closed.