Update la Instagram Stories: de acum poți uploada poze mai vechi de 24 de ore

Update la Instagram Stories: de acum poți uploada poze mai vechi de 24 de oreInstagram vine din nou în ajutorul businessurilor cu un nou feature pentru Instagram Stories și anume posibilitatea de a uploada poze care sunt mai vechi de 24 de ore. Dacă până acum postarea de poze mai vechi era un impediment, acest update dă posibilitatea social media managerilor să fie creativi și în ceea ce privește imaginile mai vechi. De câte ori nu ai fost pe fază să surprinzi live un eveniment important din restaurantul pentru care lucrezi pentru că erai prins la birou? Știu, se întâmplă des. De acum nu vei mai avea stresul ăsta.

De ceva vreme Instagram testează acest feature, iar acum este disponibil pentru ultima versiune de iOS (22.0). Dacă vrei să o ai și tu, du-te repede în App Store și fă un update – dacă nu l-ai făcut deja.

Cum uploadezi o poză mai veche?

Dacă până acum probabil foloseai tot felul de metode să uploadezi o poză mai veche în Instagram Stories, de acum nu mai trebuie să apelezi la tertipuri. Cum faci însă? 🙂

Deschizi Instagram Stories dând swipe dreapta sau apăsând pe butonul de cameră din partea dreaptă sus. Apoi dă swipe up sau apasă pe iconița de poze din stânga jos. Pozele pe care le-ai făcut în ultimele 24 de ore vor apărea sub labelul ”Last 24 hours”, iar cele mai vechi sub labelul ”Camera roll”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Când alegi o imagine care e mai veche de 24 de ore, va apărea automat un sticker cu data în care a fost făcută. Aici ai mai multe posibilități de personalizare: îl lași alb, cum vine by default, sau îi poți schimba culoarea în negru sau roșu sau, dacă nu vrei să apară deloc, îl poți șterge.

De asemenea, și noile tipuri de stories pot fi personalizate ca cele vechi: cu stickere, polls, locations, filtre, text sau desene.

Un alt update care a venit cu ultima versiune a Instagram este o serie de filtre noi. Acum ai în total 15 filtre cu care poți să personalizezi Instagram Stories.

După cum ziceam, pe lângă faptul că orice user poate să se întoarcă în timp și să posteze imagini dragi lui în Instagram Stories, acest update este un mare plus adus businessurilor. Multe afaceri nu postau niciodată Instagram Stories pentru că, de exemplu, nu aveau o persoană dedicată social media in house și atunci era mai greu să fie spontani. Cu această mișcare, Instagram vine în ajutorul celor aflați în această situație, dându-le libertatea a se exprima oricând au posibilitatea.

Tu ai deja noul update de la Instagram Stories? Îl folosești?