Instagram testează introducerea unui nou feature în Stories: Stop-motion

Instagram testează introducerea unui nou feature în Stories: Stop-motionDupă o vreme lungă în care Instagram a copiat funcționalități ale Snapchat, a venit timpul să inoveze. Și face asta din ce în ce mai des în ultimul timp. După ce acum câteva zile a lansat o nouă funcționalitate, Superzoom, care îți dă posibilitatea de a face un zoom cât de mare posibil în cadrul Stories, acum testează un nou tip de video: stop-motion.

Ce este slow motion și cum funcționează:

Stop-motion este un nou tip de video, format dintr-o serie de poze pe care userul le face. Aceste poze nu trebuie să fie neapărat să fie făcute cu același fundal sau într-o anumită perioadă de timp. Rezultatul final, din combinarea pozelor, arată ca un GIF care poate fi salvat sau poate fi shareuit într-un Instagram Story. Fiind încă în perioada de teste, nu este posibilă editarea pozelor parte în parte, ci doar a videoului final. Se pot adăuga filtre, stickere, text sau desene. Ce e interesant la acest nou tool este că nu te limitează la a face o serie de poze cu un singur obiect sau cu un singur background, ci îți dă libertatea să experimentezi.

Odată ce ai terminat de pozat obiectul sau momentul pe care vrei să îl imortalizezi, nu trebuie să faci altceva decât să apeși butonul ”Done” și să personalizezi videoul după cum îți place.

Acest new feature vine în completarea celor pe care Instagram le-a introdus mai recent sau acum ceva timp: Superzoom, Boomerang, Hands-free, Rewind sau Live, pe lângă modul ”normal” de a capta momente prin intermediul unui video.

Toate aceste noi sau vechi funcționalități ale Instagram Stories le permit userilor să fie creativi atunci când vine vorba de a posta momente sau situații; iar businessurilor să se diferențieze sau să iasă de sub umbrela aceluiași tip de advertising folosit de majoritatea brandurilor.

Tu ai deja updateul care a introdus acest nou feature? Cum ți se pare?