Împarte un Live Video cu un prieten – noul feature Instagram

Împarte un Live Video cu un prieten – noul feature InstagramÎn luna august, Instagram a lansat spre testare o nouă funcționalitate pentru Live Videos. Și anume, posibilitatea de a invita pe cineva într-un live video pe care îl inițiezi. În urma feedbackului pe care l-au primit de la useri, zilele trecute au ales să facă public acest feature pentru toți userii platformei, care acum depășesc 800 milioane.

Ce spun reprezentanții Instagram despre noul feature: ”Live Video este o metodă autentică de a împărtăși momente, idei sau gânduri, însă uneori poate fi intimidant dacă o singură persoană apare în video.”

Tocmai pentru a-i ajuta pe cei care sunt în această situație, Instagram a lansat această nouă funcționalitate. Având alături un prieten, chiar și în mod virtual, unii useri se pot simți mai siguri pe sine și astfel vor folosi aplicația și pentru a transmite live, nu doar pentru stories sau postări. Noul feature încurajează și mai mult interacțiunea dintre useri, aducând mai aproape chiar și prieteni din țări îndepărtate.

Cum funcționează?

În momentul în care începi un live video, iar followerșii încep să îl vadă, poți să îl alegi pe oricare dintre ei să intre în direct cu tine. În partea dreaptă a ecranului a apărut o nouă icoană care îți permite să faci asta. După ce dai click pe ea, alegi din listă prietenul sau followerul pe care îl vrei în video, iar, o dată ce acceptă, ecranul se împarte în două și puteți începe conversația.

După ce ai terminat videoul, poți să îi sharuiești în story, la fel ca și cu celelalte videouri live pe care le-ai făcut până acum, sau poți să îi dai discard, iar el va dispărea pentru totdeauna.

Cu ce a venit nou acest update față de testul din luna august este icoana care arată că e un live video în care sunt implicați doi useri, și anume, în lista de Stories vor apărea două cercuri alipite, cu pozele celor doi.

Targetul inițial au fost tinerii, adolescenții care, după ce ajungeau acasă de la cursuri, transmiteau live teme sau alte detalii ale vieții lor. Însă eu cred că și brandurile se pot folosi foarte ușor de acest feature: dacă, de exemplu, faci parte dintr-o branșă de media, poți să organizezi interviuri live cu celebrități sau influenceri dintr-un anumit domeniu. Dacă deții un business și vrei să îți faci cunoscută echipa, poți să faci asta live, iar folowerșii, punând întrebări live, la care vor primi răspunsuri, se vor simți mult mai apropiați atât de echipă, cât și de brandul tău.

Ideile sunt nesfârșite când vine vorba de modul în care poți interacționa cu cei care te urmăresc pe Instagram, așa că nu ezita să te folosești de acest nou feature!

Comments are closed.