Instainterviu cu Vlad Petreanu

Instainterviu cu Vlad PetreanuPe Vlad Petreanu s-ar putea să-l știți din auzite, mai ales de când e parte din matinalul EuropaFM, alții din văzute. Jurnalist de ceva vreme (20 de ani), @petreanu se declară a fi un demodat pentru că preferă postura clasică, de observator, celei “moderne”, de vedetă. Tot ca un fin observator, Instagramology l-a supus unui tir scurt de întrebări.

Așadar, să începem.

Spre deosebire de Tumblr și Twitter, pe care le-am descoperit cumva cu ajutorul tău, aplicația Instagram am descoperit-o singur. Care e povestea ta vizavi de Instagram? Mai știi care ți-a fost prima poză?

Sunt early adopter pentru o grămadă de aplicații despre care citesc sau despre care aflu. Și despre Instagram am aflat probabil destul de devreme după lansare, mi-am făcut cont și am început să postez fotografii. Prima dintre ele, dacă-mi aduc aminte bine – poza blocului din spatele blocului. 🙂

A photo posted by Vlad Petreanu (@petreanu) on

Lumea te știe ca om normal, sănătos la cap, jurnalist, om de televizoune… iar acum om de radio. Cum adică #iseefaces? De unde până unde acest #tag?

Nu înțeleg mirarea. N-ai avut niciodată senzația că te urmărește cineva? 🙂

A photo posted by Vlad Petreanu (@petreanu) on

Care e abordarea ta fotografica in ceea ce privește acest tool? Cum vezi platforma?

Sunt mai degrabă curios și încerc să văd cum înțeleg și cum văd alții lumea, decât să mă exprim eu prin fotografie. Nu cred că sunt fotograf, cel mult pozar.

 

A photo posted by Vlad Petreanu (@petreanu) on

Ce anume te inspiră și care îți sunt aplicațiile foto cel mai des utilizate?

Sunt atras de forme geometrice, repetitive, simetrice. Folosesc de obicei Snapseed pentru editări minimale.

Ești unul dintre cei mai talentați scriitori de advertoriale. Dacă ți s-ar oferi contul unui brand pe Instagram, care ti-ar fi mișcările? Ai un brand pe care l-ai manageria cu drag?

Asta ar fi o provocare foarte interesantă. Totuși, ca un meșteșugar al scriiturii cît de cît bunicel, mă feresc să intru în zona foto, pe care nu cred c-o stăpânesc la fel de bine.

A photo posted by Vlad Petreanu (@petreanu) on

Spune-ne 3 conturi pe care le urmprești cu drag și de ce. E vreo persoană politică între ele?

@andrewquilty, un fotograf australian care lucreaza in Afganistan. @philmoorephoto, un britanic din Kenya. @niphisi, “un tip cu un iPhone” din Germania.

 

A photo posted by Dirk (@niphisi) on

Folosești gadgeturi foto? Cât de mare e geanta ta de fotograf?

iPhone-ul e cel mai bun gadget photo pe care l-am avut vreodata.