7 funcții Instagram pe care (poate) nu le știai 

7 funcții Instagram pe care (poate) nu le știai Instagram, ca mai toate rețelele sociale, primește constant actualizări și noi funcționalități. Unele sunt mai vizibile, alte mai subtile. Unele sunt schimbări sau îmbunătățiri majore, altele sunt doar mici detalii, dar care ajută la optimizarea experienței utilizatorilor cu rețeaua. De la posibilitatea de a da mai ușor unfollow conturilor inactive la ștergerea istoricului căutărilor, am adunat pentru tine 7 funcții Instagram pe care le poți folosi imediat. 

1. Fixează comentariile pozitive în partea de sus a postărilor tale 

Instagram permite, mai nou, să fixezi (pin) până la trei comentarii în partea de sus a oricărei postări de pe pagina ta. Un lucru foarte util, zicem noi, mai ales pentru a da un ton pozitiv următoarelor comentarii. 

Ca să faci acest lucru, alege dintre comentarii cele care îți plac cel mai mult. Apoi, dă swipe stânga pe fiecare comentariu și atinge pictograma PIN pentru a o muta în partea de sus a listei. Ce trebuie să știi este că atunci când pui pin pe un comentariu, persoana care l-a scris va primi o notificare.

2. Dă unfollow mai ușor conturilor inactive 

Tot printre câteva funcționalități Instagram ceva mai noi se numără și posibilitatea să vezi ce conturi ai putea să nu mai urmărești. Fie pentru că paginile au devenit inactive, fie că nu te mai interesează conținutul lor. 

Pentru a vizualiza aceste conturi într-un singur loc, accesează profilul tău, apoi accesează „Following”. În ecranul următor vei vedea o listă de conturi cu care ai interacționat cel mai puțin – „Least interacted with”. Aici apar conturile pe care nu te-ai uitat sau ai interacționat sporadic în ultimele 60 de zile. După ce treci prin fiecare cont, te poți decide dacă mai vrei sau nu să le urmărești. 

În același timp, dacă nu vrei să dai unfollow, dar, totuși, să nu mai vezi vreo postare de la un cont, poți să-i dai „Mute”.

3. Organizează-ți postările de la „Saved” în colecții 

Una dintre acele funcții Instagram de care sigur știai, dar ai uitat, este posibilitatea să-ți organizezi postările pe care le-ai salvat în colecții. Da, știm, e o funcționalitate „furată” de la Pinterest, dar, chiar și așa, destul de utilă. 

Ca să faci acest lucru, dă tap pe iconița de bookmark de sub postare și alege „Save Collection”. De aici poți alege colecții deja existente sau poți crea colecții apăsând pe semnul „+”. Apoi, pentru a vizualiza colecțiile, din meniul principal alege „Saved”. 

4. Ascunde un story de anumiți urmăritori 

Dacă, dintr-un motiv sau altul, nu vrei ca cineva în mod specific să-ți vadă un story sau mai multe, îi poți ascunde story-ul respectiv. Dacă dorești să faci acest lucru, trebuie să mergi pe profilul tău, să intri în meniu și, apoi, la setări. De acolo, alegi „Privacy” > „Story” > „Hide Story From” și selectezi ce persoane nu dorești să-ți vadă stories. 

5. Folosește mai multe tipuri de fonturi în stories cu ajutorul unor website-uri dedicate 

Dacă foloseai pentru Facebook lingojam.com pentru a genera fonturi interesate în textele de postări, să știi că îl poți folosi și pentru Instagram. Încă un astfel de website este și igfonts.io. Pur și simplu scrii ce text dorești în aceste website-uri și apoi copiezi versiunea cu fontul care îți place. După, mergi în Instagram și dai paste în story. 

Varianta aceasta merge și dacă vrei să-ți scrii Instagram bio cu niște fonturi mai deosebite. 

6. Creează aliniate în textele din caption și bio fără să ieși din Instagram 

Această este una dintre acele funcții Instagram care pare atât de simplă și, totuși, foarte puțini utilizatori o știu. Ca să reușești să creezi alineate noi în textele din bio sau postări, trebuie doar să apeși pe tasta „123”. Și, după ce ai intrat în tastatura numerică, vei vedea tasta de „Return”/ „Enter” pentru a crea un alineat nou. 

7. Șterge-ți istoricul căutărilor

Surprinzător, ștergerea istoricului căutărilor este una dintre cele mai puțin știute funcții Instagram. Dacă vrei să ștergi sugestiile de conturi sau hashtag-uri căutate recent trebuie, în primul rând, să accesezi meniul principal și să alegi „Settings”. Apoi „Security”>„Clear Search History”. Și gata! 

Tu ce funcții Instagram mai puțin știute cunoști? Împărtășește-le cu noi în comentarii. 

______

Sursă foto freestocks.org – Pexels