Ce am învăţat de la instagrammeri

Ce am învăţat de la instagrammeriCât trăim invăţăm! Unii învaţă din greşelile lor iar alţii din greşelile altora! Dar mai sunt şi cei care nu învaţă din greşeli ci doar din întrebări:)

Nu îmi este ruşine să recunosc că în ultimul timp am învăţat multe de la instagrammerii din jurul meu. Faptul că am stat cu ei, că am fotografiat împreună şi că am povestit despre fotografia cu telefonul m-a făcut să realizez şi mai tare că pe Instagram poţi să evoluezi, să stagnezi sau chiar să dispari.

Iată mai jos cele 8 lucruri ce le-am învăţat de la instagrammerii din jurul meu şi sper să vă ajute şi pe voi!

1. Curăţă lentila camerei – Lorant Pandea

“De fiecare dată când fac poză cu telefonul îmi curăţ lentila. Degeaba prinzi o imagine frumoasă dacă ai avut lentila murdară”.

Este un lucru destul de banal dar hai să fim sinceri, câţi dintre noi nu-şi curăţă lentila înainte să facă o fotografie? Cât vă ia, 3 secunde? Well…pentru o imagine clară ai nevoie de o lentilă clară.

2. Surprinde frumosul din jurul tău – Lavinia Cernău

“Nu surprind decât ce e frumos în jurul meu. E uşor să găseşti chestiile urâte dar e mai greu să arăţi oamenilor frumuseţea care te înconjoară”

Îmi explica Lavinia de ce fotografiile ei sunt atât de pozitive şi de ce-i place să fotografieze frumosul din jurul ei. Şi îi dau dreptate. Desigur, fiecare alege ce vrea să fotografieze dar parcă atunci când treceţi prin fotografiile Laviniei sau ale lui Lorant altfel vedeţi fotografia cu telefonul, nu?

3. Fii spontan – Claudiu Moisescu

Fotografiile lui Claudiu întotdeauna îmi arată spontanietatea şi viaţa din jurul nostru. De parcă omul e pregătit tot timpul şi surprinde acele momente pe care nu le poţi înscena nici dacă le pregăteşti frame cu frame. De fapt, nu degeaba Instagram şi-a luat numele de la “instant”.

4. Atent la detalii – Liviu Raţiu

Dacă ai fi îndreptat imaginea ar fi arătat mult mai bine

Îmi aduc aminte şi acum de comentariile lui Liviu la fotografiile mele. Apoi într-o zi l-am tras la o parte şi l-am rugat să-mi arate cum ar edita el o fotografie. Şi s-a apucat de treabă. O lumină aici, un contrast aici, îl decupezi de aici şi voila. Poate părea simplu dar uneori Liviu ajunge să stea chiar şi o oră pe o singură fotografie înainte să o pună pe Instagram.

5. Prelungirea mâinii tale – Radu Bădoiu 

Era o seară şi mai aveam 1% baterie în telefon. Eram cu Radu în maşină şi l-am întrebat eterna nelămurire a telefonului mobil pentru fotografiat. Răspunsul lui a fost:

Cea mai bună cameră de fotografiat este cea care este în prelungirea mâinii tale. Pentru mine e aparatul din spatele tău. Poate pentru tine e telefonul din mâna ta. Şi ce contează dacă nu e iPhone sau Samsung sau LG? Dacă tu te simţi cel mai bine cu acel aparat şi crezi că poţi surprinde cel mai bine momentele din jurul tău atunci ăla-i aparatul tău. Tu-mi spui mie care e prelungirea mâinii tale, nu eu!

6. Explore – Cornel Ichim

Despre Cornel nu mai are rost să vă zic multe că doar am mai povestit despre el. Dacă apucaţi să mergeţi cu el într-o excursie să staţi cu ochii pe el. Veţi vedea cum poate descoperi chiar şi cele mai fascinante locuri de unde poate scoate nişte imagini fantastice. Iar cel mai frumos lucru în Cornel e că te provoacă să descoperi chiar tu!

7. Fii constant – Alex Damian

Îl urmăriţi pe Alex? Poate da sau nu. Nu contează. Voi pierdeţi dacă nu. Iar dacă-l urmăriţi atunci cu siguranţă deja ştiţi de #vacaverde. Da da, e vaca ce o poartă cu el peste tot unde se plimbă. Vaca a fost şi vedetă în emisiunea lui Ariel. Iar de la vacă, pardon – de la Alex, am învăţat ca să fiu constant în ceea ce fac.

8. Have fun – Cristina Munteanu

Dar nu în ultimul rând e vorba de a te distra. De a te simţi bine şi a-ţi găsi plăcerea în ceea ce faci. Dacă nu-ţi place atunci nu fă. Nu toţi trebuie să fie instagrammeri. Nu toţi trebuie să facă fotografii la lucrurile frumoase din jurul lor, să exploreze, să fie constanţi. De la Cristina am învăţat că “having fun” de multe ori e ceea ce ar trebui să-nsemne instagram.

Şi cu siguranţă lista ar mai putea continua!

Comments are closed.