Instagram Inspiration: Sânziana Pop

Instagram Inspiration: Sânziana PopDe aproximativ 2 ani, Instagram a devenit o constantă în viața mea de freelancer. În modul cel mai frumos posibil, fără a deveni un drog, on trend.

Sunt mii de oameni în toate colțurile lumii care creează content original, nu doar reblog/repost.

Astăzi sper să fiți inspirați de Sânziana Pop, o identitate vizuală frumoasă.

0

Înainte de toate, spune-mi te rog, cine este, dincolo de ecranul laptopului, pc-ului și al telefonului, Sânziana Pop?

Care îți este ocupația/job-ul de zi cu zi? E mereu interesant să vezi ce fac sau cu ce se ocupă mai exact oamenii din spatele unor branduri on-line și offline!

Cine sunt? Grea întrebare… Tratez blogul ca fiind job-ul meu principal, de luni până vineri și încerc, pe cât posibil, să leg de Visuell cam tot ce fac în rest.  Creez decoruri pentru evenimente ( și imi place la nebunie), fac styling și design de vitrină  atunci când nu sunt de găsit în fața calculatorului.

1

Și când ai început să folosești aplicația Instagram, în ce context?

Sincer, nu mai știu cu exactitate când am început să folosesc Instagram-ul, cred că în urmă cu vreo doi ani. Mi-a plăcut foarte mult, este de departe aplicația mea favorită. Nu cred să mă mai fi entuziasmat vreodată atât de tare, nici măcar la apariția Pinterest-ului. Îmi plac fotografiile frumoase, urmăresc doar oameni care mă inspiră vizual în fiecare zi și îmi dă o stare de bine. Cu Instagram-ul și cafeaua îmi încep fiecare dimineață, cu nimic altceva.

Ce aplicații folosești pentru editarea fotografiilor, ce filtre aplici deobicei?

Nu folosesc nicio aplicație, editez toate fotografiile în Instagram și am o slăbiciune pentru Lo-Fi.

Am observat tendința multora de a publica pe conturile lor și fotografii realizate cu camera, în special DSLR-uri, nu doar cele făcute cu telefonul. Ți se pare un lucru bun sau rău?

Nu știu dacă este un lucru bun sau rău și nici nu m-am gândit la asta. Atâta timp cât fotografiile mă inspiră, nu prea mă interesează cu ce sau cum sunt făcute.

Ok, the big question! Ce te motivează/inspiră/îți dă impulsul să deschizi camera și să publici ceva?
2

Îmi place foarte mult! Mă simt provocată în fiecare dimineață să găsesc un nou unghi, o nouă idee de poză, mă încântă întreg procesul. Îmi place să le editez, să mă joc cu filtrele, practic sunt în lumea mea și nu prea se poate vorbi cu mine atunci când vreau să postez o imagine pe Instagram.

Te-ai gândit de la inceput să-ți organizezi fotografiile într-un anumit mod, să aibă o anumită temă, culoare, feeling sau a venit totul natural? Ești singura persoană cu un aer minimalist constant din Romania care-o urmăresc cu drag.

Nu m-am gândit la nimic, la nicio temă sau culoare. Am vrut și îmi doresc în continuare să fac poze care să mă bucure și care, poate, să îi inspire și pe alții. Aș vrea să fac fotografii din ce în ce mai frumoase, îmi propun de fiecare dată să ajung la nivelul celor pe care ii admir, dar să o fac cu naturalețe, cu dezinvoltură, nu forțat.

Și cum reusești să rămâi inspirată, motivată? E atât de ușor să devină totul o rutină.  Any tips&tricks?

Cred că răspunsul este destul de simplu: dacă îți place ceea ce faci, găsești de fiecare dată modalități prin care să te reinventezi sau, cel puțin, să schimbi din când în când unghiul. Eu fac poze pentru că îmi place și pentru că vreau să devin din ce în ce mai bună, nu pentru că “trebuie”. Detest acest cuvânt.

Crezi că platforma Instagram te-a ajutat personal sau professional și dacă da, cum anume, concret? Citesc deseori pe diverse site-uri că sunt oameni care câștigă sume serioase pe o singură fotografie publicată, care fac parte din agenții sau au manageri, fac parte din campanii serioase, în special pe zona fashion și travel.
3

Eu nu fac bani din Instagram și nici nu știu dacă voi ajunge vreodată la acel nivel. Mi-ar plăcea, nu neg, căci asta ar însemna că fotografiile mele sunt apreciate. Instagram-ul este destul de personal, cel mai adesea sunt fotografii din casa mea și cred că asta i-a ajutat pe cei care mă citesc să mă cunoască un pic mai bine, să vadă că “i practice what i preach”, că nu scriu pe Visuell decât despre lucruri în care cred sau la care visez.

Apropo de oameni/brand-uri de success, spune-mi pe cine urmărești, cine te inspiră de pe Instagram. E greu sa alegi, știu!

Sunt foarte mulți, chiar nu știu cum să selectez… Primii care îmi vin în minte sunt Pella Hedeby, Annie Lindgren, Lynda Gardener, Sunday Suppers. Sunt mulți, foarte mulți!

4 567

Mulți sunt de părere că niciodată viața reală nu e așa roz precum o fac alții să arate prin fotografiile lor. Tu ce părere ai?

Da, sunt de acord, doar că nu mă preocupă asta. Nu vreau să știu dacă viața lor chiar e roz, gri sau neagră și cred că sunt atâtea alte platforme sociale în care oamenii doar arată cu degetul către partea urâtă a vieții de zi cu zi, încât sunt extrem de bucuroasă că există această “pată de roz”.

Dar comunitatea din România cum ți se pare? Ce crezi că îi lipsește sau cum ai îmbunătăți-o, dacă ai putea?

Cred că nu avem o prea mare aplecare către zona estetică, cred că facem poze fără să căutăm să le îmbunătățim, nu prea știm cum să pozăm ceva, iar minimalismul ne cam sperie. Dar simt o evoluție, au început parcă să apară din ce în ce mai mulți oameni preocupați de frumos, de simplitate, de alb, de detalii. Calea e încă lungă, dar drumul pe care am luat-o e cel bun!

Spune-mi, te rog, cele mai faine locuri pe care le știi din România și alte țări, numai bune pentru frame-ul Instagram!

Frudisiac este primul loc care mi-a venit în minte, Pain Plaisir (am o slăbiciune pentru brutării), Fabrique (brutărie care există în Stockholm și Londra), Boema (Cluj),  Atelier Florăria Iris, Simbio, Monocle (cafenea în Londra).

Pe final, am rugat-o pe Sânziana să îmi spună ce fotografie a inspirat-o astăzi.

Can you feel the #inspiration too?

8 @Lynda Gardener