Care sunt cele mai căutate abilități în marketing de către companii?

Care sunt cele mai căutate abilități în marketing de către companii?Îți dorești o carieră în marketing? Vrei să știi care sunt abilitățile necesare pentru a avansa în companiile de pe piață? 

Chiar dacă răspunsurile întrebărilor sunt complicate și depind de fiecare caz în parte, LinkedIn a împărtășit câteva informații valoroase pentru viitorii marketeri sau cei care vor să-și schimbe cariera. 

Cum a început interesul pentru digital

Locurile de muncă în marketing digital și social media sunt la mare căutare. De altfel, jumătate din locurile de muncă postate pe LinkedIn sunt în digital sau media. Cum s-a întâmplat asta? Destul de simplu. Pe măsură ce pandemia a accelerat trecerea multor industrii în digital, a accelerat și cererea de marketeri. Dintre toate rolurile din digital, specialiștii în marketing digital sunt ce mai căutați. În acest timp, rolul de coordonator media se confruntă cu cea mai rapidă creștere:

Care sunt pozițiile cele mai „vânate”

În timp ce termenul „marketing digital” este solicitat, există multe sub-ramuri care sunt adesea trecute cu vederea.

„În timp ce mulți specialiști în marketing se intitulează ca specialiști în marketing digital, recrutorii întâmpină în prezent dificultăți în a găsi agenți de marketing cu abilități în strategie digitală, link building și SEO off-page.”

Dacă vrei să satisfaci cererea de pe piață, să te asiguri că abilitățile tale se aliniază cu cele căutate, îți recomandăm să te califici într-un domeniu mai specific.  Acesta poate fi copywriting, social media, Ads și multe altele. 

Top abilități 

Pentru că tot vorbim despre skill-uri, citește cum să faci social media management eficient.

Dacă nu știi siguri de unde să începi și să dobândești aceste skill-uri avem câteva recomandări. Ele vin chiar din partea LinkedIn și sunt diverse cursuri online. Pe LinkedIn Learning ai acces la o întreagă bibliotecă virtuală de cursuri concepute să-ți îmbunătățești abilitățile de marketing digital. Printre cele mai solicitate cursuri sunt:

  •  SEO Foundation: înveți elemente de bază ale SEO și descoperi cum să implementezi strategiile și tehnicile fundamentale de optimizare.
  • Digital Marketing Trends: un curs pentru începători în cadrul căruia înveți cele mai noi instrumente și tehnici pe care le folosesc marketerii. 

Mai multe idei de cursuri vezi în imaginea de mai jos:

„Pe LinkedIn Learning, veți găsi o bibliotecă de cursuri concepute pentru a vă dezvolta abilitățile de marketing digital. Cursurile de marketing digital precum „Fundații SEO” și „Tendințe de marketing digital” sunt printre cele mai populare cursuri LinkedIn Learning pentru specialiști în marketing.”

Informațiile oferite de LinkedIn sunt utile din mai multe perspective. În primul rând, descoperi care sunt cele mai căutate poziții de pe piață. Apoi, descoperi care sunt cele mai apreciate și căutate abilități din lumea digitală. Iar la final, pe baza informațiilor dobândite, îți actualizezi contul de LinkedIn dacă vrei să te asiguri că profilul tău iese în evidență. 

Pe măsură ce activitatea economică se reia și „trecem peste” pandemie, se vor deschide noi oportunități care-ți vor putea schimba traiectoria carierei. 

Dacă vrei să devii om de marketing, îți recomandăm să-ți aloci timp să aprofundezi aceste abilități, să descoperi ce ți se potrivește cel mai bine și să-ți îmbunătățești abilitățile. Nu e niciodată pre târziu să-ți schimbi cariera sau să-ți descoperi vocația. 

_____
Sursă poză de copertă: Senivpetro, Freepik.com

 

Comments are closed.