News: TikTok trece la videoclipuri de 10 minute

News: TikTok trece la videoclipuri de 10 minute



Conținutul de scurtă durată (vezi Reels) este tendința actuală, mai ales dacă avem în vedere și attention span redus al generației Z. Așadar, da, conținutul de scurtă durată e here to stay, motiv pentru care fiecare platformă încearcă să se adapteze trendurilor setate de TikTok.

Cu toate acestea, unul dintre jucătorii mari de pe piață și-a dat seama că monetizarea eficientă a videoclipurilor de scurtă durată nu este eficientă. 

Nevoia de videoclipuri mai lungi

După cum spuneam mai sus, monetizarea nu este eficientă în cazul conținutului de scurtă durată. Iar TikTok este conștient de acest lucru, motiv pentru care aplicația a confirmat că toți utilizatorii vor putea, în curând, să încarce videoclipuri de 10 minute.

Iată care au fost declarațiile oficiale:

„Ne gândim mereu la noi modalități de a aduce valoare comunității noastre și de a îmbogăți experiența TikTok. Anul trecut, am introdus videoclipuri mai lungi, oferind comunității noastre mai mult timp pentru a crea și a se distra pe TikTok. Astăzi, suntem încântați să începem să lansăm capacitatea de a încărca videoclipuri care durează până la 10 minute, ceea ce sperăm că va dezlănțui și mai multe posibilități creative pentru creatorii noștri din întreaga lume.”

Deși faima TikTok s-a bazat tocmai pe conținutul de scurtă durată, compania promova deja de ceva vreme videoclipurile mai lungi. De ce face asta? 

  • Pentru că acestea îi permit platformei să concureze mai bine cu YouTube;
  • Videoclipurile mai lungi captează și atenția unui public mai în vârstă;
  • Plus, videoclipurile lungi crescut timpul petrecut de utilizatori în platformă

Scurtă recapitulare a lungimii videoclipurilor TikTok

De-a lungul timpului, conținutul de pe TikTok a suferit diverse modificări: 

  • din în august 2021, utilizatorii aveau opțiunea de a încărca clipuri de 5 minute;
  • 3 minute;
  • 60 de secunde;
  • 15 secunde era timpul unul TikTok la începuturile aplicației

Ce fac „rivalii TikTok”

Ironic, pe măsură ce TikTok se extinde pentru a oferi creatorilor și utilizatorilor conținut mai lung, rivalii săi – stimulați de succesul TikTok – au făcut opusul. Instagram a lansat videoclipuri scurte sub formă de „Reels”, YouTube a lansat „Shorts”, iar Snapchat oferă „Spotlight”. 

Concret, YouTube caută să folosească opțiunea „Shorts” ca o modalitate de a crea conținut suplimentar de către creatori. În 2021, YouTube a adus venituri publicitare de 28,8 miliarde $, din care aproximativ jumătate revenea creatorilor. 

Părerea utilizatorilor despre cea mai recentă actualizare

Reacțiile utilizatorilor la ultima veste sunt împărțite. Unii par să fie bucuroși de faptul că videoclipurile au fost extinse la 10 minute. Alții par destul de împotriva acestei idei. Până la urmă, TikTok a fost creat tocmai pentru nevoia de a consuma conținut de scurtă durată, conținut pe care oamenii îl pot derula rapid.

Aici poți învăța în câțiva pași simpli cum să creezi conținut video de calitate.

Ce crezi, cât timp va rămâne în „picioare” utima actualizare?

Răspunsul îl vom afla doar în timp, dacă utilizatorii TikTok se vor implica activ și regulat în conținut de formă lungă. Probabil, această nesiguranță este și motivul pentru care etapa lansare a videoclipurilor de lungă durată se va face în etape. Deci, dacă ești utilizator TikTok, vei observa noi tendințe spre videoclipuri de maxim 10 minute.

_____
Sursă poză de copertă: Vectorium, Freepik.com