Designeri pe care-i urmăresc pe Instagram

Designeri pe care-i urmăresc pe InstagramDeși am lucrat câțiva ani în design (nițel DTP, branding și graphic design) nu mă consider un designer. Îmi place să urmăresc proiecte de design, să văd povestea din spatele unui rebrand și uneori să critic (în mintea și inima mea) ceva ce nu-mi place la un brand.

Și pentru că tot mai mult folosim azi telefonul mobil ca să descoperim lucrurile care ne plac, azi vreau să vă arăt câțiva designeri care folosesc Instagram și pe care-i urmăresc cu cea mai mare plăcere:

1. Jessica Walsh – @jessicavwalsh

Jessica Walsh este partea frumoasă a agenției sagmeisterwalsh.com. Contul ei de Instagram se comportă mai degrabă ca un curator de artă, design și fashion, înconjurat în culori puternice. Nu degeaba are în descriere Art director & designer, travel & color lover in NYC

2. Timothy Goodman – @timothygoodman

Timothy Goodman este genul de artist pe care întotdeauna o să-l vezi zâmbind și fericit cu lucrările pe care le face. Îmi place stilul lui simplu, urban și caracteristic momentului. Iar dacă-ți plac typography, ilustrațiile sau orice altă chestie de design care are treabă cu literele, eu zic să-ncepi să-l urmărești chiar din clipa asta.

3. Marius Ciuchete – @marius.ciuchete

El este responsabilul cu design-ul blogului meu în engleză (www.robertkatai.com) și care nu demult a început să posteze mai des pe Instagram. Desigur, până acum a folosit Instagram doar ca să-și arate anumite lucrări, însă cred că are potențial mare și pentru că-mi este prieten, vi-l recomand cu cel mai mare drag ca să-l urmăriți și să vă arătați dragostea în like-uri, comentarii sau follow.

4. Christoph Niemann – @abstractsunday


Cristoph e genul de designer pe care-l vei urmări atunci când te-ai săturat de același stil de poze pe care le vezi în contul tău de Instagram în fiecare dimineață când îți bei cafeaua sau mergi cu taxi-ul la birou. Îmi place stilul lui creativ pentru că de fiecare dată când văd o fotografie de-a lui mă gândesc “bă da și eu aș fi putut face așa ceva” El e unul dintre protagoniștii documentarului de pe Netflix – Abstract design.

5. Ahmad Abi – @ahmad_abi

A post shared by ahmad_abi (@ahmad_abi) on


Ahmad nu e graphic designer, ui/ux sau brand designer, însă pentru mine intră în categoria de designeri. De ce? Pentru că ce face el pe Instagram eu îl consider design. Lucrările pe care le expune arată pur și simplu mintea lui creativă și mâna de designer.

6. George Cibu – @george.cibu


Pe George îl cunosc personal și e unul dintre cei mai talentați tineri atunci când vine vorba de typography și logo design. Îl recomand pentru lucrările pe care le publică și pentru că ți mai mare dragu să vezi procesul de educare prin care trece. Ah, și pe lângă asta e un foarte bun chitarist! Dacă aveți noroc, o să vedeți câteva insta story-uri cu el cântând la chitară:)

7. Brent Estabrook – @brentestabrook


Brent face genul de lucrările pe care aș vrea să le agăț pe peretele biroului meu. Nu de alta, dar atunci când vezi atenția la detaliu și cum folosește culorile, este exact ceea ce ai nevoie în zilele alea când pur și simplu nu mai ai chef de nimic.

8. Andreas M Hansen – @andreasmhansen


Prea multe despre Andreas nu are rost să zic, pentru că deși feciorul nu postează foarte des, dar într-un fel pe mine mă împinge să mai las telefonul din mână și să mă apuc să desenez ceva, orice. Poate și pentru că lucrările lui arată atât de simplu.

 

Așa cum ziceam și la început, nu mă consider un designer și de aceea nu am putut intra în detalii de design de ce și cum să-i urmăriți. E o selecție personală și poate printre ei mai găsiți ceva ce vă place.

Iar dacă aveți și voi anumiți designeri pe care ar trebui să-i menționăm și de care să afle lumea, aștept propunerea voastră în comentarii.