Dogs of Instagram- Varianta Romaneasca

Dogs of Instagram- Varianta Romaneasca*Guest post scris de Diana Solomon

Se spune că cel mai bun prieten al omului este câinele, așa că nu mi-a fost de mirare când am început să văd pe platforma Instagram sute de conturi dedicate patrupedelor. Și chiar dacă pe plan local nebunia cu animalele de companie nu a explodat ca-n afară, uite că printre cei aproape jumătate de useri din România, am găsit un număr notabil de căței care de care mai ghiduși, mai plimbăreți și mai pufoși.

Curios? Păi hai să-ncepem!

@cleopaw

I think my human loves me. #puppykisses #dogkisses #happydogs #dogstagram

A photo posted by CLEO, 2 dog years old (@cleopaw) on


Cleo este un labrador care, așa cum se poate observa din imaginile de pe Insta, iubește natura și se simte în largul ei când e cu nasul în zăpada sau se răcorește în apa unui izvor. PS: numai mie îmi pare că zâmbește în toate pozele? Sau doar eu asociez muntele cu fericirea?

@sammythefluff

Hi from this little piece of Holland! 🐶

A photo posted by Sammy the Fluff (@sammythefluff) on


Dacă îți vine să chițăi când vezi câte-un fluffy dog, atunci ține-te bine, pentru că Sammy e un samoyed (cum altfel) care reprezintă pufoșenia supremă.

Urmărind contul de Insta al lui Sammy vei observa ca e genul travel dog și există riscul ca toate imaginile cu el să te facă să o iei și tu la pas prin inima Transilvaniei.

@injurulcozii


Dacă tot suntem la categoria câini plimbăreți, nu puteam să nu amintesc de Migdală. La munte, la mare, cu cortul, prin sate, prin cutumele orașelor, prin pădure- Migdală merge peste tot. Hmm, oare câți kilometri o avea la bord? Oricum, până aflu răspunsul, mă duc să fac o tură de parc, că parcă mă cuprinde anxietatea de la atâta sedentarism.

@nuca.maimuca


Nuca este și ea tot un câine plimbăreț. Un beagle plimbăreț mai exact. Și pe lângă feedul de Instagram, îți recomand să fii cu ochii și pe Instagram Stories. Așa poți  să te amuzi de sfărăiturile ei și de atitudinea „I’m always serios”.

@poca.the.dog


Poca este din Cluj. Da, Cluj naPOCA. Așa cum scrie și-n bio, numele ei reflectă orașul în care locuiește. Cât despre preocupările de cățel de apartament, acestea sunt foarte diverse: plimbări prin parc și prin împrejurimile orașului, dormit în așternuturi pufoase care-o camuflează, experimente culinare și participarea la evenimente de tot felul unde este instantaneu în centrul atenției.

@undine.von.charlottenhof

Hello September! First day of school. #zakgeorge @zakgeorge

A photo posted by Undine von Charlottenhof (@undine.von.charlottenhof) on


Nu puteam să nu trec în revistă și una dintre rasele atât de populare în meme-uri: teckel (Dachshund). Sau the sausage dog, dacă vreți. Doar că Undine nu este deloc un cățel care să-ți stârnească râsul, ci te va facemai degrabă să scoți sunete ușor stânjenitoare pentru un adult ca „awwww” și „odododo”, pentru că pare foarte blândă și simpatică.

@tethathedogo

4mo #tethathedogo #dogoargentino #dogopuppy

A photo posted by Guaina De La Pampita (@tethathedogo) on


Tetha este un dogo argentian și a fost adoptată tocmai din Grecia (am dat din casă puțin, shhht!). Și ca orice câine care se respectă, iubește să doarmă, să roadă chestii și să stea cu membrii familiei. De altfel, oricât de paralel ai fi cu subiectul câini, n-ai cum să nu remarci de la kilometri distanță că Tetha e un exemplar superb.

@luna__thepup

Does this make me look fat? 💪 #labrador #lab #goldenlab #goldenlabrador #dog #pup #puppy

A photo posted by Luna the Labrador (@luna__thepup) on


Dacă vă era dor de încă un labrador, v-o prezint pe Luna. Și ei (ca nouă tuturor de altfel) îi place să doarmă și să mănânce, iar mai nou face aceste activități alături de fratele ei adoptat, Fram. So sweet!

@iancuboy

Naughty or nice?

A photo posted by Iancu 🐾 (@iancuboy) on


Mai mult pisică decât câine și mai mult biped decât patruped, Iancu s-a camuflat de mai bine de doi ani în blana unui doberman. Alintat peste măsură, mâncăcios peste puterea mea de înțelegere și adesea mult prea energic pentru condiția mea fizică, Iancu mă provoacă zilnic la situații noi. Pe scurt, nu mă plictisesc cu el.

@skippybichon

My humans keep saying I’m cute, even when I make this confused face 😂😂

A photo posted by Skippy The Bichon (@skippybichon) on


Ce este mic, alb și pufos? Nu, nu îți zic un banc, ci îți povestesc de bichonul Skippy. Acesta locuiește în Cluj și iubește plimbările. Unde mai pui că debordează de energie și țopăie de colo-colo. Ododo.

@alfie_the_frenchie_ro


Alfie e un bulldog francez cu domiciliul în București. Dar, ca orice cățel alintat, locul în care stă cel mai des este în brațele oamenilor. Dar nici canapeaua sau pernele alea pufoase și confortabile nu sunt de lepădat pentru el.

@tony_ciubuc

i really missed you, guys! #tony #frenchbulldog #bulldog #sad

A photo posted by Tony Ciubuc (@tony_ciubuc) on


Dacă iubești bulldogii francezi, atunci trebuie să-l urmărești și pe Tony. Tony Ciubuc.  Și-n fond, cum să nu-ți cadă cu tronc un patruped cu urechile alea simpatice și petele negre de pe codiță. Cum?

@peanutciubuc


Iar dacă vrei să stalkuiești toată familia Ciubuc pe Instagram, nu trebuie să ratezi cel mai nou membru- domnișoara Peanut. Spoiler: cuteness alert!

@theromanianrascal

Now, this is a story all about how My life got flipped-turned upside down And I’d like to take a minute Just sit right there I’ll tell you how I became the Romanian Rascal in a town called Ware. In west Romania born and raised On the streets was where I spent most of my days Out on the streets, fending for ourselves, our lives were cruel. Our Rescue Mummy found us abandoned in a field,she cared for us,she’s super cool. When a couple of dogs who were up to no good Barking and making trouble in my neighborhood I got in one little fight and my rescue mummy got scared She said ‘You’re movin’ with your new mummy and daddy to a town called Ware. #theromanianrascal #rascal #dizzyrascal #rescue #rescuedog #romania #romaninrescue #music #belair #ware #princeofbelair #donation #donations #money #food #help

A photo posted by Peanut The Romanian Rascal (@theromanianrascal) on


Pe final, te las cu o altă Peanut. O cățelușă adoptată care se bucură de căldura unei familii adevărate. Și-n cazul în care ești interesat să donezi pentru creșterea ei, găsești detalii pe contul de Instagram. Spread the love!

PS: dacă mai știi căței vedetă pe Instagram, dați-ne de veste. Vom updata articolul ori de câte ori dăm peste un nou blănos.

Comments are closed.