Portret de Instagrammer Emanuel Romedea @yesmyfriend

Portret de Instagrammer Emanuel Romedea @yesmyfriendInstagrammerul Săptămânii este o sursă de inspiraţie atât pentru voi, cititorii Instagramology cât şi pentru oricine vrea să îi cunoască pe instagrammerii din România mai bine.

Şi pentru că vrem să îi promovăm pe aceşti instagrammeri am zis că vom schimba puţin formatul. Primul pas este schimbarea de nume de la “instagrammerul săptămânii” la “portret de instagrammer” .

Aşadar, dacă vreţi să cunoaşteţi un anumit instagrammer sau aveţi voi recomandări care credeţi că merită să apară pe Instagramology, let us know in the comment:

Astăzi îl vom cunoaşte pe Emanuel Romedea a.k.a. @yesmyfriend

 

1. De când te-ai apucat de Instagram şi de ce?

Folosesc Instagramul de 3 ani de zile si initial m-a ajutat sa editez fotografiile pe care le trimiteam familiei si prietenilor​. Ulterior Instagramul a devenit o evadare din cotidian. Instagramul mi-a oferit posibilitatea sa cunosc si
​sa ​ma imprietenesc cu oameni frumosi de la care am invatat multe lucruri interesante.

Sunt in continuare fascinat de modul in care Instagramul uneste oameni diferiti, legati de pasiunea comuna pentru fotografie​.  Imi place sa calatoresc si sa impartasesc comunitatii noastre emotii placute din locurile pe care le colind, s​unt fericit cand imaginele mele starnesc in ceilalti dorinta de a trai momente ca ale mele, de a realiza propriile fotografii.

A photo posted by @yesmyfriend on

Am folosit pentru prima data pe Instagram taguri precum #viatza_la_tzara #miculparis #wildcarpathia ​#visitvamaveche #cabanamalaiesti #manastireaagapia etc. ​si fac tot posibilul ​sa fac cunoscute tuturor locurile pe care le iubesc. 2. Fotografiezi ceva anume sau orice ţi se pare interesant? ​Fotografiez in general peisaje naturale si urbane, statice cele mai multe ori. Inca nu sunt multumit de modul in care reusesc sa surprind anumite “momente” din cotidianul nostru, portretele dar si imaginile cu micile detalii care ne inconjoara. Astept si eu momentul in care voi putea sa va bucur privirea cu un superb buchet de flori sau un mic dejun copios 🙂

A photo posted by @yesmyfriend on

Imi place sa fotografiez in orase noi, necunoscute, pe care sa le explorez la pas, sa ma pierd pe stradute si sa surprind imagini inedite pe care putina lume le are. Incerc sa fotografiez si locuri cunoscute, clasice, pe care toata lumea le stie, insa dintr-o perspectiva proprie, unica, noua.

3. Care sunt aplicaţiile pe care le foloseşti pentru editarea fotografiilor înainte să le uploadezi pe Instagram? 

Am descoperit VSCO tarziu, si acum il folosesc rar, F2-ul de cele mai multe ori, insa pentru mine de baza sunt optiunile de editare ​pe care chiar Instagramul mi le ofera, pe care le combin la nesfarsit pana gasesc varianta care sa ma multumeasca deplin. Imi plac fotografiile colorate, vivide, de aceea optiunea de Saturation este preferata mea. Exista perioade in care sunt distras de influentele Instagram si VSCO care prefera imagini mai mate, mai neclare, mai sterse, insa reusesc sa revin mereu la stilul care m-a consacrat 🙂

A photo posted by @yesmyfriend on

4. Cine sunt Instagrammerii tăi preferaţi şi de ce? ​ Imi plac instagrammeri activi din comunitatea noastra, cei alaturi de care am participat la nenumarate instameeturi, cei cu care am impartasit emotia descoperirii unui nou colt instagramabil, cei cu care rad si alaturi de care ma simt bine. Imi plac instagrammeri generosi care isi aduc aportul la dezvoltarea frumoasei noastre comunitati, cei care promovoaza locurile minunate din tara noastra. Imi plac instagrammeri care pun pasiune in ceea ce fac si nu uita sa se distreze. Imi plac instagrammeri care ma plac si ma accepta asa cum sunt.

A photo posted by @yesmyfriend on

A photo posted by @yesmyfriend on

A photo posted by @yesmyfriend on