Instagrammerul Săptămânii – Irina Andreea Popescu

Instagrammerul Săptămânii – Irina Andreea PopescuPe @ipiripinapa o urmăresc de mult, având ocazia să o văd ‘la muncă’ cu ocazia proiectului #insthailand.
Să aveți răbdare cu mine.. Adică? Cu pozele, eu le urc destul de greu. – îmi zice în avion.
Am înțeles mai târziu puțin de ce. Am observat-o lucrând și stând pe o poză întocmai ca un sculptor ce șlefuiește în tihnă până ce lucrarea are luciul perfect.
1. De când te-ai apucat de Instagram şi de ce?
Tocmai am împlinit doi anișori pe Instagram, prin Martie cred, la început am crezut ca este o aplicație de editat pozele și o foloseam doar pentru a posta pe Facebook niște poze mult prea editate dar chiar și asa primeam multe likeuri și asta m-a facut să postez în continuare pe Insta.

 

2. Fotografiezi ceva anume sau orice ţi se pare interesant?

Fotografiez orice, de la arhitectură la peisaje, de la faună și floră la mașini și avioane, portrete. De curând am încercat și puțin fashion, o să incerc și puțin street photography. Chiar astăzi mâncam un iaurt și am făcut o poză la capac, poate o să pun poza și pe Instagram să vedeți ce a ieșit. Daca ai un ochi bun cred că poți fotografia chiar orice, vă repet: capacul de la borcanul de iaurt. 🙂

3. Care sunt aplicaţiile pe care le foloseşti pentru editarea fotografiilor înainte să le uploadezi pe Instagram?

La început foloseam filtrele Instagram, asta până să descopăr Vsco unde folosesc un singur filtru pentru toate pozele, E1. Dacă vă uitați la pozele mele mai vechi o să vedeți o mareee diferență. De curând am descoperit și Snapseed, care au o unealtă de șters diferite lucruri inestetice din poze care funcționează foarte bine.

4. Cine sunt Instagrammerii tăi preferaţi şi de ce? 

Sunt foarte mulți, nu o să numesc pe nimeni pentru ca aș avea nevoie de cateva zile să scriu despre fiecare în parte și nici nu vreau sa omit pe cineva. O să vă spun doar de @nicanorgarcia, un arhitect din Barcelona care reușește să mă surprindă înca de la început, nu doar cu perfecțiunea și albastrul sau pe care le veți regăsi în fiecare poză postată dar și cu descrierile inteligente, creative și amuzante.

 

5. Am avut vreme 10 zile ca să te studiez. Am impresia că tu vezi #gurile înainte de a le poza. Cât de mult studiezi categorizarea asta și care îți sunt #-rile preferate.   Asta ai făcut zece zile? Daca spui tu asta, probabil ca așa este pentru că și tu ai un ochi foarte bun. Sunt perfecționistă și dacă nu îmi place un cadru mă apuc și îl modific, nu mă las până nu iese bine, mai greu cu peisajele aici. De anul acesta m-am apucat “ceva mai” serios de fotografie, mi-am luat și un Dslr și o diplomă de fotograf dar cred că mai este mult de muncă până când voi putea să spun că sunt fotograf.   #Tagurile #mele #preferate #sunt #cele #pe #care #le #folosesc #cel #mai #des. Vă amintesc câteva: #architectureandpeople, #straightfacades pentru ca arhitectura; #linemeetscorner, #doyouskrwt pentru ca OCD; #emojisinthewild #peoplewalkingpastwalls, #strideby, #makeportraits;   Preferatul meu #iseefaces; #fromwhereistand, #ihavethisthingwithfloors, #worldneedsmorespiralcases, în cazul în care nu vă durea capul deja. 🙂