F64 îţi dă un ebook gratuit “Fotografia cu telefonul mobil”

F64 îţi dă un ebook gratuit “Fotografia cu telefonul mobil”M-am întâlnit într-o zi cu Dragoş Luduşan pe stradă. Tipu’ căra în spate o geantă cât o valiză de 70 de l. L-am întrebat ce are acolo, mi-a răspuns că exact acuma vine de la o şedinţă foto şi acolo-s toate sculele. Din vorbă în vorbă am ajuns la subiectul Instagram. După ce am discutat una alta despre de ce e naşpa Instagram că nu poţi face numa fotografii pătrate, de ce e fain Instagram că poţi prinde momentele instante, de ce una şi de ce alta mi-a zis un lucru care mi-a rămas în minte:

“Robi, cel mai bun aparat foto este cel pe care îl ai la tine.

Iar poate că pentru unii cel mai bun aparat este singurul pe care-l au la ei, adică telefonul mobil.

Aşa că F64 s-a gândit şi la aceştia şi a lansat un ebook gratuit de 92 de pagini intitulat “Fotografia cu telefonul mobil“.

Fotografia cu telefonul mobil

Ce cuprinde acest ebook?

Introducere
Este fotografia cu telefonul mobil legitimă?
Mai puțin înseamnă mai mult
Concentrați-vă pe compoziție
Regula treimilor
Simetria
Direcția mișcării
Fundal și prim-plan interesant
Conducerea privirii în imagine
Culoarea
Modele repetitive, texturi, ritm
Elemente geometrice
Contrastul
Perspectiva
Profitați de ceea ce observați
Bucurați-vă de posibilitățile oferite de telefonul mobil
15 sfaturi utile pentru fotografierea cu telefonul mobil
Autoportrete cu NoClickPic
Instagram și Hipstamatic – puțină istorie
Idei de proiecte foto ce pot fi realizate și prin intermediul telefonului
În loc de încheiere
Glosar

Pentru că am fost atras de acest ebook şi mai ales pentru că au şi un capitol “Instagram şi Hipstamatic – puţină istorie” vă recomand să citiţi o scânteie din ce a scris pentru acest ebook despre Instagram Alma Andreescu – absolventă de Film şi turism – Canterbury Christ Church University, UK

Relaţia mea cu Instagram ţine de elementul de surpriză, de capacitatea de a descoperi prin intermediul lui a unor locuri sau idei frumoase şi de posibilitatea de a face curatorie. Eu imi educ gustul în a vedea şi analiza, lucru ce influenţează pozitiv şi propriile mele fotografii, dar şi comunicarea vizuală.

Dacă vreţi să citiţi mai mult despre fotografia cu telefonul mobil vă invit să downloadaţi acest ebook prin abonarea la newsletterul de la F64.