Instagram hashtag – generatorul de comunităţi

Instagram hashtag – generatorul de comunităţi[Citeşte prima parte] un hashtag nu e doar un cuvânt cu un diez în faţă (dăăă) şi nici  alimentator de like-uri pentru o fotografie. Mi-am dat seama că un hashtag ar trebui să fie un generator de comunităţi.

La workshop-ul Instagramology prezentam ideea de “adoptarea unui hashtag” atunci când un brand doreşte să adune în jurul lui o comunitate. Farmec a avut o mişcare deşteaptă cu #spiritulfarmec (pe care aş vrea să-l văd mult mai activ pe instagram). Aqua Carpatica a continuat cu #stropdeiubire chiar şi după campanie dar doar în câteva imagini. Aş dori să văd în comunicarea brandurilor româneşti pe instagram mai multă consecvenţă.

 Foloseşte hashtag-urile pe instagram atunci când:

1. Urmăreşti constant un hashtag şi ştii ce se întâmplă în jurul lui. Un exemplu bun este @themoise care postează imagini alb/negru dar care şi foloseşte hashtaguri din comunitatea fotografilor pasionaţi de imaginile alb/negru.

Hashtag-urile folosite de el sunt:

#streetbw #streetstyles_gf #streetwalker_069 #cluj #bws_artist_eu #bw_religion #bw_romania #bnw_demand #bwmasters #bwstreet #marvelshots_street_01 #most_deserving_bw #marvelshots #mdbw

2. Eşti într-o campanie. Exemplu cel mai bun pe care l-am găsit e cel al băieţilor de la Foto Union cu Tabăra de Fotografie a Bloggerilor Ediţia a 4-a.

#tfb4 #cosmotfb4 #puncteoriunde #galaxys4 #fordtrip

Momentan doar la aceste două lucruri m-am gândit când am făcut o analiză a câtorva imagini pe instagram. Dacă vă mai vine în minte ceva fiţi liberi să daţi un comentariu aici.

4 comments on “Instagram hashtag – generatorul de comunităţi”

  1. România este magică. Folosiți tag-ul #romaniamagica și ajutați-ne să o dovedim. 🙂 un alt exemplu’

  2. Eu folosesc #cluj si #instaCluj uneori si #romania ca sa promovez Clujul, traditiile, cultura, frumosul care ne reprezinta orasul (incepand de la imagini cu peisaje, cladiri, street art, festival, un local ce il recomand, etc).

  3. Exact ca si Larisa Ioana, am creat in urma cu vreo doua saptamani un hastag pentru a-mi promova orasul natal lugoj #instalugoj … Exista si #lugoj dar am mai simtit nevoia inca unui hastag .. in rest am si hastag personal #instagraimi

Leave a Reply

Your email address will not be published.