Mai folosim Instagram hashtags în 2023? 

Mai folosim Instagram hashtags în 2023? În 2023, Instagram rămâne una dintre cele mai populare rețele sociale din lume, cu peste 1 miliard de utilizatori activi lunar. Instagram hashtags continuă să fie o parte virală a ecosistemului Instagram, ajutând utilizatorii să descopere conținut relevant și permițând creatorilor de conținut să ajungă la un public mai larg. 

Pe de altă parte, folosirea lor într-un mod greșit poate face mai mult rău decât bine. Astfel, dacă vorbim despre utilizarea lor în mod eficient, este important să înțelegem ce sunt, cum se folosesc și cum funcționează. 

Iată câteva sfaturi despre utilizarea eficientă a Instagram hashtags în 2023.

Ce sunt Instagram hashtags

Un hashtag este o combinație de litere, cifre sau emoji precedată de simbolul #. Acestea sunt folosite pentru a clasifica conținutul și pentru a-l face mai ușor de descoperit.

În momentul în care un utilizator face click pe un hashtag, acesta va descoperi o pagină întreagă cu toate postările etichetate cu hashtag-ul respectiv.

De ce le folosim

Cum ziceam în rândurile de mai sus, hashtag-urile sunt o modalitate importantă pentru a-ți extinde publicul și pentru a obține un reach mai mare. De asemenea, utilizatorii pot da follow unui hashtag, ceea ce înseamnă că vor vedea toate postările care vor fi făcute sub # respectiv.

Ai putea crede că cele mai populare hashtag-uri, cele cu milioane de utilizări, sunt cele mai eficiente. Însă nu e chiar așa. Un număr mare de postări care folosesc hashtag-ul respectiv poate însemna și faptul că postările tale s-ar pierde printre ele. 

Așadar, recomandăm folosirea unei combinații de # populare, dar și de nișă pentru a ajunge la diferite audiențe, de la larg la specific. Conform Instagram, există 9 tipuri de hastag-uri diferite.

Câte folosim

Într-o postare din feed poți folosi până la 30 de hashtag-uri, iar dacă vorbim de story, poți pune 10. Dar, doar pentru că poți să le folosești, nu înseamnă neapărat că și trebuie s-o faci. Cel mai frecvent număr de hashtag-uri este între 3-5. Îți recomandăm să testezi și să vezi ce funcționează cel mai bine pentru tine.

Dacă nu vrei să-ți sufoci postarea din feed cu #, imediat ce ai postat, le poți adăuga în primul comentariu. Pentru # din stories, poți minimiza aspectul prin adăugarea unui fundal semi-transparent și prin micșorarea lor.

Care sunt cele mai bune # pentru un brand

Există o mulțime de instrumente online care te ajută să generezi liste de hashtag-uri relevante pentru afacerea ta. Însă, următorii pași sunt mult mai eficienți:

1. Mai puțin înseamnă mai mult

În 2023, utilizatorii Instagram caută simplitate și minimalism. Aceasta înseamnă că utilizarea hashtag-urilor lungi și complicate nu este recomandată. Păstrează-ți hashtag-urile scurte și relevante, cu cel mult trei cuvinte. Acest lucru le va face ușor de reținut și mai probabil să fie folosite de publicul tău.

2. Fii specific

Deși este important să păstrezi simplitatea în social media, fii specific cu hashtag-urile. Evită să le folosești pe cele lungi și generice deoarece conținutul tău se poate pierde printre sutele de mii de alte bucăți de conținut. În schimb, folosește hashtag-uri care sunt specifice nișei sau industriei tau sau chiar brandului tău. Acest lucru te va ajuta să ajungi la un public mai țintit și să ieși în evidență față de concurență.

3. Consultă competiția

Nu spunem să faci copy-paste cu hashtag-urile folosite de competiția ta. Însă, ele îți pot oferi câteva indicii despre ceea ce funcționează în industria ta. 

4. Descoperă # noi

Hashtag-urile în tendințe în 2023 te pot ajuta să ajungi la un public mai larg și să îți faci conținutul remarcat. Fii cu ochii pe secțiunea Explore a Instagram pentru a vedea ce hashtag-uri sunt populare în prezent și folosește-le în conținutul tău dacă sunt relevante. Doar asigură-te că le utilizezi într-un mod care să aibă sens pentru marca sau conținutul tău.

De asemenea, după ce introduci un # în bara de search a Instagram, ți se va afișa o listă cu sugestii de hashtag-uri relevante, dar mai nișate decât cel pe care l-ai căutat inițial. Asta înseamnă un reach către un public mai țintit, cu mai puțin conținut cu care să concureze.

5. Creează propriul tău hashtag

Știi care este ce mai potrivit # pentru brandul tău? Cel pe care-l inventezi tu. Include-l în postările tale, în biografia de pe Instagram, pe stories sau în provocările pe care le lansezi comunității tale. Acest lucru poate fi deosebit de eficient dacă desfășori o campanie pe social media pentru că urmăritorii tăi îți vor găsi mult mai ușor conținutul și vor interacționa cu el.

În concluzie, Instagram hashtags sunt încă un element crucial al platformei alături de calitatea conținutului și mesajul transmis prin descrierea sa. Alegând hashtag-urile potrivite, păstrându-le simple, specifice și relevante, fără să fie repetitive, poate fi o modalitate de creștere a reach-ului pentru postările tale. Dacă vrei să-ți atingi obiectivele de comunicare de pe Instagram, ține cont de sfaturile de mai sus și continuă să creezi conținut relevant pentru comunitatea ta. 

Tu mai folosești hashtag-uri pe Instagram? Dacă da, câte folosești și cum alegi să le folosești?

 

_____
Sursă poză de copertă: Freepik.com