#MeetTheCreator Cugetări Meticuloase: naturalețe și echilibru în social media

#MeetTheCreator Cugetări Meticuloase: naturalețe și echilibru în social media



Dacă ești utilizator de Instagram, cu siguranță ai dat peste postările de la cugetari.meticuloase cel puțin o dată, fie că ți-au apărut în feed, fie că te-a etichetat un amic într-una sau le-ai văzut pe stories.

Așadar, prima poveste din seria #MeetTheCreator debutează cu povestea lui Andrei, persoana din spatele contului Cugetări Meticuloase care ne ajută să ne descrețim frunțile cu sarcasmul său.

1. Cine este Andrei, persoana din spatele Cugetări Meticuloase și Diva Gari și ce-și dorește el?

Andrei este un tip care și-a dorit să scrie. Nu mi-a fost clar dintotdeauna cum, dar am înțeles, cumva, în timp. Am
îmbinat scrisul din publicitate, din postura de copywriter, cu scrisul pentru mine, din cea de scriitor de
conținut. Acestea s-au ajutat reciproc. Cel puțin asta cred. Așa cum am spus și într-un text, nu vreau averi. 
Îmi doresc să am o casă la curte, să am loc să fac un grătar, iar vara să mă bucur de umbră. Deși multe dintre textele scrise de mine nu reflectă valori sau fapte din viața mea, asta chiar o face.

2. Cum a început povestea Cugetări Meticuloase?

Am început cu Facebook, acolo unde scriam texte lungi, pe vremea în care nu aveam încă un format clar determinat. De fapt, am început prin a posta statusuri. Totul a decurs natural, din dorința de a scrie, pasiune și, probabil, de a vedea cum reacționează oamenii la ceea ce scriu eu. At the end, voiam să-mi dau seama dacă are sens să fac ceea ce făceam.

Diva Gari a apărut tocmai din nevoia mea de a divaga, de a face și altceva. Iar această nevoie de căutare de altceva nu se oprește aici, vă rămâne mereu cu mine.

Într-un domeniul în care îți expui creațiile, mai devreme sau mai târziu apare și reacția publicului care nu este mereu pe placul urechilor noastre. „În viața unui creator de conținut care își expune creațiile publicului larg sunt perioade bune și perioade mai puțin bune. Nu m-am bucurat dintotdeauna de apreciere, însă ceea ce m-a adus astăzi aici este faptul că am mers înainte. Dacă e pasiune la mijloc, se găsește o cale. Este important să-ți accepți procesul și să nu renunți. În timp, te vei șlefui.

Dacă e pasiune la mijloc, se găsește o cale. Este important să-ți accepți procesul și să nu renunți. În timp, te vei șlefui.

3. De unde îți găsești sursa de inspirație?

Se spune că cel mai bun profesor și mentor este cursul vieții. Același principiu se aplică și pentru contul Cugetări Meticuloase, deoarece Andrei își găsește sursa de inspirație din viață. „Sănătoși să fim, s-avem ce vedea și ce asculta, că inspirație se găsește pe toate drumurile. Cred că ce vedem în jur nu se schimbă mereu atât de mult, dar filtrele tale se ajustează încât să lucreze cu factorii ăștia externi și să îi transforme în ceva, să valorifice insighturi prețioase.

4. Care a fost „rețeta succesului” în cazul tău? De ce crezi că te urmăresc instagramerii?

Când vedem un cont care are succes, adică mulți urmăritori și o comunitate închegată care interacționează cu respectivul cont, ne întrebăm care o fi fost rețeta succesului. „Eu am făcut întotdeauna ce mi-a plăcut, am făcut din suflet și cu drag și am pus în aplicare lucrurile pe care le-am învățat în munca de zi cu zi. Cu toatea astea, nu am făcut nimic programat sau premedidat. Am mers pe intuiție și pe naturalețe. Iar asta cred că i-a cucerit pe oameni.

5. Ce faci în momentele în care simți că vrei să renunți?

Așa cum spuneam mai pe la început, să fii creator de conținut nu-i ușor și există în viața fiecăruia momente în care se gândește să renunțe la ceea ce face. Și totuși, ce-i motivează să nu facă asta și să-și continue drumul?

Mă motivează faptul că sunt pasionat de a scrie, de a crea. Însă am avut blocaje creative și încă le mai am. Sunt normale, sunt parte din procesul creativ și nu ar trebui să ne speriem când le avem. E suficient să le acceptăm. 
În cazul meu, am zile în care nu am nicio idee despre ce să scriu. În astfel de momente, accept situația sau mai postezi din ideile mai vechi. Însă încerc să nu forțez procesul creativ.

6. Există vreun moment sau poveste interesantă pe care ai trăit-o în urma unei postări?

Când eram la început, mă mai distribuiau oameni pe care îi apreciam ți care aveau și mulți urmăritori, iar asta m-a ajutat și pe mine să cresc. E plăcut să vezi că te apreciază oamenii pe care i-ai apreciat și tu dintotdeauna. Adesea primeam printscreens de la prieteni și mă super entuziasmam când vedeam că eram citat de X sau Y. Încă mai trăiesc acel entuziasm de fiecare dată când văd că sunt distribuit.

7. Ce faci offline, în timpul liber?

Chiar dacă nu avem o rețetă a succesului pentru online, avem o rețetă a succesului pentru o viață echilibrată. Iar cele două ingrediente ale rețetei implică echilibrul dintre offline și online. „Încerc să ies cât mai mult offline și să fiu în jurul oamenilor. Am nevoie de asta, mai ales că așa vine și inspirația de multe ori. Îmi place să mă plimb cu bicicleta și să admir case. Îmi plac cartierele liniștite, visez să mă mut într-unul și să am o casa cu curte, că tot spuneam mai sus. Să aud păsările, să aud vântul cum bate printre pomi. Sunt sătul de betoane și trafic. Încerc să mă conectez cât mai mult cu locul în care stau, să decorez, să îmi găsesc liniștea acolo, să am ritualuri sănătoase. Dar e mereu undeva între liniște și acest haos necesar.

8. Ce urmează mai departe?

Întrebat cât timp consumă în social media, Andrei recunoaște că „Probabil destul de mult. Chiar și prin prisma jobului social media devine inevitabil. Însă, încerc să fiu cât mai prezent în viață, în tot ce fac, și să am limite sănătoase.”

Legat de extinderea prezenței sale pe alte canale cum ar fi TikTok, Andrei nu s-a gândit încă să o facă. Mai degrabă lasă lucrurile să decurgă natural, iar dacă va avea cu ce, va merge și spre TikTok. Deși nu are un podcast preferat, dacă Îmi place să mănânc ar avea unul, probabil acela ar fi preferatul său.

#MeetTheCreator este un proiect marca World of Digital prin care ne propunem să aducem sub lumina reflectoarelor poveștile de viață ale creatorilor de conținut: Cum își găsesc sursa de inspirație? Ce anume a funcționat pentru ei? Ce lecții au învățat de-a lungul anilor de prezență în social media? 

Dacă ți-a plăcut povestea lui Andrei, omul din spatele contului Cugetări Meticuloase, dă-i un share, să ajungă și la ochii altora.