InstaFotoReportaj din #prineamţ comentant la nivel de amator

InstaFotoReportaj din #prineamţ comentant la nivel de amatorEl avea o întâlnire importantă iar colegii de drum îl încurajau. “Hai că nu-i atât de greu. Zâmbeşti şi trece” … iar din spate se auzeau voci nevinovate “Putem opri la următoarea benzinărie?”

Am ajuns la Central Plaza Hotel şi am fost cazaţi la numărul care-i sperie cel mai mult pe americani – 911. Dar de fiecare dată când ieşeam din lift de loveam de un 9 mare care ne amintea că e o nouă zi, o nouă experienţă!

Dimineaţa trebuia să te trezeşti înainte să apară soarele doar ca să prinzi o imagine ce-ţi poate aduce 33 de aprecieri (doar atât? se poate mai mult…n-ai pus tu hashtag-urile potrivite)

Prima oprire a fost la un domn ce avea casa în construcţie şi ne-a îngrămădit pe toţi într-o cameră ca să ne povestească despre soţia lui dragă! Ea era o artistă a ţesutului.

Drumul a continuat la “cartieru’ lu’ Nică” – Humuleşti (Casă + Muzeu)…

…iar apoi la Cetatea Neamţ unde am fost obligaţi cu pistolul la tâmplă şi cuţitul la ficat ca să stăm la poză de grup.

Când pruncii se dădeau în spectacol

unii pregăteau terenul pentru o nouă revoluţie “tradiţională” pe bloguri

Undeva prin muzeu nişte bloggeri, fotografi şi un instagrammer enthuziast “stricau” elementele de tradiţie cu flash-uri şi filtre.

La Hanul Ancuţei este un ospătar Ovidiu care ar trebui să facă training tuturor ospătarilor din România.

A doua zi am început-o spate-n spate cu o Vacă vedetă şi cu un nazist cu ochelari Ray Ban.

După muzee am ajuns la un pictor! Îl cheamă Ciprian Istrate şi-l găsiţi şi pe Facebook (aşa ne-a zis doamna PR). Artistul şi-a luat poziţia de om mândru de lucrările lui şi a început să le povestească intruşilor “digitalizaţi” despre viaţa de pictor, despre răspunsurile pe care le ai doar tu, despre lucrările lui şi ce muzică ascultă când munceşte. Eu, ca un nesimţit ordinar ce sunt, i-am fotografiat masa unde puteţi vedea pensule, culori, bicarbonat de sodiu, product placement gratuit la Emag, nişte medicatemnte şi un parfum.

Am avut şi două cazuti de sinucidere:

Un nazist care se credea în New York

Şi un fotograf ce a vrut să se sacrificie pentru Ştefan Cel Mare şi oştenii lui

Dar dincolo de toate astea, chiar dacă avem o ţară de rahat, chiar dacă politicienii sunt proşti, copiii needucaţi şi blogării o specie rară pe cale de dispariţie românii ştiu să facă un lucru mai bine ca oricine: să te omenească aşa cum trebuie!

Bravo Tomo! Bravo Ducule!

#priNeamt – ediția a II-a – este un eveniment organizat de Eventur, în parteneriat cu Primaria Piatra NeamtConsiliul Judetean NeamtCosmotePetromAutoBoca | Rent-a-carRexonaCentral Plaza HotelPerla Invest și cu sprijinul Hanul AncuteiTequila Bowling ClubXdatasoft și Maia Outdoor.