Scurt ghid pentru părinții care vor să știe mai multe despre Instagram

Scurt ghid pentru părinții care vor să știe mai multe despre Instagram



Încă de când ne știm au existat diferențe între generații, între mentalități și felul în care ne folosim de tehnologie. De multe ori părinților le-a fost dificil să înțeleagă ce fac rețelele sociale și de ce copii petrec atâta timp cu ochii în laptop sau telefon.

Pentru a venit în ajutorul acestora și pentru a înlesni comunicarea între părinți și adolescenți, Instagram a pregătit un ghid din care atât părinții, cât și copii au de învățat.

Acest ghid începe cu întrebarea firească: ce este Instagram? Iar răspunsul este: platforma prin care orice user ține legătura cu cei apropiați și nu numai, prin fotografii, videouri, Stories, IGTV sau mesaje. Majoritatea persoanelor care o folosesc împărtășesc momente cheie din viață, țin legătura cu cei care sunt la distanță sau urmăresc persoanele pe care le cosideră role models.

Vârsta minimă pentru a avea un profil de Instagram este 13 ani. Dar acesta nu este singurul mod în care adolescenții sunt apărați de pericolele la care rețelele sociale îi expun: bullying, comentarii negative sau stalking.

Tooluri de siguranță

Primul instrument de acest fel este cel care setează profilul ca fiind public sau privat. Desigur, cel privat este ideal pentru adolescenți, pentru că aceștia vor putea monitoriza cine îi urmărește, cine poate să comenteze pozele sau videourile și cine poate să le trimită mesaje private.

Trecerea de la un profil public la unul privat se face foarte ușor, prin apăsarea unui buton. De asemenea, există și o setare care îți permite să stai departe de ochii celorlalți atunci când ești online. Trebuie doar să deselectezi opțiunea ”Show activity status”.

Comentariile

Pentru că ziceam de bulying, o problemă de care se lovesc din ce în ce mai mulți adolescenți și nu numai, trebuie să știi că toate comentariile de pe Instagram pot fi moderate. Adolescenții pot alege dacă să primească comments de la oricine, persoane pe care le cunosc, chiar dacă nu îi urmăresc, sau doar de la cei care îi urmăresc. De asemenea, dacă li se pare ceva anormal cu un comentariu, îl pot șterge.

Cât timp petrec pe Instagram

Recent, atât Facebook cât și Instagram au integrat în platforme un tracker care îți spune cât timp petreci zilnic online și care, în același timp, îți dă posibilitatea de a seta un anumit timp limită de stat pe Instagram sau Facebook. De acum, fie că ești adolescent sau adult, vei putea seta o anumită perioadă de timp pe care să o petreci pe Instagram, iar când aceasta va fi atinsă, vei ărimi un reminder. Apoi alegerea este a ta, dacă vei continua să dai scroll sau vei închide aplicația.

Este foarte drăguț și util din partea Facebook că au creat acest ghid pentru părinți, din cel puțin două motive: poate vor începe și aceștia să folosească platforma și nu doar pentru a-i urmări pe cei mici; pentru că facilitează comunicarea între adolescenți și părinți, făcând gap-ul dintre generații mai mic. Sau cel puțin îi învață să vorbească aceeași limbă când vine vorba de tehnologie și online.