Instagram devine un loc mai sigur

Instagram devine un loc mai sigurÎn ultima vreme tot mai multe rețele sociale încearcă să dovedească cât sunt ele de safe. Fie că șterg anumite conturi care sunt false, așa cum au făcut Facebook și Twitter, fie că introduc noi metode de siguranță, care le vor da userilor mai multă încredere, așa cum a anunțat Instagram.

Să vedem despre ce este vorba.

Prima metodă prin care Instagram încearcă să arate legitimitatea profilurilor este prin adăugarea de noi informații legate de profil. Cei care vor fi afectați prima dată ce această schimbare sunt cei care au conturi cu mii se followeri și care au o răspândire mare. Noile informații care vor apărea pe profilul lor sunt: de cât timp au contul activ; țara de unde este posesorul contului; dacă s-a schimbat sau nu numele și ce ad-uri rulează.

Mai știi badgeul albastru pe care îl primesc verrified accounts? Acum vei putea avea și tu unul. Asta dacă aplici completând un formular din secțiunea Settings a contului tău. După ce ai ajuns la setări, în partea de jos vei vedea secțiunea ”Request verification”. După ce ai introdus toate informațiile cerute de ei, trebuie doar să aștepți un răspuns oficial din partea Instagram. Dar să știi că simplul fapt că ai aplicat pentru un badge albastru nu înseamnă că îl vei primi. Cei de la Instagram se vor uita peste informațiile primite și vor decide dacă vor acorda sau nu badgeul de verified account. Informațiile pe care le trimiți către Instagram nu vor fi făcute publice. Partea bună la verified badge este că, de acum înainte, vei putea adăuga linkuri în Instagram Stories fără a fi condiționat de numărul de followers. Asta, desigur, dacă primești badgeul.

Al treilea update care vine în ajutorul userilor este posibilitatea de autentificare prin intermediul unor terțe aplicații. Acest tip de two-factor autehntication le va da userilor un plus de siguranță împotriva celor care vor încerca să le spargă conturile. Dacă deja ai o asemenea aplicație instalată pe telefon, Instagram o va recunoaște și o va folosi. Dacă însă nu ai una, vei fi trimis pe App Store sau Google Play Store să o downloadezi pe cea care îți face cu ochiul mai tare. Mai apoi, când te întorci la Instagram, dacă vrei să folosești acest tip de log in, va trebui să mergi la settings – Two factor authentication și să selectezi Authentication App ca formă de logare.

Cam atât despre noutățile Instagram pe ziua de azi!

Comments are closed.