Știri din online | martie: Instagram pentru copii, TikTok Q&A și YouTube pe TV

Știri din online | martie: Instagram pentru copii, TikTok Q&A și YouTube pe TVPrimăvara vine cu multe știri din online și anunțuri interesante de la rețelele noastre preferate. De la noi funcționalități la ghiduri și tips and tricks, hai să vedem ce-au mai pus la cale acestea în luna martie. 

Știri din online despre Instagram

Live-uri cu mai mulți invitați

Instagram a anunțat oficial că live-urile se pot desfășura cu trei participanți. De asemenea, Live Rooms le va oferi spectatorilor posibilitatea de a-și achiziționa ecusoane pentru gazdele lor favorite utilizând funcții interactive precum Shopping sau Live Fundraisers. Mai multe detalii aici.

Facebook lucrează la o versiune Instagram pentru copii

În prezent, Instagram nu este accesibil copiilor sub 13 ani. Motiv pentru care Facebook s-a gândit să lucreze la o versiune adaptată pentru ei și care să le ofere mai multă singuranță. Citește aici detaliile. 

Draft stories

Instagram a anunțat că va lansa în curând o nouă opțiune. Aceasta le va permite utilizatorilor să salveze poveștile drept drafturi ce pot fi postate ulterior.

Funcția „Remix” din Reels apare aleatoriu în conturile utilizatorilor

„Duets” una dintre cele mai populare funcții de pe TikTok a determinat apariția funcției „Remix” pe Reels, din Instagram. Iar acum aplicația selectează aleatoriu utilizatorii care urmează să o testeze.

Instagram Reels pentru branduri

Aplicația a introdus un ghid ce cuprinde o serie de pași despre cum pot brandurile să folosească în mod util funcția Reels.

Tips & tricks despre postările tip Carusel

Postările de tip carusel reprezintă unul dintre cele mai versatile instrumente pe care le poți folosi pentru a-ți atinge obiectivele pe Instagram. Cu strategia potrivită, îți sporești nivelul de engagement, ajungi la noi segmente de public și chiar generezi vânzări de produse. În acest articol găsești 11 modalități creative de a utiliza postările tip carusel.

Știri din online despre TikTok & Youtube

Mai multă siguranță pentru branduri

TikTok va oferi acum protecție prin intermediul companiei OpenSlate pentru plasarea anunțurilor publicitare din Australia, Canada și Marea Britanie, în plus față de SUA. Acordul vizează utilizarea instrumentelor și soluțiilor OpenSlate pentru a le oferi brandurilor capacitatea de a evita asocierea nedorită.

Noi funcții care să ajute la promovarea generozității și a faptelor bune

Pentru a contribui la evitarea hate-ului și a comentariior negative TikTok a lansat două funcții noi: prima le oferă creatorilor mai mult control asupra comentariilor care sunt postate la videoclipurile lor, iar cea de-a doua îi ateționează pe utilizatori când sunt pe cale să posteze comentarii nedorite sau inadecvate.

TikTok Q&A

Noua funcție de Q&A le oferă utilizatorilor și creatorilor de conținut altă modalitate de conectare. În videoclipuri, utilizatorii vor putea desemna în secțiunea de comentarii funcția de Q&A. Astfel, este mai ușor pentru un creator să identifice și să răspundă rapid la întrebările lăsate drept comentarii la videoclipurilor lor.

YouTube oferă mai multe instrumente care să crească conectările pe TV

YouTube lucrează de ceva timp pentru a oferi instrumentele necesare pentru a atinge această creștere. Opțiunile permit în mod eficient campanii publicitare de tip TV cu bugete mult mai mici, cu direcționare mult mai specifică. YouTube devine din ce în ce mai atractiv pentru marketeri în acest sens. Mai multe detalii aici.

YouTube a lansat funcția de Copyright Checks

După previzualizarea acestui funcții pentru prima oară în septembrie anul trecut, și după efectuarea unui test inițial la scară mică în februarie, YouTube extinde acum funcția de Copyright Checks care analizează conținutul videoclipului tău înainte de a-l publica. Verifică o serie de potențiale încălcări, inclusiv problemele legate de drepturile de autor.

YouTube Shorts în U.S în versiune beta

Dacă la începutul lunii februarie YouTube testa Shorts, pe un segment de utilizatori din India, recent YouTube a anunțat lansarea Shorts în versiune beta în U.S.

Citește și articolul nostru despre cu 5 idei de conținut pentru YouTube influencer marketing.

Am ratat ceva? Lasă-ne în comentarii ce știre ți-a atras ție atenția!

___

Sursă foto Lora Ohanessian – Unsplash