WhatsApp introduce View Once – conținutul media dispare odată ce este vizualizat

WhatsApp introduce View Once – conținutul media dispare odată ce este vizualizatDesertul preferat arată bine în farfurie? Facem o poză. Vedem un citat pe pereții unei clădiri? Facem o poză. Vrem să trimitem parola de la Wi-Fi? Facem o poză. Fotografiile sau videoclipurile pe telefoane au devenit o parte importantă a vieții noastre. Însă, nu tot ceea ce împărtășim cu prietenii noștri ar trebui să devină o înregistrare permanentă. 

Din acest motiv, WhatAapp lansează o nouă opțiune de vizualizare a fotografiilor și videoclipurilor – View Once. Acestea dispar din chat după ce au fost deschise, oferind astfel utilizatorilor control asupra confidențialității lor. 

De exemplu, poți trimite o fotografie View Once cu niște haine pe care le probezi în cabina de probă a unui magazin. Sau poți trimite o imagine/meme ca reacție rapidă la un anumit moment. Când destinatarul a deschis imaginea sau videoclipul, aceasta va dispărea din conversație și nu va fi nici salvată pe telefon. 

*Fotografiile View Once nu pot fi previzualizate.

Noua opțiune View Once poate fi utilizată de fiecare dată când trimiți fotografii care nu trebuie salvate. 

View Once

De ce a apărut această funcție

Mulți utilizatori au șters aplicația la începutul anului, după ce WhatsApp a anunțat că va distribui în curând mai multe date despre utilizatori cu Facebook, în vederea îmbunătățirii instrumentelor sale de afaceri. De atunci, WhatsApp a căutat să ofere mai multă claritate asupra schimbării ca răspuns la reacția adversă. Dar există, aparent, o neîncredere persistentă față de aplicație și de planurile sale viitoare de partajare a datelor.

În acest sens, conținutul care dispare (View Once) ar putea fi văzut ca o modalitate de a recâștiga o parte din acea credibilitate a publicului, prin îmbunătățirea instrumentelor sale de confidențialitate, în timp ce ar putea adăuga și un mod mai distractiv și mai captivant de a partaja actualizări specifice și de a crește interacțiunea în aplicație.

Cum se utilizează View Once pe WhatsApp

În primul rând, ai nevoie să actualizezi cea mai recentă versiune a aplicației în magazinele Android și iOS. Odată ce treci de acest pas, de fiecare dată când ești pe cale să trimiți o fotografie într-un chat, vei observa o pictogramă „1” în fereastra de chat. Selectând opțiunea, mesajul tău va fi transformat într-o imagine View Once.

Fie vorba între noi, există o modalitate ilegală prin care poți salva aceste fotografii. Cum? Să faci un screenshot rapid înainte ca imaginea să dispară. 

În timp ce noua funcție ar putea beneficia de câteva îmbunătățiri (cum ar fi notificările când sunt făcute capturi de ecran), este o funcționalitate utilă și suntem convinși că aplicația ne rezervă multe surprize plăcute pe viitot. 

Ai testat deja această funcție? Ce părare ai despre ea?