Joi, 4 aprilie, a avut loc ediția de primăvară “World of Digital” într-o sală superbă de la Palatul Camerei de Comert și Industrie a Municipiului București. A fost o seară efervescentă, plină de informații relevante, networking constructiv, precum și poze, reels & story-uri creative!
Adrian Vintilă, coordonator Micro @BCR, a deschis conferința “World of Digital” cu o prezentare captivantă despre antreprenoriat și soluții digitale pentru antreprenori, îndemnul său clar și bine argumentat fiind acela de a nu mai sta pe gânduri, frici, scuze, ci a transforma pasiunea în afacere. O afacere de succes! Ceea ce înseamnă plan, obiective, strategie și, desigur, mai mult venit.
De ce ACUM?
Primul argument în acest sens ar fi competiția (încă) redusă din sectorul privat, iar datele care confirmă acest lucru vorbesc de la sine:
- România are 30 de firme la mia de locuitori vs Cehia cu 60 de firme la mia de locuitori;
- Din 670.000 de firme active (RECOM 2023) peste 200.000 de firme au venituri zero sau aproape zero;
- Peste 200.000 de firme sunt pe pierdere.
Un alt argument de ar fi că România excelează la capitolul infrastructură digitală, mândrindu-se cu experți recunoscuți pe plan internațional și hub-uri de tehnologie cu cea mai accelerată creștere din Europa.
Și nu în ultimul rând, oportunitățile reale de atragere de fonduri UE. De exemplu, anii 2023-2024 reprezentă startul pentru un record istoric de absorbție a fondurilor UE (cu 28.5 mld. euro PNRR; 45.79 mld. euro Politica de Coeziune 2021-2027; 46.33 mld. Euro Programele Naționale și Regionale).
Reziliența prin inovație și tehnologie
Într-o eră a schimbărilor rapide și a revoluției tehnologice, conceptul de reziliență devine tot mai relevant. Tendința generală de digitalizare și inovare, precum și necesitatea unei pregătiri adecvate pentru a face față cerințelor viitorului sunt evidențiate de următoarele statistici și estimări:
- 50% dintre meseriile pe care le avem azi vor fi automatizate în următorii ani
- 75% dintre IMM-urile din UE vor utiliza tehnologie de tip cloud/AI/Big Data până în 2030
- 9 din 10 locuri de muncă vor necesita competențe digitale
- 80% din populația Europei va avea competențe digitale de bază
România are nevoie de antreprenori bine pregătiți, motiv pentru care BCR și-a asumat misiunea de a se implica activ în susținerea digitalizării, educației și antreprenoriatului. Cum? Pe de o parte, punând la dispoziție GRATUIT programul “Școala de Business.Ro” (unde se regăsesc peste 22.000 de utilizatori – antreprenori, manageri, profesori și studenți; cursuri & teste, sfaturi pentru start-up-uri, ABC juridic etc.), iar pe de altă parte, oferind soluții de finanțare 100% online (cu până la 80.000 de lei).
Soluții de finanțare pentru antreprenori
BCR vine în sprijinul antreprenorilor cu soluții digitale pentru scalarea România SA și România SRL; atragerea fondurilor europene pentru investiții, tehnologizare și digitalizare; aplicația George pentru afacerea ta – o platformă ready-to-use care oferă tool-uri și produse gândite pentru antreprenori etc. La capitolul soluții de finanțare exclusiv online, iată câteva opțiuni disponibile:
- Credit George Smart Business pentru cheltuieli și investiții bine planificate, 100% online, până la 490.000 de lei
- George Overdraft Digital pentru a susține capitalul de lucru al afacerii tale, 100% online, până la 490.000 de lei
- Card de Credit George Visa Business pentru achiziții inteligente, 100% online, până la 80.000 de lei
Dincolo de toate aceste beneficii și oportunități, este important (și) să FII DIFERIT – o regulă care pare a fi de bază într-un business (de succes). “Într-o lume în care creierul caută scurtături pentru a lua decizii, este fundamental să poți să atragi atenția”, spune Adrian Vintilă, coordonator Micro @BCR, încântat să descopere în participanții de la “World of Digital” dorința de a cunoaște mai multe despre antreprenoriat și oportunități de creștere.
World of Digital este un concept Creative Energy Corner! Urmăriți-ne pe Facebook și Instagram pentru mai multă INSPIRAȚIE și MOTIVAȚIE în DIGITAL WORLD & Nu ratați următoarele OFFLINE MEETINGS OF ONLINE CREATORS!