29 de idei de postări și Reels de vară pe Instagram

29 de idei de postări și Reels de vară pe InstagramDacă ești prezent pe Instagram, probabil ai observat că feedul tău este plin de Reels de vară, din concedii, city break-uri, drumeții pe munte și altele. 

Postarea de selfie-uri și fotografii pe Instagram este distractivă, dar ar fi interesat să începi un nou mod de a-ți împărtăși amintirile în feed: Reels de vară. Dacă n-ai mai folosit funcția Reels până acum, învață cum s-o folosești pentru a-ți crește contul și pentru vizibilitate

Dacă pare copleșitor la început să-ți dai seama cum funcționează Reels și cum să creezi videoclipuri atrăgătoare, îți oferim mai jos câteva sugestii pentru Reels de vară.

1. OOTD sau Outfit Of The Day la plajă

În loc să postezi o fotografie pe Instagram, folosește-te de accesoriile pe care le ai și fă un video scurt. Pentru a face acest videoclip, alege look-urile preferate ale sezonului, alături de câteva perechi de pantofi de vară. Cu fiecare ținută nouă, „sari” într-o pereche nouă de pantofi.

2. Behind The Scenes, o zi pe plajă în Reels de vară

Când te pregătești să pozezi pentru o fotografie pe malul mării, documentează și ceea ce se întâmplă în spatele camerelor. 

Dacă ai de gând să te instalezi cu prosporul pe plajă și să admiri țărmul și valurile, documentează experiența într-un Reel de vară. Adaugă secțiuni cu picioarele tale în apă sau cadre cu prietenii tăi care joacă volei. 

3. Pregătește un cocktail/smoothie de vară

Această idee îți permite să împărtășești cu urmăritorii tăi rețeta unui cocktail/smoothie de vară. Începe filmarea prin a arăta care sunt ingredientele de bază pe care le vei folosi. Apoi, focalizează gura paharului blenderului în care introduci ingredientele. Încheie filmarea prin scufundarea paiului în smoothie/cocktail și luând o înghițitură din băutura creată.

Poți înlocui pregătirea cocktailului cu o rețetă de gustare de vară. 

4. Filmează un moment relaxant

Plaja este locul perfect pentru a filma un Reel de vară. Filmează valurile care se prăbușesc pe țărm și adaugă și sunet filmulețului tău. 

5. Cum îți îngrijești pielea pe timpul verii

Această idee de Reel de vară îți permite să creezi un videoclip chiar din camera ta. Filmează rutina pielii pe timp de vară, începând de la produsele de îngrijire pe care le folosești, pașii pe care-i urmezi și cum aplici produsele pe tenul tău.

6. Snorkelling în slow motion

Dacă ai un Go Pro sau o husă de telefon acvatică, alcătuiește o compilație cu scene de snorkelling și editează-le în slow motion. Experiența de sub apă este una nouă pentru multe persoane și poate fi captivantă pentru comunitatea ta.

7. Timelaps pentru un proiect DIY în casa ta

Sezonul verii nu este dedicat doar concediilor, ci mulți dintre noi ne facem și amenajări prin casă. Dacă ai și tu în plan să-ți redecorezi dormitorul sau să-ți amenajezi balconul, documentează întregul proces. 

De exemplu, poți filma dormitorul tău „înainte” și „după”, când a fost revopsit. Folosește efecte de viteză din cadrul funcției Reels pentru cuprinde tot procesul făcut: aspirat, curățenie, amplasarea ghivecelor cu flori etc. 

8. Înstalează cortul în spatele casei

Dacă vrei să încerci ceva mai aventuros, dar în același timp nu vrei să faci o drumeție întreagă, instalează cortul în spatele casei. Documentează experiența și invită-ți comunitatea să profite de curtea lor și să doarmă o noapte în cortul amplasat în curtea lor. 

9. Filmează o zi din viața ta

Începe să filmeze de dimineață, arătând care sunt toate activitățile pe care le faci peste zi. Arată ce produse folosești, ce mănânci, ce cărți citești, ce plante ai acasă etc. 

Alte idei cel puțin la fel de fun precum cele de mai sus:

 • O zi la festivalul la care mergi;
 • Un tur al bibliotecii tale;
 • Ce cărți citești în această vară;
 • Documentează o drumeție pe munte;
 • Echipamentul pe care-l iei pe munte;
 • Cu kayak-ul;
 • Sfaturi despre cum să arăți bine pe caniculă;
 • Diferite trucuri cum să te răcorești vara;
 • Recenzii despre produse;
 • Coafuri de vară;
 • Top trasee de biciclit;
 • X lucruri de făcut într-un anumit oraș;
 • Deserturi preferate într-un anumit oraș;
 • Recomandări de terase din orașul tău;
 • Rutină de antrenamente;
 • Sfaturi de fitness pentru începători;

Idei de Reels de vară pentru companii

Crezi că Instagram Reels nu poate fi folosit și de către branduri? Te înșeli. Iată câteva idei de postări pe care să le încerci în această vară:

 • Arată cum decurge o zi de lucru pe diferite poziții;
 • Fă un tur al birourilor;
 • Prezintă-ți echipa;
 • Dacă faci produse, arată care este procesul de creație.

Pentru a crea Reels de vară captivante, îți recomandăm să pornești de la ceea ce te face să zâmbești și ceea ce reflectă cel mai bine personalitatea ta. Deși ideile de mai sus sunt aici pentru a te inspira, folosește-le doar ca punct de pornire și lasă-ți creativitatea să strălucrească. 

Indiferent unde ajungi în această vară, la mare, într-un city break sau la un festival de muzică, amintește-ți să scoți telefonul pentru a surprinde Reels de vară de neuitat.

_____
Sursă poză de copertă: Jcomp, Freepik.com